Kisalföld logö

2017. 06. 27. kedd - László 19°C | 30°C Még több cikk.

Hétvégi programok Sopronban: Tündérfesztiváltól a Vasfüggönytúráig

Ágfalván sportnapot, Fertőrákoson az ExperiDance Tánctársulattal történelmi táncjátékot is láthatnak.

IV. Soproni Tündérfesztivál
06. 25., szombat
Sopron
Gyermek- és Ifjúsági Központ, 10.00–0.00 óra
Az idei tündérfesztiválon nem csak a természetben túlcsorduló fényt ünnepeljük, nem csak a bennünk élő tündéreket és manókat csalogatjuk elő. A barlangok napja lévén megemlékezünk Föld anyáról. Az erdők éve lévén méltatjuk a fákat. Ismét megrendezzük a ManOlympiát, ahol nem csak manók próbálhatják ki ügyességüket. Sok-sok tánc, mese, játék és a szemnek kedves látnivaló várja a gyerekeket. Az útilaput az idén is érdemes lesz a köszöntőhelyen felkötni, hiszen a Csillagösvényen tovább folyik a titkos tanítás a tündéri és manós tudományokról. Titokzatos nevű, mesés vendégek látogatják meg Bíbor királynőt és Jácint királyt. A tündérpostán levelet adhatunk fel Tündérországba. A késő esti fáklyás fürkésződés az Erzsébet-kertben ezúttal egy tündérmesébe kalauzol – szól a szervezők invitálása.

Ágfalvi sportnap
06. 25., szombat
Ágfalva
Focipálya, 8.00
Kispályás focitornát rendeznek, a csapatok előzetesen a sportklub elnökénél, Honyák Ferencnél jelentkezhetnek a 70/294-3329-es telefonszámon.

Gombaismereti túra
06. 26., vasárnap
Sopron
Bánfalvi buszmegálló, 10.00
A túra Börcsök Zoltán szakellenőr vezetésével indul. Útvonal: Várhely utca–Ciklámen tanösvény–Hétbükkfa–Tacsi-árok (összesen kb. 7 km). Esőben a program elmarad.

Vasfüggöny-túra
06. 25–26.
Sopron
A Sopron Turizmusáért Egyesület idén harmadik alkalommal szervez emléktúrát a határáttörés évfordulója alkalmából az egykori vasfüggöny mentén. Június 25-én, szombaton romantikus természeti környezetben, a Lövérekben, a Soproni-hegységben túrázhatnak a résztvevők mintegy 23 km-en keresztül. 26-án, vasárnap pedig a Vasfüggöny-túraútvonal különböző szakaszait járhatják be az érdeklődők, akiket a Páneurópai Piknik-emlékhelynél igazi bográcspiknikkel várnak a szervezők. További információ, jelentkezés: http://www.hotelsopron.hu/hu/programajanlo/126-vasfuggony-tura-2011.

Musicalest
06. 25., szombat
Fertőrákos
Barlangszínház, 20.30
Közreműködnek: Keresztes Ildikó, Földes Tamás, Polyák Lilla, Homonnay Zsolt, Papadimitriu Athina, Galambos Lilla.

Ezeregyév
06. 26., vasárnap
Fertőrákos
Barlangszínház, 20.30
Az Ezeregyév az első egész estét betöltő produkció, mely a magyar történelmet dolgozza fel a honfoglalástól napjainkig 260 kosztümre, fénytechnikára és fergeteges zenére épülve, az ExperiDance Tánctársulat főszereplésével.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

2020-ig épülhet meg az M9-es Szombathely és Bonyhád között

Az úthálózat-fejlesztési terv szerint 2020-ig épülnek meg az M9-es gyorsforgalmi út Szombathely és Bonyhád közötti szakaszai. Tovább olvasom