Kisalföld logö

2018. 04. 24. kedd - György 12°C | 26°C Még több cikk.

206 dolgozót bocsát el a Tesco

44 ember kivételével mindenkinek ajánlanak a cégen belül másik munkalehetőséget, erről az egyeztetés áprilisig tart.
A Tesco a korábbi csoportos létszámleépítési bejelentését kiegészítve újabb 206 munkavállaló elbocsátását jelentette be, amiről szerdán megszületett a megállapodás a helyi szakszervezetek és a munkaadó között. Ezt követően kezdődik a kibővített elbocsátás részleteiről a technikai egyeztetés - mondta Sáling József, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének (KASZ) elnöke az MTI-nek csütörtökön.

Az újabb leépítés a Tesco budaörsi központját, a herceghalmi és a gyáli logisztikai részlegét érinti, a 206 munkavállalóból 150 vezető, 19 ügyintéző és 37 ügyviteli alkalmazott, 44 ember kivételével mindenkinek ajánlanak a cégen belül másik munkalehetőséget, erről az egyeztetés áprilisig tart - közölte a KASZ elnöke.

Sáling József felidézte, hogy korábban a Tesco 560 fő csoportos leépítését bejelentette be boltbezárás miatt, az akkori megállapodásban rögzítették az elbocsátás folyamatát, köztük azt, hogy 350 alkalmazottnak cégen belül helyet találnak. Hogy ebben a folyamatban pontosan hány felmondás, kifizetés lesz az azon is múlik, hogy a felajánlott új lehetőséget hányan fogadják el - tette hozzá a szakszervezeti vezető.

A Tesco szerint félrevezetők a hírek

Félrevezetőnek és valótlannak minősítette a több száz munkatársa elbocsátásáról szóló híreket a Tesco-Global Áruházak Zrt. csütörtökön az MTI érdeklődésére.

A cég tájékoztatása szerint az elmúlt hetekben folytatták azt a munkát, amelynek célja, hogy az elkövetkező években is jelentősen hozzájárulhasson a magyar gazdaság teljesítményéhez a vállalat.

Ennek érdekében "részletesen áttekintettük működésünket és üzleti prioritásainkat" - írták.

A felülvizsgálat eredményeképpen olyan struktúrát alakítottak ki, amely hatékonyan alkalmazkodik a változó kiskereskedelmi környezethez, ugyanakkor egyre magasabb színvonalon képes kiszolgálni a vásárlókat - áll a közleményben.

Az elsősorban a budaörsi központi irodát érintő változásokról a Tesco szerdán tájékoztatta a munkaügyi központot és a szakszervezeteket, az érintett munkavállalókkal pedig megkezdte az egyeztetéseket.

"Azon munkatársak száma, akiknek a Tesco nem tud további lehetőséget felajánlani, 50 alatt van" - olvasható a közleményben.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A takarékszövetkezeteknek nincs közük a Buda-Cash-ügyhöz

Nevükkel ellentétben egyik bajba jutott bank sem takarékszövetkezet, így a "valódi"… Tovább olvasom