Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

A Balaton partján használták leginkább az OTP SZÉP kártyát a nyári szezonban

A Dunántúli régióban költötték a legmagasabb összegeket az OTP Széchenyi Pihenőkártyákról (SZÉP) augusztusban.

A Balatont is magába foglaló térség adta az összes költés több mint 40 százalékát. Az OTP Pénzátszolgáltató mellett a Magyar Fürdőszövetség és a falusi szállásadók szervezete is kedvezően értékelte az idei nyarat.

A Budapestet és Pest megyét is magába foglaló Közép-Magyarországi régióban költötték az összes SZÉP kártyáról kifizetett összeg mintegy egynegyedét.

Érdekesség, hogy míg ebben a régióban a szálláshely zsebről történő költések csak 12 százalékát jelentik az összes fizetésnek, addig ugyanez az arány a Balatont is magába foglaló Dunántúlon 68 százalék. Vagyis látható, hogy a nyári szezonban a kiemelt turisztikai régiókban költöttek a legtöbbet a szálláshelyi alszámláról.

A SZÉP kártya legnagyobb hazai kibocsátója, az OTP Pénztárszolgáltató sikerrel zárta a szezont: a kártyákra feltöltött összegek mintegy 58 százalékkal növekedtek május vége és szeptember eleje közt, és a kártyabirtokosok száma is meghaladta az 500 000-et.

"Az idei nyári szezon volt az első, amikor a SZÉP kártyának főszerep jutott a turisztikai idényben, mi is komolyan készültünk erre az időszakra.

A több mint 500 000 kártyabirtokos megfelelő kiszolgálása és az OTP SZÉP kártya 15 000 elfogadóhelyével való állandó kapcsolattartás komoly feladat, amit sikerült teljesítenünk: a nyári hónapokban 84százalékkal emelkedett a SZÉP kártyás tranzakciók száma.

Sikeresnek értékeljük a szezont azért is, mert úgy látjuk, ügyfeleink megszokták és megszerették új plasztikkártyájukat"  értékelte az elmúlt három hónapot Róth Lajos, az OTP Pénztárszolgáltató vezérigazgatója.

A szakmai érdekvédelmi szervezetek szintén pozitívan értékelték a nyári szezont, ami elsősorban a kedvező időjárásnak köszönhető. Bár komoly kihívást jelentett a papíralapú csekkekről való átállás, hosszú távon már észrevehetőek az elektronikus utalvány előnyei.

Vancsura Miklós a Magyar Fürdőszövetség ügyvezető elnöke például úgy látja az idei szezon jól, de nem kiemelkedően sikerült:

"A hazai fürdőkben az idei nyári forgalom a meleg időjárásnak köszönhetően megfelelően sikerült, kiemelkedő forgalmat a fürdők az elmúlt évek átlagához mérten nem értek el".

Az ügyvezető elnök a SZÉP kártya fürdőszolgáltatásokkal kapcsolatos felhasználása kapcsán kiemelte: "a 2013-as év SZÉP kártya felhasználásának kedvező eredményei csak akkor teljesülhetnek, ha a hazai turizmus olyan fontos szereplői mint az egészségturisztikai szolgáltatók kiemeltebb figyelmet kapnak a SZÉP kártya népszerűsítése során.

Ennek érdekében a Fürdőszövetség kezdeményezte a fürdőszolgáltatások alszámlák közötti átjárhatóságának biztosítását".

A legnagyobb falusi turizmus szövetség, a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetség (FATOSZ) titkára, Szalay Zala Andrea örömét fejezte ki, hogy a lakosság egyre szélesebb köre keresi a vidéki turisztikai lehetőségeket: "a falusi turizmus idényjellegű, általában áprilistól szeptemberig tudnak vendégeket fogadni a szállásadók.

Az utóbbi időben még ez a rövid időszak is lerövidült június-július-augusztus hónapokra. A vidék szerelmesei hosszú hétvégékre, 3-4 napos ott tartózkodásra választották ezt az üdülési formát.

A falusi turizmust igénybevevők köre kibővült, már nemcsak családosok és baráti társaságok, hanem már cégek és tehetősebb emberek is örömmel élvezik a vidék vendégszeretetét".

Ami a jövő évre való felkészülést illeti, minden megkérdezett nagy célokat tűzött maga elé.

Szalay-Zala Andrea szerint fontos, hogy minél több partnerük váljon SZÉP kártya elfogadóvá, ezzel is megnyitva az utazás lehetőségét a vidéken pihenni vágyó kártyabirtokosok előtt.

Az OTP Pénztárszolgáltató a nyár végével, az őszi hosszúhétvégék közeledtével is szeretné ösztönözni a kártyahasználatot, többek között különböző előnyök (például kedvezményes Hungary Card vásárlás, Utazok.hu kedvezmények), illetve a folyamatosan bővülő elfogadóhelyi hálózat segítségével.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szűk sávban ingadozott szerda délután a forint

Tovább olvasom