Kisalföld logö

2018. 07. 20. péntek - Illés 18°C | 28°C Még több cikk.

Elmúlt a balatoni nyár - Balatonfüred és Keszthely a nagy nyertes, Siófok visszaesett

Elmúlt a balatoni nyár - Balatonfüred és Keszthely a nagy nyertes, Siófok visszaesettFotó: Győrffy Árpád (Balatontipp.hu)
Mutatjuk a balatoni szezon nyerteseit és veszteseit.
A településenkénti adatsorok összesítéséből kiderül, hogy a balatoni régiós csökkenés, illetve visszafogottabb növekedés az egyik legmeghatározóbb település, Siófok kereskedelmi szálláshely forgalmának jelentős visszaesése miatt következett be - írja a Balatontipp.hu.

Az év első hét hónapjának forgalmát együtt nézve a meghatározó települések közül Hévíz minden területen javított. Július végéig 626564 vendégéjszakát realizált a kereskedelmi szálláshelyeken, ami 7,8 százalékkal több az előző évinél. Ezen belül a külföldi forgalma 11,6 százalékkal, a belföldi 2,1 százalékkal emelkedett.

Balatonfüred még Hévíznél is nagyobb javulást produkált. Ott a 394692 együttes vendégéjszaka szám 12,9 százalékkal több az egy évvel korábbinál. A külföldi forgalom 3,2 százalékkal, a belföldi 19,3 százalékkal nőtt.

Zalakaroson összesen 293098 éjszakát regisztráltak összesen, ami 7 százalékkal több a tavalyinál. A külföldi forgalom 6,2 százalékkal, a belföldi 7,2 százalékkal emelkedett az év első hét hónapjában az előző évhez képest.

Az első öt legnagyobb forgalmú település között Keszthelyen realizálták a legnagyobb növekedést, ahol a 130055 éjszakás együttes forgalom 40,8 százalékkal több az egy évvel korábbit. A külföldi forgalom 37,3, a beföldi 42,4 százalékkal nőtt.

Bővebb információk a Balatontipp.hu régiós oldalon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szörnyű látvány: 100 rekesz sör borult az útra a 86-oson - fotó

Szörnyű látvány: 100 rekesz sör borult az útra a 86-oson - fotó
Kiszámolva ez 2400 üveget jelent. Tovább olvasom