Kisalföld logö

2017. 12. 19. kedd - Viola -6°C | 1°C Még több cikk.

Adózási ötletek - KDNP: családi adózás

Harrach Péter szerint a családi adózásról szóló javaslatot az adórendszer általános reformjának részeként januártól kellene bevezetni.

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) azt szeretné, ha az adórendszer általános reformjának részeként, januártól bevezethető lenne a családi adózás rendszere. A parlament elé kerülő első indítványok között szerepelhet a családok csődvédelméről szóló kereszténydemokrata javaslat is.

Harrach Péter, a KDNP szerdán megválasztott frakcióvezetője az MTI-nek adott interjújában az első, a kereszténydemokraták által képviselt kezdeményezések között a családi adózásról és a családok csődvédelméről szóló indítványokat említette. Szavaiból kiderült, hogy ezeket az előterjesztéseket a következő hónapokban tárgyalhatja meg a parlament.

Elmondta: a családi adózásról szóló javaslatot az adórendszer általános reformjának részeként szeretnék bevezetni, várhatóan januártól. A családok csődvédelmének megteremtése szintén sürgető feladat.

Hozzátette, arról, hogy lesznek-e a korábban megfogalmazott indítványokban változások, még egyeztetnek a koalíciós partnerrel, de tárgyalási alapnak a saját indítványukat tekintik.

A kereszténydemokrata politikus megjegyezte: mindenképpen szeretnének részesei lenni azoknak a következő hónapokban előterjesztendő javaslatoknak, amelyek a gazdaság talpra állítását és az igazságtételt célozzák. Hosszú távon a nyugdíjrendszer átalakítására kidolgozott KDNP-s javaslat képviseletét említette.

A KDNP arra számít, hogy két országgyűlési szakbizottságban kaphat elnöki posztot: az alkotmányügyi, valamint az emberi jogi, kisebbségi és vallásügyi bizottságban. Alelnöki posztból hatot szeretnének, példaként említette az európai uniós, a költségvetési és a szociális bizottságot.

Harrach Péter szerint a KDNP eddigi képviselőcsoportja egy színvonalas, jó szakmai munkát végző, fegyelmezett csapat volt, s azok, akik most érkeznek új emberként, nem felhigították, hanem még erősebbé teszik a 23-ról 36 tagúra bővült frakciót. Az újonnan érkezők között van megyei elnök, nagyvárosi polgármester, kerületi polgármester, önkormányzatoknál tevékenykedő szakember - mutatott rá Harrach Péter.

A frakcióvezető elmondása szerint a képviselőcsoport elhelyezésénél a költséghatékonyság, a megfelelő munkakörülmények és a "tömbösítés" szempontjai szeretné, ha érvényesülnének.

Hozzátette: az a fajta fegyelmezettség, ami eddig megvolt, reményei szerint az új képviselőcsoportban is meglesz. Arról, hogy lesz-e kötelező szavazás, azt mondta: egy frakció működésénél, különösen ha a kétharmadot biztosítani kell, egyértelmű a kötelező szavazás igénye, de lesznek olyan kérdések, amelyekben a lelkiismereti szabadság érvényesül majd a voksolásnál.

Hangsúlyozta: a frakciószövetség keretében közös a feladat és közös a felelősség.

Közös feladat, hogy az országot talpra kell állítani, vissza kell adni a nemzet önbecsülését, és egészséges társadalom kialakításán kell dolgozni - hangsúlyozta. Utóbbi kapcsán a társadalmi normák érvényességének helyreállítását és a családok, a civil és egyházi közösségek megerősítését hangsúlyozta.

Ugyanakkor a KDNP-nek történelmi pártként tovább kell vinnie az elődök keresztény-szociális gondolatát. A hangsúlyt erre kívánjuk fektetni, ma a magyar társadalomban igény van arra, hogy a szociális érzékenységet politikai erő képviselje - emelte ki.

Harrach Péter szerint a baloldal válsága ezt a kérdést háttérbe szorította, a szocialista párt inkább a pénzvilág és nem a kisemberek képviseletét vállalta fel.

Olvasóink írták

 • 6. janika 2010. május 17. 17:08
  „Magyarország Esővíz Nagyahatalom lett! De sajnos ezzel sem tudnak mit kezdeni politikusaink, pedig a "májusi eső aranyat ér"!

  Esőviz adót nem találnak fel? Vagy kötelezővé tennék az esővíz gyűjtését és "bészolgáltatását"! Hátha valamelyik politikus kitalálja a felesleg exportálását a nélkülöző országokba!”
 • 5. arrabonem 2010. május 11. 08:48
  „hehe08,
  Elvileg igazad van.
  Az egyetlen baj, hogy országunk működésképtelenségének egyik komoly oka, hogy minden a törvény adta lehetőségek (=kiskapuk) mentén történik. Senki nem csaló, csak mindenki ügyeskedő a lehetőségei szerint. Egy rossz vezetők által létrehozott rossz rendszer önvédelmi reflexeként kialakult logikus, ám ettől még idióta állapotról beszélünk.”
 • 4. hehe08 2010. május 11. 08:26
  „Nem ez a baj, hanem az, hogy úgy alakítja adózási véleményét ahogy épp elvárják tőle........
  (aki adótanácsadó az nem csaló!!!! hanem a törvény adta lehetőségek közül megadja azt a tanácsot amivel te kevesebb adót fizetsz.... azért, hogy enni tudj adni a gyerekednek!!!!)
  úgyhogy ne vádaskodj, hanem ismerd el a munkájukat!
  .
  .
  az meg, hogy a vezetők ebben a szakmában is szar alakok...... hát..... ez ma Magyarország.....”
 • 3. Jandex 2010. május 11. 06:36
  „Mit akartok egy olyan országban,ahol az adószakértők országos tanácsának az elnöke egyben az országos adó(csalók)tanácsadók szövetségének is az elnöke!?:)))”
 • 2. akinemfél 2010. május 10. 22:17
  „Mi a család Magyarországon ?A Gyermekek fele házasságon kívul szuletik. Akkor mi a család Magyarországon ?
  Vagy ez csak szoveg. Mintha dolgoznánk az adorendszer átalakításán....”
 • 1. tricse 2010. május 10. 18:07
  „Akkor most vége a törvénytelen párkapcsolatoknak?
  Kell egy jó adószakértő aki kiszámolja a kisembereknek,hogy megéri házasodni,esetleg elválni!:)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb két forinttal drágult a benzin

Emelte 2 forinttal a 95-ös benzin és 3 forinttal a gázolaj literenkénti árát szerdán a Mol Nyrt. Tovább olvasom