Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 13°C | 20°C Még több cikk.

Felújították a Kapuvár-Beled-Celldömölk közötti utat

Kijavították az elhasználódott burkolatot és az útpadkát, valamint elvégezték a vízelvezető árkok karbantartását is.
Európai uniós forrásból, az Új Széchenyi Terv keretében összesen 1,3 milliárd forintos költséggel újították fel a Vashosszúfalu-Káld, a Zalabér-Kám, és a Kapuvár-Beled-Celldömölk közötti összekötő utat - tájékoztatta az MTI-t szerdán a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

A társaság által kiadott közlemény szerint a most elkészült három, összesen 11 kilométer hosszúságú útszakaszon kijavították az elhasználódott burkolatot és az útpadkát, valamint elvégezték a vízelvezető árkok karbantartását is.

Az Új Széchenyi Terv Regionális Operatív Programjának keretében országosan várhatóan több mint ezer kilométernyi négy és öt számjegyű mellékút felújítása indulhat el 2012-ben, csaknem 100 milliárd forintnyi uniós forrásból.

A Nyugat-dunántúli régióban 7 milliárd 160 millió forint megítélt forrás áll rendelkezésre erre a célra - áll a dokumentumban.

Olvasóink írták

 • 8. urbaniastapista 2012. július 10. 22:20
  „A cikkben leírt első szakaszon jártam nemrég, ott építettek vagy 3 km teljesen új utat. Nyilván nagyon rossz állapotban volt és nyilván hatalmas forgalmat is bonyolít a két kb. ezer lelkes falu között.”
 • 7. eceteshal 2012. július 06. 21:45
  „Ha ezt a szocik csinálták volna,a fityesz már szétugatta volna az országot! 5 kamion vöröskavics+ 3kocsi asztfalt ennyibe kerül? SIKKASZTÁS!!!!!!!!!!”
 • 6. egyapuka 2012. július 05. 19:28
  „Az öt kamion vörös kavics ennyibe került? Nem semmi :)”
 • 5. profi10 2012. július 05. 17:10
  „Javaslom annak, aki ezt a bárgyúságot leírta, hogy keresse meg az átvételért "felelős" aktakukacot, és menjenek végig az említett szakaszon. Ezt a botrányt mindennek lehet nevezni, de útfelújításnak semmiképpen nem. Az a köztisztviselő, aki ilyen munkát átvesz, a hozzá nem értését bizonyítja. Hacsak nem megvolt rá az oka......”
 • 4. hgabor333 2012. július 04. 20:39
  „Naponta használom a Kapuvár Beled közötti szakaszt. Lassan 10 éve. Amit ezen a szakaszon csináltak inkább kimeríti a bohóckodás fogalmát. Kár volt erre a szakaszra a rá eső kevés pénzt elkölteni. Lyukak helyett pl. egy két bukkanót csináltak. ,,..., valamint elvégezték a vízelvezető árkok karbantartását is. " Jó lenne ha az illetékes elvtársak évente nem csak egyszer kaszálnák le az út menti árkokat ( több veszélyes útkereszteződés van). Igaz kaszálgatnak év közben, de nem a teljes felületen. A gaztengertől nem lehet jól belátni a kereszteződéseket.
  A gyommentesítést nem csak a földművesekkel kellene betartatni és őket ijesztgetni.
  (kedves Növényvédelmi Szolgálat )”
 • 3. dodek90 2012. július 04. 14:32
  „a kapuvár és beled közötti úton is majmoltak, de nagyon nem oldódott meg a probléma, mert az út amugy is rossz állapotban van... helyette kavicsot szórtak szélesítés gyanánt, de inkább új réteget kéne rá húzni!!”
 • 2. proview 2012. július 04. 13:43
  „Pontosabban fogalmazva a Kapuvár-Beled-Celldömölk közti út Kemenesmihályfától a Pápa - Celldömölki útig terjedő szakaszát, amely csak 4 km.”
 • 1. sorok_közt 2012. július 04. 13:01
  „A három útszakasz össz hossza 73,5 km . Felújított: 11 km, azaz 15 % ... csak fogalmazás kérdése, hogy a pohár félig van vizzel, vagy félig üres...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kék Szalag: rajt csütörtökön

Részvételi rekordra számítanak a csütörtökön 9 órakor Balatonfüredről elrajtoló 44. Kékszalag MVM… Tovább olvasom