Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Komáromi Városi Diáktanács Brüsszelben

A Komárom Városi Diáktanács tagjai és kísérőjük március elején öt napot töltött Brüsszelben, egy ifjúsági konferencián.
Hat fős komáromi csoport képviselhette Magyarországot a programon, melynek célja az Európa Parlamenti választások előtt figyelemfelhívó akció szervezése volt.

Ez volt a „Raise Youth Voice" nevű kezdeményezés, ami ifjúsági szervezeteket, ifjúsági házakat tömörít. A 13 országból érkező 400 fiatal tíz fő témában fejtette ki véleményét az előkészítő munkák során, melyet különböző workshoppokon dolgoztak ki.

Nyári Kitti, Végh Henrietta és Monostori Kristóf az Európa Parlament elnökével, Martin Schultz-cal is találkozhatott. Kristóf magyarul bemutatkozott neki, majd angolul ismertette a program célját, ezután következett hat fontos, a fiatalokat érintő kérdés közös megvitatása.

Brüsszelben a komáromi diáktanács


Közös ülés az Európa Parlament nagytermében, meghívott képviselőkkel is része volt a programnak. A következő napokon a „Youth Pride" nevű felvonulás és a fesztivál munkálatai kötötték le a fiatalokat. Ebben a csoportban dolgozott Benkó Luca, Matyus Ákos és Brosch Mirandola.

Itt is olyan fontos témák kerültek előtérbe, mint a munkanélküliség, oktatás, mobilitás, egészség, környezetvédelem, diszkrimináció, állampolgári részvétel, bevonás. Interaktív módon mindenkit megpróbáltak bevonni és átadni a tapasztalatokat, otthonról hozott jó példákat. Fiatalok a fiataloknak.

Hazaérve a komáromi delegáció tagjai azt mondták, hogy sok jó példával találkoztak Brüsszelben, és már ötleteket is gyűjtöttek arra vonatkozóan, hogyan szólítsák meg társaikat és a kormányzati szereplőket, hogy a fiatalok is szót kapjanak. Tervezik, hogy az áprilisban megrendezésre kerülő Szót kérünk! Ifjúsági konferencián is beszámolnak a tapasztalatokról, és tovább folytatják a munkát a helyi fiatalokkal.

Brosch Mirandola, Komárom Városi Diáktanács

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szerkezetkész a szombathelyi Markusovszky Kórház épülő belgyógyászati tömbje

Az elmúlt négy évben a magyar adófizetők pénzéből összesen 12 milliárd forint fejlesztés történt a… Tovább olvasom