Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 14°C Még több cikk.

Kétezer tonna cukrot dob piacra az állam

Fazekas Sándor a vidékfejlesztési miniszter bejelentette, hogy az állami tartalékból 2 millió kilogramm cukrot felszabadítanak és piacra dobnak a magas cukorárak letörése érdekében.

A vidékfejlesztési miniszter erről pénteken Püspökladányban beszélt.

"2014-ig meg van kötve a kezünk az uniós cukorszabályozás miatt, de utána gondos tervezéssel, a magyar gazdák kőkemény érdekvédelmével változtathatunk a magyar cukortermelés jövőjén" - idézi a minisztert a szaktárca közleménye.

Fazekas Sándor emlékezetett arra, hogy a nyolcvanas években még 12 cukorgyár működött Magyarországon, de ma már csak egy van.

"Az Európai Uniónak nincs még egy olyan országa, amelynek a cukoriparát ilyen mértékben leépítették, és ilyen kiszolgáltatottá tették, mint Magyarországét" - jelentette ki a vidékfejlesztési miniszter.

- Meg kell tudnunk, miért kellett bezárni a cukorgyárainkat, miért kellett visszaadni a nagy nehezen kiharcolt cukorkvótánk 75 százalékát - tette hozzá.

Olvasóink írták

 • 9. reszegenisjozan 2011. május 09. 07:16
  „Egy román cukorgyár egyik (azaz 1 db) vevőjének szállít HETI 2000 t cukrot, azaz 2000 t/hét.
  Ennyit a 2000 t-ról. Az árról pedig: gyáva népnek nincs hazája.”
 • 8. eger 2011. május 09. 06:55
  „Nesze neked édes élet!”
 • 7. egyszeri-ember 2011. május 08. 21:58
  „Senkinek nem tűnik fel, hogy ez mekkora ködösítés!?
  A 2 000 tonna, az ország lakosságát számítva, fejenként kb. 20 dkg !
  Hát, ez biztosan úgy megrengeti a kereskedelmet, és helyreáll a cukor ára.”
 • 6. accelerator 2011. május 08. 20:01
  „Van tartalék! Huh! Teljesen megnyugodtam!”
 • 5. Jandex 2011. május 08. 05:36
  „Szóval "nagyjaink" eladták a felhalmozott készleteiket,jöhet a régi ár./ vagy tévedek? /”
 • 4. Dudus51 2011. május 07. 18:19
  „Ijesztő mennyiségnek tűnik ez a kétezer tonna. Ne feledjük: A Petőházi Cukorgyár két napi (!!) termelése ennél egy kicsit több volt! De írhattam volna példának a Kabai, vagy Szolnoki Cukorgyár nevét is...”
 • 3. machers 2011. május 07. 12:46
  „- Meg kell tudnunk, miért kellett bezárni a cukorgyárainkat, miért kellett visszaadni a nagy nehezen kiharcolt cukorkvótánk 75 százalékát - tette hozzá.
  Miniszterként nem tudja? Hol élt eddig? Látszik, hogy a kiválasztásnál a fő szempont a szakmaiság, a tapasztalat volt.
  Fazekas Sándor emlékezetett arra, hogy a nyolcvanas években még 12 cukorgyár működött Magyarországon, de ma már csak egy van.
  Azok viszont kommunista cukorgyárak voltak.”
 • 2. 621 2011. május 07. 08:05
  „Szerintem figyelemreméltó, hogy az elmúlt években is ugyanennyi volt a cukorgyárak száma az országban(vagy is azaz egy szem), és mégsem volt ilyen cukormizéria... (mondom ezt annak ellenére, hogy én is égbekiáltó baromságnak vélem ennyire leépíteni egy élelmiszer iparágat, még akkor is, ha rendkívül nagy - és az év nagy részében kihasználatlan - költségekkel tudott volna megmaradni. A mostani balhé egyik magyarázata ott keresendő, hogy a pártunk és kormányunk által beíndított "szabadságharc" sarcai, megérintették az AGRANA (osztrák cuk. ipari konszeren, Kaposvár tulajdonosa) érdekeltségeit, és erre azt mondták. amit az eddigi években külön kontingensként megkaptunk az most nincs, ill. drágán... Mert természetesen a "szabadságharc" következményeit nem a zemberek viselik... !!!”
 • 1. tradermike 2011. május 06. 22:23
  „Meg nem álmodtam volna, hogy van valahol egy siló ahol több mint 2000 tonna cukor felett őrködik az állam. Vajon miből lehet még stratégiai készletünk? Van "eltéve" gáz, olaj, cukor - eddig imsert. Gondolom akkor van liszt és só is. Lehet vajon UHT tej, r_ma margarin, téliszalámi, Győzike CD, narancssárga léggömb siló is valahol? Aki tud ilyet, küldje be a fotót a ´tudósítónk küldte´ rovatba és négyezer forinttal jutalmazzuk ;o)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bezárt a Photo Hall - A győri üzlet üres, megyeszerte elérhetetlenek

Nem nyitottak ki pénteken a Főfotó Kft. üzletláncot üzemeltető Photo Hall üzletei. A győri… Tovább olvasom