Kisalföld logö

2018. 07. 20. péntek - Illés 17°C | 28°C Még több cikk.

Csalók bankszámlájára kerültek a fizetések Komáromban

A két nő nem kispályázott: a komáromi dolgozók fizetését egy az egyben ellopták, mégpedig még az előtt, hogy a munkások egyáltalán hozzájuthattak volna bérükhöz.


Letartóztatták azt a két nőt, akiknek számlájára legalább tizenhat rendbeli csalás, és így több százezer forint "ellopása" írható. A komáromi ipari park egyik multicégének dolgozóinak személyes adatait megkaparintva, hamis megbízási szerződésekkel más bankszámlára utaltatták az áldozatok fizetéseit - írta a kemma.hu.

Léber Gabriella, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense a Kemma.hu-nak elmondta: a két nő szeptemberben eszelte ki a bűncselekményt, a gyárba dolgozókat toborzó cégen keresztül kaparintották meg több ember fizetését.

- A munkatársak adatait megszerezve hamis megbízási szerződést készítettek, melyen a dolgozó bankszámláját megmásítva sajátjukat adták meg és erre kérték a bér átutalását - magyarázta Léber Gabriella, akitől azt is megtudtuk, hogyan buktak le a csalók.

Először egy hölgy tett feljelentést a komáromi rendőrkapitányságon, mert nem kapta meg fizetését annak ellenére, hogy az őt foglalkoztató munkaerő-közvetítő cég időben átutalta a bérét. Kiderült, hogy a cég pár nappal korábban a hölgy nevében kapott egy nyilatkozatot, melyben új bankszámlára kéri fizetése átutalását. A hölgy közölte, hogy ő nem módosított az átutalási számlaszámon, majd megnézve a papírt megerősítette, hogy az nem az ő kézírása, azt valaki más töltötte ki helyette. Ezt követően további három sértett tett feljelentést, amiatt mert nem kapott fizetést.

- A nyomozók megvizsgálták, kik férhettek hozzá a sértettek adataihoz, így került a képbe egy hortobágyi lakóhellyel rendelkező nő. A bankszámlák, amelyekre a hamis megbízási szerződések tartalma szerint a sértettek fizetéseit utalták, az ő nevén futottak.

A házkutatáson előkerültek a bűncselekményből származó készpénzt tartalmazó takarékbetétkönyv, illetve a csalást elkövetését bizonyító egyéb dokumentumok, tárgyi eszközök is.

A nő gyanúsítotti kihallgatásán a bűncselekmény elkövetését elismerte, de azt mondta, hogy azokat nem egyedül követte el, sőt a csalás értelmi szerzője sem ő volt. A nyomozók az általa megnevezett hölgyet is megkeresték,. Ő is beismerő vallomást tett.

A két nő előzetes letartóztatása mellett a Komáromi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya vizsgálja, hogy a fent említetteken túl követtek-e el további bűncselekményeket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baleset a 86-oson, teljes útzár

Ketten megsérültek, amikor szerda este összeütközött egy nyergesvontató és egy terepjáró a 86-os főúton, Lenti közelében. Tovább olvasom