Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Eplényben van Magyarország leghosszabb sípályája

Az idei nagymértékű fejlesztéseknek köszönhetően megszületett Magyarország leghosszabb sípályája az eplényi Nordica Síarénában.
A 6-os pálya aljára épített családi kikerülő szakasz 5 visszafordító kanyarból áll, amelyek elég szélesek ahhoz, hogy még a ratrakok is könnyen elférjenek bennük. A szerpentin hosszúsága lehetővé teszi, hogy Eplényben akár 1900 méter hosszan is síelhetünk megállás nélkül. Ez az útvonal igazi csemege lesz a családoknak, mert csupa kék szakaszból áll, így a kezdők és a legkisebbek is bátran nekivághatnak majd.


A 6-os pálya nyomvonala miatt az 1-es csákányos felvonó beszállópontját áttelepítették az egyes pálya felőli oldalra, ezért a beszállás sokkal könnyebb lesz a hosszirányú megközelítésből adódóan. Egy gyönyörű faházat építettek a felvonó aljába, melyben a kezelő kényelmesen, melegben figyelhet az utasok biztonságára. Mindemellett a csákányos felvonók kapacitását a tavalyihoz képest megduplázták. Ezt a vonszolóelemek számának emelésével és egy új vezérlőpanel behelyezésével érték el, amely lehetővé teszi a gyorsabb üzemelést.

A T3-as számú tanulópályára vásároltak egy teljesen új műanyagköteles felvonót, melynek használata még a teljesen kezdők számára is egyszerű és biztonságos.

A kölcsönzőt sem felejtették ki a fejlesztésekből. Megújították az internetes előfoglalási rendszert, továbbá 80 pár új síléccel, 100 pár új sícipővel és 40 új sisakkal bővítették a kölcsönző palettáját.
Az 1-es pálya felső szakaszát átlagosan 5 méterrel, a 2-es pálya mindkét felét pedig átlagosan 3 méterrel megszélesítették.

Az idei pályabővítések eredményeképpen összesen 16 különböző útvonalon síelhetünk, tehát több napot is eltölthetünk a változatos pályarendszeren. A szánkósok részére pedig négy pályanyomvonalat hoztak létre, ezért már nem csak síelni, hanem ródlizni is mehetünk Eplénybe.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Autó az autón: baleset a 83-as főúton - fotó

Baleset történt a 83-as főúton Takácsi belterületén vasárnap délelőtt. Az egyik autó a másik tetején… Tovább olvasom