Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Mindenhonnan lopták a rezet

Több réztábla mellett eltűnt Szombathelyről Weöres Sándor emléktáblája, és a Városházáról a Virágos Magyarországért verseny emléktáblája is. Egy 15 és egy 22 éves fiatal a gyanúsított.
2010. május 25-én érkezett a bejelentés a rendőrségre, miszerint az Uránia udvarban lévő egyik üzlethelyiség falán elhelyezett 2 db réz keretet tulajdonítottak el ismeretlen tettesek. Majd június 03-án hasonló esetet jeleztek a rendőrségre, ezúttal egy szombathelyi családi ház faláról vittek el ismeretlen személyek 2 db rézből készült táblát.

Hasonló jellegű bűncselekményről érkezett a bejelentés július 05-én, amikor egy, a Weöres Sándor emlékére készült bronz emléktáblát tulajdonítottak el. Majd július 06-án a Városházához riasztották a rendőröket, mivel ismeretlen elkövetők eltulajdonították az épület falán lévő, a „2008. évi Virágos Magyarországért verseny I. helyezése" feliratú bronzból készült táblát.

A Szombathelyi Rendőrkapitányság Felderítő Osztálya nyomozást indított mind a négy esetben ismeretlen tettes ellen. A nyomozási eljárás során a hatóság látókörébe került egy 15, valamint egy 22 éves szombathelyi férfi, akik megalapozottan gyanúsíthatók a bűncselekmények elkövetésével. A gyanúsított személyek vallomásai alapján az eltulajdonított színesfémek feltehetően egy szombathelyi Kft-hez kerültek. A felvásárlást végző 40 éves cégvezetőt és testvérét a hatóság orgazdaság bűntett elkövetésével gyanúsítja. A négy esetben összesen közel 300.000,- Ft összegű kárt okoztak a tolvajok. Az anyagi károk pontos megállapítását szakértők bevonásával vizsgálja a rendőrség.

A fenti bűncselekmények elkövetője a Btk. értelmében 3 évig tartó szabadságvesztéssel büntetendő. Az elkövetők szabadlábon védekezhetnek.

Olvasóink írták

  • 1. nasi12 2010. augusztus 05. 21:54
    „Amíg a színes arcú színesfém gyűjtögetők jattolnak a rendőröknek, addig ők csak a nyomukat ütögetik továbbra is majd a tolvajoknak.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kirúgták a régiós munkaügyi központ főigazgatóját is

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter augusztus 2-án azonnali hatállyal felmentette hat regionális munkaügyi központ - köztük a nyugat-dunántúli - főigazgatóját. Tovább olvasom