Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Jobbik: már Vas megye sem a béke szigete

Már az eddig nyugalmasnak számító Vas megye sem nevezhető a "béke szigetének", az elmúlt időszakban jelentősen romlott a megye közbiztonsága - hangoztatta csütörtökön sajtótájékoztatóján Bana Tibor, a Jobbik országgyűlési képviselője, a párt megyei elnöke.

Szombathelyen néhány hónappal ezelőtt egyetemistákat ért támadás, Kőszegen egy idős hölgyet vertek szinte félholtra, néhány héttel ezelőtt a szombathelyi Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium Cooper-futást végző diákjait támadták meg, Bő községben napokkal ezelőtt történt egy emberölés, múlt vasárnap hajnalban pedig egy tizenhárom, tizennégy fős, állítása szerint "cigányokból álló társaság" támadt rá az ajtóban álló, belépődíjat szedő biztonsági őrre - sorolta.

"Mi az igazság pártjaként minden ilyen esetben azt mondjuk, hogy tisztán szeretnénk látni, (...) ezért megyei szinten is, és országgyűlési szinten is mindent elkövetünk annak érdekében, hogy valóban tisztán lássunk ezekben az ügyekben" - jelentette ki.

Utalt arra, hogy a gimnáziumi tanulókat ért támadás után országgyűlési képviselőként azonnali kérdést intézett a belügyminiszterhez, amelyre Kontrát Károly államtitkár válaszolt.

"Sajnálatosan kellett azt tapasztalnom, hogy a kérdésemre egy igencsak semmitmondó válasz érkezett, minden különösebb indoklás nélkül jelentette ki az államtitkár, hogy Vas megyében rend van, holott láthatóan még azzal sem volt tisztában, hogy az eset nem vasárnap, hanem pénteken történt" - jegyezte meg.

Balassa Péter, a Jobbik szombathelyi elnöke, önkormányzati képviselő a sajtótájékoztatón elmondta: vasárnap hajnalban a már említett szórakozóhelyen azért alakult ki előbb a szóváltás majd egy közel tízperces "tömegverekedés", mert a biztonsági őr nem volt hajlandó belépőjegy megváltása nélkül beengedni a 13-14 fős társaságot.

Mint városi képviselő és mint a bűnmegelőzési bizottság tagja a következő heti bizottsági ülésen és a következő közgyűlésen is kiemelt fontosságú napirendi javaslatként fogom újra előterjeszteni Szombathely közbiztonságával kapcsolatban, hogy a rendőrséggel együttműködve, hatékonyabban lépjenek fel az ilyen bűncselekmények ellen - mondta.
Az MTI érdeklődésére Leibinger Eszter a Vas Megyei Rendőr-főkaptányság szóvivője közölte: állampolgári bejelentés érkezett vasárnap hajnalban a rendőrség ügyeletére, mely szerint az egyik szombathelyi szórakozóhely "kidobóemberét" több személy bántalmazta.
A forró nyomon bevezetett intézkedések eredményeként Szombathely belvárosában a járőrök elfogtak négy, a cselekménnyel összefüggésbe hozható személyt - írta közleményében.

A beszerzett adatok alapján csoportos garázdaság bűntette miatt büntetőeljárás indult. Az ügyben négy embert állítottak elő, akik közül hárman kerültek bűnügyi őrizetbe.

A három gyanúsított közül ketten Zala megyei lakosok, esetükben a Szombathelyi Városi Bíróság lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el. A bűnügy körülményeinek tisztázása még folyamatban van - tájékoztatott a szóvivő.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hevesi Sándor Színház: javult a színház és a város közti kapcsolat

Nyitottabbá vált a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház, látványosan javult a közönség és a város… Tovább olvasom