Kisalföld logö

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 13°C | 24°C Még több cikk.

Köztünk élő hősnő

Az a munkája, hogy a kórházi betegeket segíti, de szabadidejében is ezt teszi több önkéntessel együtt, akiknek összefogja tevékenységét. A tatabányai dr. Molnár Mihályné ezért került be az Aranyanyu-programba.

A Richter Aranyanyu Díj olyan segítő foglalkozású nőket kutat fel és mutat be, akik mindennap bizonyítják különleges erejüket. Rácz Zsuzsa író, a Terézanyu-könyvek szerzője kezdeményezte létrehozását és az idei döntőbe a pedagógus kategóriában bekerült dr. Molnár Mihályné Kishonti Ilona is. Erről szóló elismerést kapott a csütörtöki díjátadó gálán.

Ilona kezdetben óvónőként, majd 23 évig gyógypedagógusként dolgozott. Öt évig vezette a családok átmeneti otthonát Orosházán, szociális téren is képezte magát. Nyolc éve a tatabányai Szent Borbála Kórház szociális munkása. Kollégái szerint az ő empatikus, mindenkihez odaforduló, nyitott személyisége meghatározza a közös munkát az osztályokon. Tevékenysége hidat képez a kórház és más intézmények között. Abban segít, hogy mire az idős beteg hazamehet, kiderüljön, lesz-e rokon, aki ápolja, vagy otthonba, házi gondozásba kerülhet-e. Munkája mellett ő fogja össze a 28 kórházi önkéntest. Fiatalok vannak köztük, akik szeretnék kipróbálni magukat és pályaválasztásuk miatt megismerni az egészségügyet, és idősek, akiket még hajt a tettvágy, hogy segíthessenek.

Dr. Molnár Mihályné Kishonti Ilona Aranyanyu-díjat nem kapott, de bekerült a program döntőjébe. Sok beteg aranyszívűnek tartja.
Dr. Molnár Mihályné Kishonti Ilona Aranyanyu-díjat nem kapott, de bekerült a program döntőjébe. Sok beteg aranyszívűnek tartja.

– Egyetlen lányom – ugyanis a másik három gyermekem fiú – javasolt az Aranyanyu-díjra. Szerinte anyaként, dolgozó nőként és önkéntesként is helytállok. Nekem így teljes az életem, így van értelme. Ajándéknak érzem, hogy önkéntesekkel is dolgozhatok, anyagias világunkban ez igazán felemelő. Szabadidejüket áldozzák másokra, felüdülés velük lenni – mondta el Ilona és hozzátette: neki elég az a pillanat, amikor önkénteskedéskor ránéz, megfogja a kezét egy beteg, akit meghallgatott, aki odafigyelést, megbecsülést kapott tőle pár szóban. Sokszor gyógyíthatatlan embereket látogat nap mint nap, akik kilátástalannak tartják jövőjüket, de javítani tud helyzetükön. Mióta az Aranyanyu-programba bekerült, rengeteg ismerőstől, munkatárstól kapott biztatást, reméli, azt sokaknak továbbadhatja.

 
Aranyanyu-díj a nőkért, nőknek
Idén rekordszámú jelölés érkezett az Aranyanyu-díjra: olyan nőket ismertek el, akik kevés fizetésért végzik áldozatos munkájukat. A díj a női önbecsülés, a hétköznapi hősök elismerésének jelképe.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zsinagógát raboltak ki, börtönt kaptak a fémtolvajok

Az öt vádlott összesen több mint 12 millió forint értékű fémet tulajdonított el. Tovább olvasom