Kisalföld logö

2017. 10. 24. kedd - Salamon 9°C | 14°C Még több cikk.

10 milliós büntetés a hegyikristályos készülék miatt

A Meditens Hungary Kft. 2001. tavasza óta forgalmazza a Med-Colour Hegyikristály szín- és fényterápiás készüléket. A forgalmazó megtévesztette a fogyasztókat.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 10 millió forintra büntette a Meditens Hungary Kft.-t a fogyasztók megtévesztése, illetve tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat miatt.

A GVH keddi, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a Meditens Kft. 2005. és 2008. augusztus 31. között megtévesztette a fogyasztókat, 2008. szeptember 1. és 2008. december 31. között pedig a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot tanúsított, mivel az általa kínált fényterápiás eszköznek gyógyhatást tulajdonított, ám állítását nem tudta igazolni.

A Meditens Hungary Kft. 2001. tavasza óta forgalmazza a Med-Colour Hegyikristály szín- és fényterápiás készüléket. A cég az eszközről internetes honlapján, a Hálózat televízión keresztül, szórólapon, DVD-n valamint a készülék felhasználói kézikönyvében tett közzé valótlan állításokat - tájékoztatott a hivatal.

A cég közlései szerint a készülék egyebek között alkalmas betegségek gyógyítására, testi és lelki sérülések kezelésére, valamint az értelmi képességek kedvező befolyásolására.

A GVH úgy ítélte meg: a Meditens Kft. nem igazolta a tájékoztatásainak állításait és az illetékes szakhatóság igazoló engedélyét sem csatolta. A GVH vizsgálata feltárta, hogy a készüléket szakhatóság a gyógyhatás, vagy bármilyen hatás megléte szempontjából nem vizsgálta.

A versenyhivatal szerint ugyancsak a fogyasztók megtévesztésére alkalmas, hogy a Meditens Kft. az orvostechnikai eszközök tanúsítását végző Orvos- és Kórháztechnikai Igazgatóság (ORKI) szakvéleményére hivatkozik a használati utasításban. Ám az ORKI szakvéleménye azt nem tartalmazza, hogy a készülék orvostechnikai eszköz, vagy gyógyhatású készítmény lenne.

A versenyhatóság a vállalkozást 10 millió forintra bírságolta és a jogsértő magatartás folytatásától eltiltotta. Ezenkívül kötelezte arra is, hogy a határozat kézhezvételét követően 30 napon belül internetes honlapján fél éven át tegye közzé a GVH határozatát - olvasható a közleményben.

A versenyhivatal szerint a bírság összegének meghatározásakor súlyosbító körülménynek bizonyult, hogy a megtévesztő tájékoztatások sérülékeny fogyasztói körnek szóltak, és hosszú időn át széles körben elérhetőek voltak. Enyhítő körülménynek bizonyult, hogy az eljárás megindulásakor a Meditens Kft. azonnal változtatott tájékoztatási gyakorlatán - közölte a Gazdasági Versenyhivatal.

Olvasóink írták

 • 7. Dr.TarnaiEte 2010. május 03. 06:53
  „Tisztelt Szerkesztőség!

  2010.03.09. és 03.10- én a különböző médiaforrásokban megjelent, a Med- Colour hegyikristály lámpa alkalmazásával kapcsolatos rendkívül negatív és a magyar valóságot, igen jól tükröző írásokhoz szeretném kifejteni véleményemet.
  2004 augusztusa óta használom a Med- Colour hegyikristály szín és fényterápiás eszközt. Mivel elég sokféle betegségem van, a készüléket először magamon próbáltam ki, megvásárlása után.
  A készülék, mint fizikoterápiás eszköz, valóban gyógyításra alkalmatlan. Azonban hamar felismertem, hogy a készülék igen alkalmas a psycho- neuro- immunológiai kezelések eszközének.
  Ezután jól tudtam alkalmazni betegségeim kezelésében, és ma már, közel 2000 beteg, különböző betegségeinek kezelésében.
  Mint ahogyan az ősember, - amikor belelépett egy hegyes kavicsba és lába megsérült, a követ nem eldobta, hanem felvette, elgondolkodott és megalkotta a kődárdát, - én sem dobtam el a drágán megvásárolt lámpát, hanem elgondolkodtam és így sikerült egy új gyógyító eljárást alkotnom, melynek eszköze lett a Med- Colour hegyikristálylámpa. A módszer lényege a psycho- neuro- immunológiai gyógyítás. Ennek tárgyi eszközévé vált a hegyikristálylámpa.
  Az új gyógyító eljárással a megbetegedett szervezetet az öngyógyulás, regenerálódás felé terelem. A beteg szervezetet a dysharmóniából a harmónia felé viszem.
  Néhány betegségformát sorolnék fel, melyeket eredményesen is kezeltem: csonttörés sokkal gyorsabban gyógyul és a törés utáni fájdalom akár gyógyszer bevétele nélkül is megszűnt.
  Különböző ízületi arthrosisos panaszok, csontritkulásos súlyos gerinc panaszok, gerincsérv megbetegedések /műtét nélkül/, cystás petefészek folyamatok. Különböző krónikus colitisek /sokszor therapia resistensek voltak/, sárgafolt degeneratiója, n.opticus sorvadása, szemfenéki érelváltozások, szürkehályog, kezdődő Sjögren syndróma, veszélyeztetett terhesség, suicid késztetés, súlyos depressziók, dohányzásról leszoktatás, stb.
  Természetesen ezeken el lehet vitázni, beszélgetni és főleg a régi mondást idézni: "Ha egy terápia mindenre jó, akkor biztosan csalás!"
  A kérdés bővebb megismeréséhez, kérem keressék fel honlapomat: www.szinterapia.hu
  Minden, a megközelítés kérdése. A módszer, megtanulható.
  Bármilyen betegségről van szó, az ok közös: a szervezet dysharmóniája. A szervi tünetek csak jelzőértékűek. Ezen szervi eltérések mögött, fel kell ismerni a dysharmóniát okozó lelki eltérést, kóros gondolkodást, kóros életvitelt, kóros személyiségstruktúrát. Minden betegség csak jelzi, hogy az egyén életvitele helytelen. Módszeremmel csupán a betegnek segítem megtalálni a harmóniát, mely a gyógyulás felé viszi.
  Tehát nem én, nem a lámpa gyógyít, hanem a lámpa segítségével sikerül megvalósítani egy olyan gyógyítási módszert, mellyel az öngyógyulás valósul meg, illetve sok esetben csak minimális gyógyszerre van szükség /vagy semennyire/, illetve a gyógyulási idő nagyon lerövidül. pl. egy lábszárfekély esetén, égési sérülésben, ízületi ficamban, csonttörésben stb.
  A gyógyító módszert mindenki meg tudja tanulni és annál jobban tudja alkalmazni minél magasabb egészségügyi végzettsége van. E módszer esetén is fontos a betegség pontos diagnosisa, az eltérés pontos anatómiai vizualizációja, sejtszinten a biológiai folyamatok tisztánlátása.
  Véleményem szerint, a készüléknek minden családban helye lenne, a tapasztalatok alapján, mert többek között jól lehet vele lázat csillapítani, különböző fájdalmakat, hányingert, hányást megszüntetni. Az érdeklődőknek szívesen tartok átfogó és folyamatos /hiszen én is folyamatosan tanulok a betegeseményekből/ képzést.
  Végezetül idecsatolnék egy egészen friss levelet, az egyik betegemtől:

  ,,Kedves Tarnai doktor!
  Másfél éve jártam Önnél a budapesti rendelőjében. Mozgássérült vagyok és szürkehályog /mindkét szemen/ panasszal kerestem fel Önt. Szerencsére a másfél éven át folytatott kezelések nyomán, látásom nem romlott /sőt javult!/ és ezáltal, műtétre sem lett szükségem. Orvosaim nem értik, de nem árultam el, hogy szemeimet az Ön által javasolt módon kezelem rendszeresen, a hegyikristálylámpával. Jelenleg más jellegű kérdésem lenne: 15 éve kettes típusú cukorbeteg vagyok és egy új fajta kezelési lehetőségről hallottam. Kihez forduljak segítség végett? Üdvözlettel: DJné"

  Dr. Tarnai Ete
  /Belgyógyász- háziorvos, Természetgyógyász/”
 • 6. soproni 2010. március 11. 16:42
  „Sajnos sok embert meglehet téveszteni a reklámokkal és aki hiszékeny az megvesz mindent,ha kell,ha nem.”
 • 5. janika 2010. március 10. 10:07
  „Nem is beszélve arról, hogy,ha nincs készpénze a vevőnek, akkor az ügynök egyszerre elintézik neki a kölcsönt,még akkor is, ha a bank előzőleg nem is folyósitott neki kölcsönt, mert nincs fedezete rá! A protekció él és virúl a maffiózók között ebben a banánköztársaásgban!”
 • 4. bugyortudor 2010. március 10. 08:42
  „És még mennyi ilyen van. Tudnék sorolni cégneveket és termékeket. Természetesen nem teszem, mert az ilyen cégek rendkívül harciasak, és arrogánsak és azonnal perelnek. (Bár elképzelhető, hogy tévedek, hiszen ha igazam van, és kiderül a turpisság, akkor azzal csak ártanak maguknak.)
  Így ez a cég is megúszta 10 millával, meg ugyan ki olvassa el az apró betűs részt, és ugyanúgy becsapják a betegeket és az időseket.
  B.”
 • 3. Agent 2010. március 09. 20:53
  „Elló, nem élhetek hegyikristály nélkül!”
 • 2. ZéZé 2010. március 09. 16:06
  „Szia Agent!
  Ugy érzem neked igazi hegyikristály kell! Szerintem abba fényterápia sem kell.
  én szedtem tavaly előtt egy csomót, adok ha kell. :)
  Ehheheh”
 • 1. Agent 2010. március 09. 15:21
  „Csak nem kiderült, hogy a polimetil-metakrilátból fröccsöntött / színezett "kristály" nem igazán "hegyikristály"?:):)LOL.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Összehasonlítottuk az új forinthiteleket: ezt kínálják a bankok márciustól

A Pénzcentrum.hu összehasonlította a magyarországi pénzintézetek által a hónap elejétől hatályos… Tovább olvasom