Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

MAL Zrt.: Nem tehetünk a katasztrófáról

Nem ismeri el a vörösiszap-katasztrófa miatti felelősségét a Mal Zrt., de a károk enyhítésére 1,5 milliárd forintot kíván fordítani öt év alatt.
A cég arra kéri a kormányzatot, ha "a feltételek lehetővé teszik", kapják vissza függetlenségüket, szüntessék meg az állami felügyelet a cég felett - közölte Ruttner György, a timföldgyár jogi képviselője szerdán Budapesten.

A vörösiszap károsultjai és a Mal Zrt. jogi képviselői között szerdán megkezdődött peren kívüli egyeztetés után tartott sajtótájékoztatón a jogászok úgy nyilatkoztak: mindketten a legfontosabb feladatnak azt tartják, hogy a károsultakon minél hamarabb segíteni tudjanak. A Mal Zrt. ehhez - amennyiben a kormánybiztos hozzájárul - a legrövidebb időn belül 300 millió forintot fizetne be a vörösiszap pénzügyi alapba, majd évente további 300-300 millió forinttal járulna hozzá a kár megtérítéséhez, összesen 1,5 milliárd forinttal.

Magyar György, a károsultak jogi képviselője úgy nyilatkozott, ez az összeg csak a közösségi károkat fedezi, az egyéni kártérítésre alkalmatlan.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Iszapömlés: Devecserben 255 család már döntött

Devecserben hetven család az új lakóparkban építendő lakásokatba költözik, ötvenegy család más település megy, a többi család pénzt akar kapni megsemmisült ingatlanáért. Tovább olvasom