Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Érintőképernyős okostelefon-élmény a Sharp új MFP-jében

A Sharp új színes, A3-as, 36 lap/perces MFP-jét, az MX-3610N modellt az okostelefonokhoz hasonló érintőképernyős kezelőfelülettel szerelte fel.

A sokoldalú multifunkciós rendszert éppen a hatékonyságra törekvő, elfoglalt irodai dolgozók számára fejlesztették ki.

A Sharp ujjal vezérelhető érintőképernyő technológiája az érintőképernyős okostelefonoknál és tableteknél megszokott felhasználói élményt nyújtja. A jókora méretű, 10,1 inches kezelő panelen a felhasználók egyszerű ujjmozdulatokkal navigálhatnak a dokumentumok, funkciók, és beállítások között.

„Mindenki a legtöbbet szeretné kihozni egy új irodai eszközből, ez azonban nehézkes lehet, az olykor bonyolult kezelőfelületek miatt" – figyelmeztet Szabó Zsolt a Sharp Magyarországi Fióktelepének nemrégiben kinevezett ügyvezetője. „Az intuitív érintőképernyős felület miatt az új MX-3610N kezelése gyakorlatilag nem igényel tanulási időt."

Az MFP kezelésének ilyen mértékű leegyszerűsítésétől a Sharp további részesedésnövekedést remél a fénymásoló rendszerek piacán.

Új ipari szabvány

„A felhasználók érintőképernyős tapasztalata napról-napra bővül, újabb és újabb kreatív utakat találnak ki, illetve az ujjmozdulatokkal történő navigálás mindent jelentős mértékben leegyszerűsít" – vallja Szabó.

Az új rendszer teljes potenciálja abban is megmutatkozik, hogy direkt módon csatlakoztatható az internetre, ahonnan azonnal letölthetők és nyomtathatók a tartalmak, illetve a „felhőbe" való csatlakozással a Sharp partnerek által fejlesztett SaaS (Software as a Service) alkalmazások is azonnal futtathatók. A termékkel a cég új ágazati szabványt kíván bevezetni.

Egyszerűbb az élet

Ahogy más ujjmozdulattal vezérelhető MFP-iben, a Sharp az MX-3610N-ben is jelentős hangsúlyt fektet a sokoldalúságra és az irodai munka hatékonyságának elősegítésére minden dolgozó számára.

A vezérlőpanel dönthető a kényelmesebb kezelés érdekében, így akár tolószékből is könnyen elérhető. A beszkennelt dokumentumok egyszerű oldalnézetben, 3D-ben, és bélyegképként is megjeleníthetők. A felhasználó az érintőképernyőn egyszerűen manipulálhat a dokumentumokkal: toldhat be és törölhet oldalakat, változtathatja meg sorrendjüket, forgathatja el azokat. A nyomtatás, fájlkezelés, vagy a kész dokumentumok megosztása ugyanennyire egyszerű.

A képernyő, amely az átlagos, zsúfolt MFP képernyőktől nagyobb, a felhasználók szükségletei alapján szabható egyedivé: a legtöbbet használt applikációk kezdőképernyőre tételével, vagy a tetszetős háttértéma kiválasztásával.

Energiahatékonyság

Minden érintőképernyős Sharp MFP-t oly módon terveztek, hogy azok a lehető legkisebb energiafelhasználás mellett hatékonyan működjenek.

Az Energy Star tanúsítvánnyal ellátott MX-3610N képes „megtanulni" a munkacsoport tipikus felhasználási mintáit és automatikusan leállni azokban az időszakokban, amikor várhatóan egyébként sem használná senki az eszközt. A bemelegedés bekapcsolás után egészen rövid ideig, mindössze 20 másodpercig tart, de a speciális „Eco Scan" módban a szkennelés azonnal, bekapcsolás után végrehajtható a rendszeren. Végeredményben a jellemző elektromos fogyasztás értéke (TEC Value) igen alacsony, mindössze heti 3 kWh.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Még egy hónapig vallhatunk a NAV-nak

Május 20-ig kell bevallani a 1053-as számú nyomtatványon a személyi jövedelemadót, de aki adót… Tovább olvasom