Kisalföld logö

2017. 02. 26. vasárnap - Edina -1°C | 9°C Még több cikk.

A hét végén újra indul a termelés a timföldgyárban

Az ajkai timföldgyárban elkezdődött a hőtermelés, és a hét végén újra indul a termelés - jelentette be Bakondi György, a MAL Zrt. kormánybiztosa kedden.
A kormánybiztos elmondta, hogy keddtől a MAL minden telephelyét a rendőrség őrzi, és ellenőrzése alá vonta az informatikai rendszert is.
Bakondi György közölte: a menedzsmentet nem menti fel, hanem felügyelőket rendel föléjük. Nem veszi át a tulajdonosi jogokat sem, csak a törvényben meghatározott jogait gyakorolja - tette hozzá.

A kormánybiztos a sajtótájékoztatón bemutatta a stábját. A két helyettese: Tollár Tibor és Valenta László. A felkért felügyelők egyes részterületekért felelősek. Így a menedzsmenttel Kossa György tartja a kapcsolatot, az ajkai gyárat pedig Jártas Antal felügyeli.

A termelés felügyelője Varga József, a Mecseki Ércbányák vezérigazgatója, az értékesítést és a nemzetközi kapcsolatokat pedig Zsadányi László felügyeli. Többek közt tagja még a felügyelői stábnak Szaló Péter belügyminisztériumi helyettes államtitkár, aki az építési ügyek felügyeletét látja el. A felügyelőket szakértők segítik a munkájukban.

A kormánybiztos elmondta, hogy kedden házkutatás volt a MAL budapesti központjában, és még a napfolyamán találkozik a cég igazgatóságával és felső vezetőivel. A maga jogköréről szólva a hétfő este elfogadott, és a keddi Magyar Közlönyben kihirdetett honvédelmi törvény módosítást ismertette.

Bakondi György kérésére az APEH elkezdte a cég teljes revízióját. Kérdésre válaszolva üzleti titoknak nevezte a MAL tartozását.

Az MTI kérdésére, hogy addig lesz a MAL állami felügyelet alatt, míg ki nem termeli az állam által kifizetett kártalanítási költségeket, a kormánybiztos korainak tartotta még a választ.

Olvasóink írták

  • 1. Rudolfi 2010. október 14. 07:56
    „Tulajdon képpen, azt tudjuk nagyon jól, hogy , muszály ,hogy ulyra üzemellyen a gyár,hisz nem lenne hova menni dolgozni az embereknek.De ugyan akkor, kérdőjel lenne,hogy rá érne e később be üzemelni.Az ottani emberek eggy réssze , még korán gondollya a beüzemelését.Viszont enni, inni és élni kell , mivel ez adott munkát az embereknek igy tovább kell ,hogy üzemellyen felügyelet alatt.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lezárják a Komárom-Ács vonalon az egyik vasúti átjárót

A Komárom - Ács 1121+22 vasúti szelvényben lévő vasúti átjárót (8151. sz. út 0+034 km szelvénye)… Tovább olvasom