Kisalföld logö

2018. 08. 15. szerda - Mária 19°C | 28°C Még több cikk.

Kilenc millió eurós büntetést kapott a pozsonyi Slovnaft

Több mint kilenc millió eurós büntetést kapott a Slovnaft pozsonyi vegyipari vállalat a szlovák versenyhivataltól a 2005-ös és 2006-os években követett, az ügyfelek érdekeit sértő diszkriminatív árpolitikájáért - közölte a versenyhivatal hétfőn Pozsonyban közleményben.

A Slovnaft, amelynek többségi részvénycsomagja a magyar MOL kezében van, közölte: nem ért egyet a büntetéssel, s azt törvényes időn belül megfellebbezi.

A szlovák versenyhivatal korábbi döntését az ügyben a pozsonyi kerületi bíróság tavaly hatályon kívül helyezte. A versenyhivatal azonban újra megvizsgálta az ügyet, s újra a korábbi döntésével megegyező álláspontra jutott.

A hivatal illetékesei szerint a Slovnaft részvénytársaság visszaélt monopolhelyzetével. A diszkriminációnak a versenyhivatal szerint "kizsákmányoló" jellege volt. Ennek lényege, hogy a Slovnaft nem próbálta meg kiszorítani konkurenseit a piacról, csupán vagyoni hasznot akart szerezni eljárása által.

A mostani döntés még nem jogerős, s a magyar kézben lévő vegyipari vállalatnak lehetősége van 15 napon belül megfellebbeznie a döntést, amelyet december 15-i dátummal hoztak meg. A versenyhivatal azt állítja, hogy az ügy újbóli megvizsgálásakor figyelembe vette a kerületi bíróság kifogásait is.

"A Slovnaft nem ért egyet a versenyhivatal döntésével, s a törvényes határidőn belül megfellebbezzük azt" - jelentette ki Anton Molnár, a Slovnaft szóvivője. Leszögezte: a társaságnak az a véleménye, hogy a versenyhivatal hibásan értékeli a Slovnaft eljárását. A társaság ugyanakkor megalapozatlanul magasnak is tartja a kiszabott büntetést.
A Slovnaft évente 5,5-6 millió tonna kőolajat dolgoz fel. Országszerte 209 üzemanyagtöltő állomása van.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sárga festékkel öntötték le Cirill és Metód szobrát Révkomárom

Ismeretlen(ek) egy sárga festékkel megtöltött zacskót vágott a szoborhoz. Tovább olvasom