Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Siófokon az MTVA road show-ja

Székesfehérvár után Siófokon folytatódik a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) országjáró roadshow-ja.
Siófokon a közelmúltban újították fel a belvárost, illetve a város egyik jelképét, a víztornyot, ezek környezetében helyezte el az MTVA a közmédia új logóit, amelyeket vasárnapig láthatnak a Balaton-parti városban.

Balázs Árpád (Fidesz-KDNP) polgármester az MTI-nek kedden azt mondta, a teljes belvárost felújították, ennek keretében uniós támogatással szépült meg 400 millió forintból a víztorony, amelynek aljában tourinform iroda, tetejében pedig kilátó üzemel. Új könyvtárat is építettek 1,6 milliárd forintból, ahonnan nem csak a környező kisebb könyvtárakat, hanem a strandokat is kiszolgálják.

A hajóállomásnál idén először összevonják a korábban külön-külön eseménynek számító Sajt, bor és jazzfesztivált. Erről a polgármester azt mondta, a kulináris élvezeteket kulturális programokkal ötvözték, a látogatók a hagyományos magyar ízek és illatok mellett egy tradicionális műfajjal, a jazzal ismerkedhetnek meg.

A székesfehérvári roadshow-t követően Tóth István Zoltán, az MTVA kommunikációs igazgatója azt mondta, mivel a közmédia új arculati elemei többet jelentenek, mint egy-egy logó, ezért ezeket szeretnénk közelebb vinni az emberekhez. Az úgynevezett land art elemekből készült egy-egy szobor, amelyek kivihetők a természetbe, vagy adott esetben egy-egy városban is bemutathatók. A kihelyezett szoborelemek közelében a látogatóknak portréfotózási lehetőséget biztosít az MTVA stábja, amelynek lényege, hogy a közösséget is bevonják az arculatépítésbe. A saját fejlesztésű alkalmazás segítségével az elkészült fotók az M1 műsorán láthatók így bárki tagjává válhat a közösségnek.

A rádiós és televíziós csatornák, illetve az MTI, valamint a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) egyaránt új logót kapott az olimpia kezdetére, amelyeket Böröcz István, az MTVA vezérigazgatója mutatott be július 24-én Budapesten. Emlékeztetett arra, hogy az öt nagy szervezet, vagyis az MTVA, a Magyar Távirati Iroda (MTI), a Magyar Televízió (MTV), a Duna TV és a Magyar Rádió integrálásával Magyarország legnagyobb médiaportfoliója jött létre.

A Vida Zoltán vezette csapat által tervezett egységes arculat alapmotívumait a tűz, a víz, a levegő és a föld jelképrendszere adja, mindegyik alapja a kör. A közmédia a képek mögött egy filozófiát és egy értékválasztást is képviselni kíván. A képi elrendezés az aranymetszés ősi arányrendszere alapján készült, a teret a Leonardo által ábrázolt vitruviusi arányok szervezik, de a tervező a természetet is segítségül hívta akkor, amikor a Fibonacci-számok alapján rendezte be a képeket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Augusztus közepén kezdődik a Királyi Napok programsorozat Székesfehérváron

Augusztus közepén kezdődik a Királyi Napok programsorozat Székesfehérváron; a sokszínű kínálatban a… Tovább olvasom