Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Győri és kapuvári vállalkozás a fogyasztóvédelem pozitív listáján

A fogyasztóvédelmi hatóság pozitív listáján hét győri és egy kapuvári üzlet neve és címe szerepel. Ön mit gondol, bővül még a felsorolás szabályosan működő vállakozásokkal?

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) elkezdte közzétenni honlapján a szabályosan működő vállalkozások pozitív listáját.

Az NFH honlapján megyei bontásban azok a vállalkozások szerepelnek, amelyeknél három országos vizsgálati program során sem találtak semmilyen rendellenességet, a megelőző egy évben pedig nem alkalmaztak velük szemben szankciót, illetve nem volt megalapozott panasz ellenük.

A pozitív lista >>

Fülöp Zsuzsa, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy az elsők között közzétett pozitív lista az árfeltüntetés és árfelszámítással kapcsolatos témavizsgálat során ellenőrzött vállalkozásokat tartalmazza. A lista folyamatosan bővül majd az ellenőrzésekről beérkező jegyzőkönyvek alapján.

A pozitív listára vételükről a vállalkozások hatósági okmányt is kapnak, s azt az üzletben, vendéglőben kifüggeszthetik. Az igazolást elnyerő vállalkozás vállalja az esetleges utóellenőrzést, és amennyiben egy utó- vagy újbóli ellenőrzés során a hatóság jogsértést tár fel, az üzletben kifüggesztett dokumentumot el kell távolítani, és lekerül a hatóság pozitív listájáról. A vállalkozások mindemellett tudomásul veszik, hogy a pozitív minősítéssel rendelkezőkkel szemben bejelentett panaszokat a hatóság soron kívül kivizsgálja - olvasható az NFH honlapján.

A Győr-Moson-Sopron megyei pozitív lista

A lista szerint valamennyi megyei üzletet januárban ellenőrizte és találta rendben a hatóság.A pozitív lista jelenleg az árfelszámítással kapcsolatos témavizsgálat során vizsgált vállalkozásokat tartamazza, tájékoztatjuk, hogy a lista folyamatosan bővülő. Részletek >>Illusztráció
Illusztráció

Olvasóink írták

 • 9. háté 2011. március 06. 09:06
  „Ilyent már a komcsi időkben is csináltak, mindenki röhögött rajtuk.
  Ja, hogy azok ivadéka?--az élet ismétli önmagát.
  Azt mondja a Magyar,--ha valamit dicsérni kell, ott bűzlik valami.”
 • 8. Contar 2011. március 06. 09:02
  „Szeretném megélni, hogy a negatív lista legyen ilyen rövid!”
 • 7. AHA 2011. március 06. 06:41
  „hellboy780917
  keserű életed lehet.”
 • 6. meksz 2011. március 05. 21:57
  „hellboy780917
  A panaszkönyvet nem kell közjegyzővel hitelesíteni.Légyszíves ne írj hülyeségeket..”
 • 5. Goldman 2011. március 05. 18:33
  „hellboy780917: ugyan már....mindenki tudja, hogy igazad van.
  Ez nem csak a reklám helye volt.”
 • 4. hellboy780917 2011. március 05. 18:19
  „nem csak nekem szakmám ez, s megbízásból már csináltam próbavásárlást a felsoroltak közül kettőnél, s nálam megbuktak mint a pinty.... és az NFH ha szajkózza hogy a fogyasztókat nem lehet félretájékoztatni meg ilyen meg olyan jogok, akkor tessenek ők sem dezinformálni... a megfelelő árfeltüntetés sokadrangú kérdés...”
 • 3. Muki81 2011. március 05. 18:08
  „Stréberek!”
 • 2. dominiim 2011. március 05. 17:08
  „Kissé furcsa és meglepő a hozzászólás ! Ugy látszik csak a rossz hir a hir a hozzászólónak !”
 • 1. hellboy780917 2011. március 05. 11:54
  „messzemenő konzekvenciát levonni egy árképzéses, árfeltüntetős vizsgálatból.... háááát merész. lemerném fogadni, hogy két perc alatt áttudnám tenni a negatív listára őket egytől egyig. pl vásárlók könyve kihelyezése, üzlet részéről lepecsételve, illetékes aláírásával minden oldalon!, íróeszközzel ellátva, s közjegyző által hitelesítve, valamint jól látható helyre kirakva, hogy mindenki számára elérhető legyen, külön kérés nélkül... vizsgálat során. megbukna mindegyik. ugyanis a "panaszkönyvnek" ezekkel mind bírnia kell... kedves NFH, végezzünk el egy ilyen vizsgálatot is, mielőtt reklámozni fogjuk a cégeket... akik majd verik a nyálukat, hogy bizony pozitív listások... nagy lótúrót...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nabucco: elkezdődött a zöldhatósági engedélyezés

A gázvezeték magyarországi szakasza összesen 383 kilométer hosszan, átlósan szeli át az országot. Tovább olvasom