Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Tüntetés a pozsonyi magyar nagykövetség előtt

A magyarországi demokratikus erőket szeretné támogatni az UM! szlovákiai polgári kezdeményezés, amelynek néhány képviselője kedden délután tüntetett a pozsonyi magyar nagykövetség épülete előtt.

Az incidensek nélkül, rendőri biztosítás mellett lezajlott akción felolvastak egy nyilatkozatot, amelyben a kezdeményezés tiltakozik a szerintük Magyarországon megnyilvánuló túlzott hatalomkoncentráció ellen, az olyan törvények ellen, melyek nézetük szerint ellentétesek a demokráciával, valamint a médiatörvény ellen.

A résztvevők kifejezték szolidaritásukat a magyar újságírókkal. Ugyancsak felolvasásra került a szlovák újságírók szindikátusának szolidaritási nyilatkozata.

A tüntetők közt megjelent Ondrej Dostál, a Híd parlamenti képviselője.
"A tiltakozás reagálás a médiatörvényre, a sajtószabadság korlátozására, az Alkotmánybíróság jogainak korlátozására, és az utóbbi hónapok történéseire, de a szlovák diplomácia tétlenségére is" - mondta még a tüntetés előtt újságíróknak Róbert Mihály, a megmozdulás szervezője.

A rendezvényen két angol nyelvű transzparens is feltűnt, amelyen a résztvevők tiltakoztak a médiatörvény és a magyarországi történések ellen.

Pozsony ezzel az akcióval csatlakozott a Free press for Hungary elnevezésű nemzetközi megmozdulás-sorozathoz.

Olvasóink írták

 • 4. Cloeon_dipterum 2011. január 19. 10:49
  „A szlovák nyelvtörvény és a benes dekrétumok embereiség ellenesek, amit minden nemzetközi szervezet kimond. Azok ellen miért nem tüntetnek?
  A magyar médiatörvény minden elvárásnak megfelel, illeszkedik az EU-s jogrendszerbe és nem különbözik a többi tagállamétól. Teljesen demokratikus.
  A szlovákok meg szélsőségesek <moderálva>. Ez tény!”
 • 3. Örkény 2011. január 19. 02:12
  „A demokrácia már csak ilyen. Aki több szavazatot kap az nyer. Aki kétharmadnál is többet, arra bízzák az országot. Vagy úgy gondoljátok, hogy akit a kutya sem akar, azt kell a különböző médiákhoz delegálni????
  Elő a gellért kis gáborokkal, bolgár györgyökkel, gréczi zsoltokkal??? A vörösfasisztákon kívül is van élet!”
 • 2. Winternight 2011. január 18. 22:32
  „Magyarországon demokrácia van. Szabad és törvényes választáson szerzett többséget egy pártszövetség. Rajtuk kívül még három párt jutott be az országgyűlésbe ezen a demokratikus választáson.
  Éppen ezért érthetetlen az a megfogalmazás, hogy a demokratikus erőket támogatják.
  Vagy talán kétségbe vonják egy szabad választás eredményét a szlovákok? Szerintük demokratikus módon választást nyerni csak akkor demokratikus, ha baloldali vagy liberális pártok nyernek?
  Persze tudjuk, hogy nekik is itthonról súgnak a vesztesek...”
 • 1. peet2 2011. január 18. 22:25
  „A T.résztvevők akkor tüntettek volna mikor bevezették a "szlovák nyelvtörvényt".
  Más ..... nem kell csallányt verni, van sajátjuk is!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy szlovák miniszter szerint a Csallóközben nem lesz kőolajvezeték

A Pozsonyt és az ausztriai Schwechatot összekötő tervezett kőolajvezeték nem Csallóközön keresztül… Tovább olvasom