Kisalföld logö

2018. 03. 23. péntek - Emőke -5°C | 8°C Még több cikk.

Drágulnak a közszolgáltatások díjai

Emelkedik január esejétől az autóbuszjegyek és bérletek ára, drágul a vízdíj, a szennyvíz és csatornadíj, a parkolás és noha csak egyetlen százalékkal, a kéményseprés díja is Szombathelyen - döntött csütörtöki ülésén a megyei jogú város közgyűlése.

Az előre megváltott autóbusz vonaljegyekért darabonként 220 forint helyett 250 forintot kell fizetni, de bevezetnek kedvezményes 190 forintos vonaljegyet is, amit munkanapokon reggel 8 óra és 12 óra között, valamint 19 óra és üzemzárás között lehet igénybe venni, és lesz 150 forintos gyerekjegy, illetve 750 forintos napijegy is. A havi bérlet 5.990 forintról 6.290 forinra.

A testület döntése szerint a fogyasztásarányos lakossági vízszolgáltatás 5 százalékkal, míg az egyéb fogyasztók számára 6,8 százalékkal kerül többe, az alapdíjak viszont nem emelkednek. Egy köbméter víz a lakosságnak nettó 247 forintba, a közületi fogyasztóknak pedig nettó 314 forintba kerül majd A fogyasztással arányos szennyvíz- és csatornadíjak a lakosság esetében 5 százalékkal a nem lakossági fogyasztók számára 6,6 százalékkal emelkednek. Ez köbméterenként a lakosságnál nettó 317 forintot, míg a nem lakossági fogyasztóknál nettó 403 forintot jelent majd. Az alapdíj itt sem emelkedik.

A parkolási szolgáltatás a vasi megyeszékhelyen a piros, a sárga és a zöld zónában is 20 forinttal emelkedik. Egyes utcák besorolása változik, van amelyik drágább és van amelyik olcsóbb zónába került és lesznek néhány olyan utcákban is fizetni kell a parkolásért, ahol eddig nem kellett. Január elsejétől a piros zónában 280 helyett 300, a sárgában 180 helyett 200, míg a zöldben 80 helyett 100 forintot kell majd fizetni óránként. A fizetős övezetekben lakók számára az eddig háromezer forint helyett ötezer forint lesz a kedvezményes éves parkolóbérlet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pofon ütött egy kisdiákot egy szombathelyi iskola igazgatónője

Egy iskolában elcsattant pofon miatt rendelt el nyomozást a rendőrség Szombathelyen. Tovább olvasom