Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

A Bakonyi Erőmű beszüntetné a Mal Zrt. energiaellátását

A Bakonyi Erőmű beszüntetné a Mal Zrt. energiaellátását és így korlátozná Ajka város távhőellátását is, amennyiben a Mal nem fizeti ki tartozását pénteken kora délutánig az erőműnek.
Erről az energiaszolgáltató tájékoztatta hétfőn az MTI-t. A közlemény emlékeztet: a Bakonyi Erőmű a vörösiszap-katasztrófát követően azonnal újraindította energiatermelését, lehetővé téve ezzel a Mal Zrt. mielőbbi működését. A Bakonyi Erőmű több ízben egyértelmű felkérést kapott mind a kormánytól, mind a kormánybiztostól a gőzszolgáltatás biztosítására, és egyidejűleg határozott vállalást arra, hogy az állam haladéktalanul megtéríti a felügyelete alá vont Mal Zrt.-nek teljesített szállítások ellenértékét. Ám továbbra sem rendeződött a mintegy 1,7 milliárd forintra rúgó, a Bakony Erőmű felé fennálló Mal Zrt.-tartozás ügye. A Bakonyi Erőmű tulajdonosi köre pedig nem tudja tovább finanszírozni a kintlevőséget - tartalmazza a közlemény.

Hozzáteszik: amennyiben december 14-én 14 óráig a Mal Zrt. maradéktalanul nem utalja át tartozását, a Bakony Erőmű beszünteti energiaszolgáltatását a Malnak. Amennyiben pedig ez megtörténik, úgy a mintegy 6000 főt foglalkoztató alumíniumtermelő cég fel kell függessze termelését, így Ajka város távhőellátása is veszélybe kerülhet. A Bakonyi Erőmű látja el Ajka város távhőszolgáltató társaságát is, biztosítva a város - 7000 lakás és 3500 lakás egyenértéknek megfelelő nem lakossági felhasználó - távhőellátását. A közlemény utal arra: az erőmű jelentős kintlévőségei ellenére eddig maradéktalanul biztosította a város és lakosai energiaellátását - tartalmazza a közlemény.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felborult egy kamion az M15-ösön: a mobilja terelte el a sofőr figyelmét

Árokba borult egy német kamion délelőtt az M15-ös autóúton. A jármű német sofőrjéneka mobiltelefonja… Tovább olvasom