Kisalföld logö

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 13°C | 27°C Még több cikk.

Lánya ölte meg az idős asszonyt Szombathelyen

Pszichiátriai gyógykezelés alatt álló lánya ölte meg csütörtökön délelőtt idős édesanyját Szombathelyen a Petőfi Sándor utcában - közölte a rendőrség.

Pszichiátriai gyógykezelés alatt álló lánya ölte meg csütörtökön délelőtt idős édesanyját Szombathelyen a Petőfi Sándor utcában - közölte sajtótájékoztatón a rendőrség.

Az 57 éves nő úgy érezte, "megszállta őt a sátán", aki azt akarta tőle, hogy ölje meg az édesanyját - mondta el Palkó Andrea, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának vezetője pénteken.

A nő, miután több késszúrással végzett édesanyjával, telefonon értesítette a rendőrséget és a bűncselekmény helyszínén maradt; a nyomozók szerint kihallgatása során is láthatóan zavartan viselkedett, ezért elmeorvosi szakértői vizsgálatát rendelték el.

A nő, miután több késszúrással végzett édesanyjával
A nő több késszúrással végzett édesanyjával. Fotó: Vas megyei rendőr-főkapitányság.


Anya és lánya a szomszédok elmondása szerint szeretetben éltek, a gyanúsított - aki két évvel korábban még ügyvédként dolgozott -, gondozta, ápolta beteg édesanyját, de folyamatosan pszichiátriai problémákkal küszködött, két hete pedig nem szedte be gyógyszereit, a rendőrök szerint ez is egyik oka lehetett a tragédiának.

Csütörtökön a nőnek tévképzetei támadtak, úgy érezte harcol a sátánnal, közben a konyhából három kést is magához vett, majd a dulakodni kezdett idős édesanyjával, akinek az egyik kést még sikerült kicsavarnia a kezéből, de egy másikkal a nő több szúrást is ejtett áldozatán, aki már nem élt, mire a mentők megérkeztek - számolt be a részletekről Palkó Andrea.

Olvasóink írták

22 hozzászólás
12
 • 22. Mankapunka 2010. március 20. 14:09
  „köztünk van a Texasi láncfűrészes!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!4”
 • 21. laura01 2010. március 20. 12:39
  „Állítólag Kazincbarcikán egy férj megölte a feleségét a gyerek szeme láttára és utána magával is végzett
  Csak sehol sem látom a hírekben, de egy barcikai mondta, hogy a város már ezt beszéli, 10-es panelban. Hallottatok erről valamit?”
 • 20. flegma 2010. március 20. 11:45
  „Valóban probléma az intézmények bezárása, de a szűrőmunka még fontosabb lenne a pszichiáterek, és a pszichológusok tekintetében, akár a tényői, akár a szombathelyi eseményekről lévén szó. Az eléggé nagy probléma, hogy az ilyen betegségek egy családi kiscsoportban nagyon csak látenciában maradnak a külvilág számára! Az ilyen családokban, ha tapasztalják családtagjaik esetében, hogy mentális betegségei vannak, melyek még később ön-illetve közveszélyessé is válhatnak, egész egyszerűen eltitkolják, mert szégyellik, vagy mert nem akarják a családtagot kitenni a külső meghurcoltatásnak. Ez nagy hiba. Minden (nem beteg) embernek, rendet kellene tenni az agyában. Tájékoztatás, propaganda, stb.!!!”
 • 19. Icsi235 2010. március 20. 11:30
  „Ez lett az eredménye annak, hogy megszüntették azokat a bentlakásos intézményeket, amikben kezelték ezeket a betegeket, mint pl.: Lipót.”
 • 18. elemér 2010. március 20. 10:58
  „Itt már megint lassul ez minden egyes beszólással. Nem konyitanak az ujsághoz, ezt már egyszer kitörölték, mikor az orruk elé raktam a tényeket angolul. Ez legaláb hivta a rendörséget és nem lehet vitatni hogy mi történt. Nagyon sajnálom, de legaláb, jobban odafigyelnek hozzátartozók. Nekem ebböl személyes tapasztalataim vannak. Ismerek életveszéjes hülyét.”
 • 17. Mankapunka 2010. március 20. 10:28
  „Texas!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!4”
 • 16. viperetta335 2010. március 20. 09:40
  „A skizofrénia csak jön,nem köszön.Bárkit utolérhet,és nem lehet belőle meggyógyulni,csak tünetmentes lehet.Ráadásul örökölhető is.”
 • 15. laura01 2010. március 20. 07:21
  „Mi van ebben az országban? A héten minden nap hallani valamit gyilkosságról. Ez kész, kezelés alatt állt. Adtak neki gyógyszert és szép az élet minden rendben van. Aha, csak az őrült nem szedte a gyógyszerét, és a "sátán" utasítására brutálisan megöli az édesanyját. És mit csinálnak vele? Semmit kapja ismét a gyógyszert, elmegyógyintézetbe zárják, az adófizető polgárok eltartják és kész. Onnan meg majd évek múlva megint mi lesz? Tele vagyunk, jöhet ki. Én az ilyet nem gyógyszerezném, hanem ugyanúgy végezzenek vele is mint ahogyan ő tette a saját édesanyjával. És ezzel nem azokat a betegeket ítélem el akik rendesen szedik a gyógyszert és semmi ilyet nem követtel, hanem az ilyen őrült állatot. Ez a baj, hogy nincs itt halálbüntetés.”
 • 14. Mankapunka 2010. március 19. 17:58
  „Akkor töröljük ki az összes kommentet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  HAHA,majd jön a hétvége,lesz ám ihaj csuhaj.”
 • 13. mikoka 2010. március 19. 17:08
  „Hogy kezeljenek ilyen betegeket mikor bezáratták sorba a pszihiátriákat ez a kormányzati emberek hibája de még ŐK is lehetnek elme zavarosok .”
 • 12. Poker5 2010. március 19. 15:53
  „Általában!!
  Tehát, fel kell hogy értékelődjenek az egészségügyi és a szociális ellátások illetve az ehhez szükséges képzések a következő években , valamint több szociális ellátóintézmény is kell!!
  Kiskortól a középkoron át az öregkorig!”
 • 11. nanemá 2010. március 19. 15:18
  „Mindjárt itt lesznek az összeesküvés-elmélet gyártók,és megmagyarázzák,hogy személyesen találkoztak a sátánnal,aki bevallotta,hogy ő a gyilkos.”
 • 10. TMan2 2010. március 19. 15:13
  „Tartsunk össze, akkor kevesebb lesz a tere az őrületnek.”
 • 9. deadcode 2010. március 19. 14:09
  „ebben az országban mást nem is lehet csak begolyózni”
 • 8. hozsuzs 2010. március 19. 13:12
  „magas intelligenciával is lehet valaki pszichiátriai beteg, sőt! Biztos léteznek ilyen irányú kutatások, statisztikák is. Azt is szokták mondani, hogy a zsenit és az őrültet egy hajszál választja el. Elmebetegek mindig voltak, vannak és lesznek is, csak kezelni kellene őket!”
 • 7. okostojas007 2010. március 19. 12:28
  „bérett a gyümölcs ....
  vagyis a fiatalkori drogozás ( mint amerikában )
  termeli az őrülteket
  és ahogy írtátok tanult ( egyetemet végzett ) elméletileg intelligens embereknek kellene hogy legyenek....”
 • 6. nanemá 2010. március 19. 12:20
  „Az eset érdekessége az is,hogy ismét egy iskolázott ember hagyott ki.
  Azért az döbbenet,hogy nem szed be egy beteg egy-két gyógyszert és idáig fajulnak a dolgok?”
 • 5. maja09 2010. március 19. 12:08
  „Egyetértek az előttem szólókkal!”
 • 4. Goldmund 2010. március 19. 11:49
  „Még magához sem tért a lakosság a tényői gyilkosság után, és máris itt a következő pszichiátriai beteg ügye. Egyetértek az előtem szólókkal, a pszichiátriai gondozás katasztrofális helyzetben van!”
 • 3. hozsuzs 2010. március 19. 11:36
  „és ez az asszony sem lesz büntethető, mert beteg...valahogy nincs ez jól. Szétverték a pszichiátriai hálót, bezárták a nagy intézeteket,szabadon futkosnak a kezeletlen elmebetegek, alkoholisták, mondván, csak akkor lehet bevinni, ha Ön és közveszélyes, azaz ténylegesen bánt valakit. Nem biztos (sőt!!), hogy van annyi belátása egy betegnek, hogy elfogadja, hogy kezelésre van szüksége. Látható az esetekből: egyszer csak megkattan, mondanak valamit a hangok, s a legkiszámíthatatlanabb dolgokat művelnek. Lehet jönni a pszichiátriai betegek jogaival is, hogy joga van visszautasítani a kezelést, de a mindenségit, a másik ember testi épséghez, a személyes biztonsághoz, élethez való jogával mi van?”
22 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pályázat a Cuha-völgyi vasút fennmaradásáért és fejlesztéséért

Hatvanmillió forint uniós pályázati támogatással szeretnék biztosítani a Cuha-völgyi vasúti pályaszakasz hosszú távú fennmaradását és működését. Tovább olvasom