Kisalföld logö

2017. 03. 25. szombat - Irén, Irisz 5°C | 13°C Még több cikk.

Czomba: a kormány támogatja a kkv-kat a munkahelyteremtésben

A kormány elsősorban nem a közfoglalkoztatás területén, a "statisztika javításával" kívánja növelni a foglalkoztatottságot, hanem a versenyképes magyar kis- és középvállalkozásokat (kkv-kat) szeretné támogatni a munkahelyteremtésben, miközben a magyar nagyvállalkozásokról sem feledkezik el - mondta Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten, a Világgazdaság-Hewitt Legjobb munkahely felmérésének díjátadóján.

Az államtitkár hangsúlyozta: a kormány vállalása, hogy a következő tíz évben egymillió új munkahelyet hozzon létre, nagy ívű cél, ugyanakkor ha ebben nem sikerül érdemi eredményeket elérni, akkor a nyugdíjrendszer, az egészségügy és az oktatás problémáit sem fogja tudni kezelni az ország.

Az Aon Hewitt felmérésének eredményei alapján a legjobb magyar munkahely a nagyvállalatok között az idén a McDonaldís Magyarországi Étterem Hálózat Kft. lett, míg a 250-1000-es létszámú vállalatok kategóriájában 2009-hez hasonlóan az FGSZ Földgázszállító Zrt., az ennél kisebb cégek versenyében pedig - megismételve tavalyi eredményét - a Kulcs-Soft Nyrt.

A Világgazdaság-Hewitt Legjobb munkahely felmérése keretében 2010-ben immár tizedik alkalommal díjazták a cégeket. Az idei felmérésben közel 150 vállalat több mint 30.000 munkatársa és több mint 700 felsővezetője vett részt. A felmérés tizedik évfordulója alkalmából, átadták az évized munkahelye díjat is, amelyet a Debreceni Hőszolgáltató Zrt. nyert el.

Bakos Réka, a felmérés magyarországi vezetője hangsúlyozta: az idén már kevesebb magyar munkavállaló tart állása elvesztésétől, mint tavaly, ugyanakkor nem állt helyre a munkaerő-piaci esélyekkel kapcsolatos, tavaly megrendült magabiztosság. Minden hatodik dolgozó kifejezetten tart az álláskereséstől, és a megkérdezettek közel harmada hosszas utánajárással számol új munkahely keresésekor - fejtette ki.

A legjobb munkahelyek díjat 8 iparági kategóriában is átadták.

A pénzügyi szolgáltatások iparág díját a Fundamenta-Lakáskassza Zrt., az IT/Telekom szektor díját pedig a Kulcs-Soft Nyrt. nyerte el. A gyógyszeripar díjának nyertese a MERCK Vegyi- és Gyógyszeripari Kereskedelmi Kft. lett. A víziközmű vállalatok közül a Nyírségvíz Zrt. kapta az elismerést, a szolgáltató központok közül pedig a Diageo Business Services-t díjazták.

A kereskedelmi iparágban a Marks and Spencer márkát Magyarországon képviselő S Modell Kereskedelmi Zrt., míg a termelési szektorban a MARS Magyarország Kisállateledel Gyártó Kft. győzött.

Az FMCG (fogyasztási cikkek) kategóriában a Milupa-Nutriciát díjazták.

A 250 munkavállalónál kevesebbet foglalkoztató cégek kategóriájában a második a MERCK Kft., a harmadik pedig a Debreceni Hőszolgáltó Zrt. lett, a 250-1000 fős kategóriában a második helyet a Nyírségvíz Kft., a harmadikat pedig a Novartis Hungária Kft. szerezte meg.

Olvasóink írták

 • 3. janika 2010. november 13. 13:37
  „Amszterdamban a kurvák 25% magyar. No ott van versenyképesség! Vajon miért nincs a magyar parlamentben tudás alapú verseny?”
 • 2. fióka 2010. november 12. 12:08
  „érdekes,hogy ezt haljuk már 8 éve és mégérdekesebb,hogy nem ,hogy nem jutunk 1-ról a 2-re ,de még hátrafele is megyünk”
 • 1. load 2010. november 12. 06:47
  „"Czomba: a kormány támogatja a kkv-kat a munkahelyteremtésben"
  Hogyan?
  Erről egy szó nincs a cikkben.
  Feltételezem, az államtitkár úr sem beszélt róla a díjátadón.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Válságadó meghosszabítva: a Spart meglepte

Megdöbbentette a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. elnökét a különadó időtartamának… Tovább olvasom