Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 3°C Még több cikk.

Az EP-választásra küldték az értesítőket

Hétfőn már a májusi 25-i európai parlamenti választásról szóló értesítőt kezdték postázni.
Olvasói SMS

Én és családom szavazásra jogosult tagjai ma, azaz április 7-én kaptuk meg postai úton a választási értesítőinket. No comment...
Az április 6-i országgyűlési választást követően tévedésnek tűnhet, ha választási értesítőt kézbesítenek valakinek, de ezúttal nem erről van szó. Hétfőn a májusi 25-i európai parlamenti választásról szóló értesítőt kezdték postázni a mintegy nyolcmillió választópolgárnak. A Nemzeti Választási Iroda névre szóló küldeményében arról tájékoztatja a választópolgárokat, hogy szerepelnek a névjegyzékben. Ha valaki április 14-ig nem kapja meg, akkor a jegyzőnél mint a helyi választási iroda vezetőjénél jelezheti a problémát, aki új értesítőt állít ki.

Csörgits Lajos győri aljegyző ehhez hozzátette: speciális esetben előfordulhatott, hogy az április 6-i választásra szóló értesítőt vitt a postás tegnap. „Ha valaki a múlt héten, az utolsó napokban jelentkezett át másik szavazókörbe vagy változtatott lakcímet, akkor a választói névjegyzékbe történt felvételről rövid úton – telefonon, e-mailben, faxon vagy személyes kézbesítéssel – ugyan értesítették, de a jogszabály szerint ezt hivatalosan is meg kell tenni. Az utóbbi postai kézbesítést jelent, és pénteki-szombati postázás esetén előfordulhat, hogy valaki hétfőn kapta meg a papírt" – fogalmazott az aljegyző.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Május 1-én nyit a Balaton!

Már májustól sok-sok programmal várja a Balaton a vendégeket. Kattintson a részletes programokért! Tovább olvasom