Kisalföld logö

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 31°C Még több cikk.

Nincs már árvíz Bakonybélen

Több mint egy métert apadt az éjszaka a bakonyi Gerence-patak vízszintje, így elhárult már az árvíz Bakonybélben - tájékoztatta Baky György, a település polgármestere kedden az MTI-t.

Munka azonban van még rengeteg, gőzerővel dolgoznak a szivattyúkkal - mondta, megjegyezve: a házak udvaráról, kertekből, utcákból vissza kell pumpálni a kiáradt víztömeget a patakmederbe.

Somlóvásárhelyen is konszolidálódott a helyzet, a hétfőn kiöntött Torna-patak visszahúzódott a medrébe - tájékoztatta Fekete Tamás, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t. A kultúrházban ideiglenesen elhelyezett családok is (mintegy ötven lakos) visszaköltözhettek a házukba - tette hozzá.

Megszűnt az árvízveszély Hajmáskéren is, ahol egy víztározó öntött ki, s "megszelídült" már Sóly és Királyszentistván községeknél a Séd-patak is - mondta a szóvivő. Közlése szerint homokzsákokkal magasítják viszont a Balaton-felvidéken Monostorapátinál a nyúlgátat, ugyanis erősen emelkedik a Vese-patak vízszintje. Bakonyságnál viszont az utat kellett átvágni, hogy megakadályozzák a település elöntését - mondta az ügyeletes, hozzátéve, hogy egyelőre a falu csak egy irányból - Lovászpatona felől - közelíthető meg.

Fekete Tamás tájékoztatott több útlezárásról is: Veszprém megyében nem lehet közlekedni vízátfolyások miatt Zirc és Pálihálás, Pápa és Vaszar, valamint Devecser és Somlóvásárhely települések között. Utóbbi esetben nem a 8-as főút lezárásáról van szó, hanem az úgynevezett "hátsó útszakaszról" - tette hozzá.

Arról már Horváth István, a megyei katasztrófavédelem ügyeletese tájékoztatta az MTI-t, hogy a szélvihar miatt kedden délig legalább száz bejelentés érkezett hozzájuk, s még a szabadnapos tűzoltókat is be kellett rendelni. Veszprém, Zirc, Balatonfüred, Balatonfűzfő és Várpalota térségében rengeteg fa dőlt ki utakra, járdákra, házakra, autókra és villanyvezetékekre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tízezer homokzsák - Szendi-ér is kiöntött Nagyigmándon

Tovább olvasom