Kisalföld logö

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -5°C | 3°C Még több cikk.

Benzinpénz elszámolása Ausztriában

Tudni kell a munka- és a lakóhely közti távolságot kilométerben, és azt, hogy egy hónapban hányszor tette meg az ingázó.

Az olvasó kérdése

A Pendlereurót hogyan kell kiszámolni a 2014-es adóévre? A 2013-ashoz volt egy segédprogram, de a 2014-eshez csak az L33-as nyomtatványt találtam. Azt hogyan kell alkalmazni?


Az ingázói átalány kiszámolásához (Pendlerpauschale, Pendlereuro) az interneten található egy segédprogram, a www.bmf.gv.at/Formulare címen érhető el. Itt kell az L34-es nyomtatványt kikeresni. Ezzel lehet kiszámolni 2013-ra és 2014-re is a benzinpénzt, az adóalapot csökkentő kedvezményt. A kitöltéshez tudni kell a munka- és a lakóhely közti távolságot kilométerben, és azt, hogy egy hónapban hányszor tette meg az ingázó. (A tudnivalók összeállításában a Kisalföld partnere az IGR – Jövő a határtérségben projekt és a Magyar Szakszervezeti Szövetség.)

A munkavállaló Ausztriában adóbevallást öt évre visszamenőlegesen adhat be, így öt évre visszamenőlegesen érvényesítheti az úgynevezett ingázói átalányt is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyarok az osztrák szakszervezetben

A hivatalos adatok szerint mintegy 68 ezer magyar munkavállaló dolgozik Ausztriában. Tovább olvasom