Kisalföld logö

2018. 02. 17. szombat - Donát -5°C | 4°C Még több cikk.

Saját furgonjában égett benn a sofőr Szombathelyen

Három gázpalack robbant fel Szombathelyen abban a furgonban, amelyben bennégett sofőrje hétfő hajnalban; az esettel kapcsolatban idegenkezűség gyanúja nem merült fel.
Három gázpalack robbant fel Szombathelyen abban a furgonban, amelyben bennégett sofőrje hétfő hajnalban; az esettel kapcsolatban idegenkezűség gyanúja nem merült fel - közölte a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn az MTI-vel.

Kazmar Enikő közleményében azt írta: a rendőrök a hajnali órákban a Zanati aluljáróban észlelték, hogy egy kistehergépkocsi ég. A rendőrök megpróbálták kimenteni a lezárt gépkocsiból a bent ülő sofőrt, de a lángok miatt a tűzoltók segítségét kellett kérniük - ismertette.
A tűz eloltását követően a járműben három gázpalackot találtak - fűzte hozzá.

A helyszíni szemle során összegyűjtött információk alapján az esettel kapcsolatban idegenkezűség gyanúja nem merült fel, ezért azt a rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja - írta a szóvivő.

Az MTI tudósítójának kérdésére korábban a katasztrófavédelem ügyeletese megerősítette, a gázpalackok felrobbantak.

Lenvai Gábor a távirati iroda tudósítójának ismételt kérdésére azt mondta: volt robbanás, a gépjárműben már a felrobbant palackokat, illetve azok maradványait találták meg.

Az MTI úgy tudja, a Zanati úti aluljáró fölött húzódó vasúti hidat a GYSEV szakemberei megvizsgálták. A vizsgálat pontos eredménye még nem ismert, de a kisterherautó roncsait már elszállították a helyszínről és a forgalom ismét megindulhatott.

Korábban:

Szándékosan robbantotta fel magát autójában a Nyugat.hu információja szerint az a férfi, aki bennégett járművében hétfő reggel Szombathelyen.

A hírportál beszámolója szerint néhány perccel 5 óra előtt rendőrök figyeltek fel a Zanati vasúti aluljárónál az autóra, amelynek égett az utastere. A járműhöz siettek és látták, hogy abban bent ül a vezető. Megpróbálták kinyitni a kocsi ajtaját, de az zárva volt. Megkísérelték kitörni az egyik ablakot, hogy azon keresztül húzzák ki a férfit, de nem jártak sikerrel. Elrohantak poroltóért, ekkor robbant fel a jármű. Az autóban ülő férfi azonnal meghalt - írta az internetes újság.

Az esetről a rendőrség az MTI tudósítójának továbbra sem adott tájékoztatást, a katasztrófavédelem ügyeletese viszont megerősítette, hogy a járműben gázpalackok voltak, amelyek felrobbantak.

A helyszínt a rendőrség lezárta, a forgalmat elterelik, a vasúti hidat a vasúttársaság szakemberei még vizsgálják, hogy a robbanás miatt keletkezett-e abban valamilyen károsodás.

Korábban

Egy ember életét veszítette, amikor hétfőn reggel kigyulladt egy kisteherautó Szombathely belvárosában a Zanati úti vasúti felüljáró alatt - közölte a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese hétfőn az MTI-vel.

Az MTI tudósítója helyszíni forrásból úgy értesült, hogy a kisteherautóban több gázpalack is volt, robbanás történt. Ezt a katasztrófavédelem ügyeletese megerősítette.

A halálesetet a rendőrség is vizsgálja, a helyszínelés jelenleg is tart, a forgalmat elterelik. A rendőrség szóvivője későbbre ígért tájékoztatást.

Olvasóink írták

 • 11. vadgesztenye 2012. április 03. 16:24
  „Ezt akár öngyilkos merénylőnek is mondhatnánk, ne már az legyen a hibás aki nem tudta megmenteni.”
 • 10. Mankapunka 2012. április 03. 14:35
  „Edem

  Van felvétel róla,hogy segíteni akartak???”
 • 9. Edem20 2012. április 03. 00:23
  „A két rendőr saját életét kockáztatva próbált segíteni egy idegennek...gratulálok neik...nagy bátorságra vall..valaki még ismerőséhez sem lépett volna oda ilyen körülmények között....és nem...nem ez a munkájuk....
  a lőfegyver használat esetei pedig adottak..és ha még jogszerűen is haszálja a rendőr..akkor is évekig vizsgálják, hogy valóban így volt e.. másrészt
  Zárt téri égésnél bekövetkező jelenség, mondjuk kinyitjuk az ajtót, vagy betörjük az ablakot A "hirtelen" kapott oxigén miatt szúróláng keletkezik, nah az is elég nagy robbanás lett volna.... kis tisztelet..csak egy kicsi, kijárna annak aki életet próbál menteni ;)
  A hozzá tartozóknak részvét!”
 • 8. Csetneky 2012. április 02. 20:43
  „Ha valaki öngyilkos akar lenni, az az ő dolga. De mások életét nem kellene veszélyeztetni, mert ők nem feltétlenül szeretnének idő előtt meghalni.”
 • 7. Mankapunka 2012. április 02. 20:22
  „Kiderült”
 • 6. Pzoli 2012. április 02. 13:14
  „Este majd kiderül hogy a bank vagy munkahely vagy valami más történt ,és nehéz volt feldogozni illetve nem tudta feldolgozni a történetet ami ide vezette.Remélem ha más is ilyen dologra vetemedik akkor néhány politikust is magával visz.Nyugodjon békében”
 • 5. vadgesztenye 2012. április 02. 13:07
  „A hozzátartozóknak részvétem.
  Amennyiben öngyilkosságról van szó , a helyszín megválasztás és a gázpalackok jelenléte nem egyszerű öngyilkosságra utal. Azért tételezzük fel, hogy ,csak a pihenőidejét töltötte az aluljáró alatt, és valami miatt kigyulladt a kocsi.”
 • 4. Mankapunka 2012. április 02. 12:19
  „Ugyanaz az eset,mint a budai élettársi gyilkolás. Nincs kiút már. Csak úgy nem szokott gázpalack felrobbani.

  Nemzetköziben szoktuk a központi zárat lenyomni.Itthon azért még nem annyira rossz a közbiztonság.”
 • 3. Contar 2012. április 02. 11:01
  „Lehet, az mentette meg a két rendőr életét, hogy nem gondoltak a fegyverükre!”
 • 2. gte325 2012. április 02. 10:21
  „rendőr...? eszébe...? ez a két fogalom nem illik össze...”
 • 1. tati 2012. április 02. 09:27
  „nagyon szomorú eset.
  viszont a 2! rendőrnek sem jutott eszébe,hogy a fegyver az oldalukon nem csak súlynak van.....
  azzal betörhették volna az ablakot,netán még lőhettek is volna vele,így az oldalablak security üvege millió darabra hullott volna szét....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elküldték az első 1200 embert a Nokia komáromi üzeméből

A Nokia komáromi gyárából elbocsátották a korábban bejelentett 2.300 fős leépítés első hullámában… Tovább olvasom