Kisalföld logö

2018. 11. 12. hétfő - Jónás, Renátó 7°C | 18°C Még több cikk.

Wikileaks - Feljelentést tett a Jobbik kémkedés miatt

Kémkedés és feljelentés elmulasztása miatt ismeretlen tettes ellen büntetőfeljelentést tett Volner János, a Jobbik frakcióvezető-helyettese kedden a rendőrségen a Wikileaks-ügyben.

A politikus a rendőrség Teve utcai székháza előtt újságíróknak azt mondta: a nyomozóhatóság dolga kideríteni, hogy mely amerikai diplomaták hogyan vettek részt ebben a kémtevékenységben Magyarország ellen, és ki az, aki esetleg Magyarország diplomatái, politikusai, közéleti személyiségei közül velük együttműködött.

Volner János bírálta a kormányt, különösen a külügyminisztert, azért, mert - ahogyan fogalmazott - erélytelenül reagált a történtekre.

"Nagyon sokszor sajnos azt tapasztaljuk, hogy a Fidesz-kormány nagyon erős retorikai fordulatokat alkalmaz a nemzeti retorika tárgyköréből, de gyakorlatilag érdemi lépések ezt nem követik, ebben az esetben is gyakorlatilag erről van szó" - mondta. Hozzátette: "én nagyon remélem, hogy a kormány - csak azért, mert ilyen nagyon megalkuvó és kifejezetten szolgalelkű nyilatkozatokat tett a Külügyminisztérium ezzel kapcsolatban - megpróbál majd a sarkára állni, és kikéri magának ezt, hogy az amerikaiak ilyen módon sértik a Magyar Köztársaság szuverenitását".

Volner János közölte: "rendkívül súlyos" fejleményekre bukkantak, amelyekre a Külügyminisztériumnak már az anyagok megjelenését megelőzően is rálátása volt, mivel tájékoztatást kapott az amerikaiaktól, hogy ezek a dokumentumok nyilvánosságra fognak kerülni.

Utalt rá, hogy az amerikai kormány azzal bízta meg külügyminisztériuma külföldön dolgozó munkatársait, hogy különböző államok politikusairól gyűjtsenek információkat. A Guardian nevű brit napilap cikkére hivatkozva azt mondta, rendkívül súlyos tények tömkelege van felsorolva, például az, hogy lehetőség szerint magyar politikusok biometrikus azonosítóit szerezzék meg az amerikai diplomaták, továbbá kutassák ki azokat a nyílt és titkos nemzetközi megállapodásokat, amelyeket Magyarország például az energiabiztonság terén kötött.
A politikus bírálta, hogy miközben a magyar kormány a szabálysértési lopások elkövetőit elzárásra ítéli, a 15 év szabadságvesztéssel fenyegető kémkedés ügyében még feljelentést sem tett.

Szerinte Németh Zsolt, a Külügyminisztérium államtitkára hétfőn napirend előtt "homályos magyarázatot adott" az ügyben feltett kérdésére. Nem adott a külügyi tárca megnyugtató magyarázatot arra, hogy a nemzetbiztonsági szerveknél elindult-e vizsgálat azzal kapcsolatban, hogy kiket milyen formában érinthetett az amerikaiak kémtevékenysége - mondta. Szerinte arról sem lehetett semmit megtudni, hogy behívatták- e egyáltalán az amerikai diplomatákat a Külügyminisztériumba.

Arra a kérdésre, hogy szerinte a magyar rendőrségnek lesz-e lehetősége belelátni amerikai állampolgárok magyarországi tevékenységébe, Volner János azt mondta: Pintér Sándor belügyminiszternek minden törvényes felhatalmazása és eszköze megvan ahhoz, hogy ennek az ügynek a végére járjon.

Szintén kérdésre válaszolva azt mondta: "arra számítunk, hogy kiutasítás lesz a vége" az ügynek.

Olvasóink írták

 • 10. stewe7109 2010. december 09. 21:32
  „16 hozzászólásból egyszerre csak kilenc lett...
  Nocsak.
  NBC!”
 • 9. stewe7109 2010. december 08. 09:13
  „A fontos és lényeges, nem utolsósorban EREDETI anyagok nem ezek. Ezek lehetnek álhírek is, hogy imigyen osszák meg a hallgatóságot. A lentiekből kitűnik, hogy nagy sikerrel. Ez mindig bejön.
  Pancser ne feledd: "A hatalom mindig büdöset xarik és sehol nem töröl segget...."
  Ne nyald az Egybesült Álmokét.”
 • 8. pancser 2010. december 07. 22:47
  „Uff! Ez a préri indián mit talált ki, annyira h...e, mint egy bölénybika, az is süket is meg vak is ha megdühödik. Az USA a szövetségesünk egy katonai szövetség vezetője, nehogy már olyan hülyék legyünk, hogy nekimegyünk, igaz voltunk már olyan marhák, hogy hadat is üzentünk nekik. Maradjunk inkább a viccnél józanság dolgában. A vadnyugati ivóba beront egy kis cowboy és ordít kezében a Colttal: Ki festette be kékre a lovamat? Egy nagy darab tehenész megfordul a pultnál: Én voltam és mi a bajod? Mire a kis cowboy: csak azt akarom mondani megszáradt és lehet lakkozni. Eddig a vicc, de maradjunk a jelentésénél!”
 • 7. SC 2010. december 07. 22:01
  „6. hozzászólás szocdem
  1.Nem vagyok a barátod...
  2.Én a Jobbikról beszélek,nem más radikális európai pártokról...
  3.Bizonyítékokat mutass,hogy a Jobbikot Iránból pénzelik.
  4.A szocdem is olyan csökönyös <moderálva>
  5.Ha nem tudsz bizonyítékokat felmutatni,kérlek fogd be a szád...”
 • 6. szocdem 2010. december 07. 19:08
  „4. SC 2010.12.07. 17:33
  meir,szocdem!
  Vona és az Irániak...Ekkora egy baromságot...Titeket úgy vezetnek az orrotoknál fogva,ahogy csak akarnak...Bégető birkák!

  Kedves Barátom!

  Aki nem tudja, hogy a Jobbik európai testvéreimind Iránból szerzik a pénzt, az nagyon buta. Mondhatnám bőg mint a tehén ha értelemset kéne mondani.. és bírkázik...”
 • 5. watix 2010. december 07. 18:28
  „Hazudott feletteseinek Amerika metélt nagykövete a magyarok afganisztáni szerepéről

  Az Afganisztánban szolgáló Tartományi Újjáépítési Csoportnak (PRT) soha nem volt mandátuma fegyveres ellenállókkal szembeni harcra, tehát nem is lehet számon kérni rajtuk, hogy részt vesznek-e ilyen jellegű tevékenységben - így reagált a Honvédelmi Minisztérium a WikiLeaks által kiszivárogtatott, ezzel kapcsolatos dokumentumra. A New Zealand Herald című lap ugyanis a nyilvánosságra került iratok alapján azt írta, hogy az új-zélandi katonáknak kellett besegíteniük az afganisztáni Baghlan tartományban állomásozó ,,tehetetlen" magyar katonáknak. A lapnak az új-zélandi hadsereg cáfolta az állításokat.
  Az új-zélandi lap azt írta: az afganisztáni amerikai nagykövet, Karl Eikenberry üzenete szerint az afganisztáni Baghlan tartomány ,,vadnyugati" részén növekszik az erőszak, a kábítószer-termesztéssel kapcsolatos problémák és a hatalmi harc. A diplomata jelentése szerint a magyar Tartományi Újjáépítési Csoport vajmi keveset tesz azért, hogy felvegye a küzdelmet a régió problémáival.
  A Független Hírügynökség megkeresésére a Honvédelmi Minisztérium azt a tájékoztatást adta, hogy a PRT, a Magyar Honvédség Tartományi Újjáépítési Csoportja az infrastruktúra fejlesztésében vesz részt, soha nem volt mandátuma a fegyveres ellenállókkal szembeni harcra. Így katonáin nem is lehet számon kérni, hogy részt vesznek-e Baghlan tartományban ilyen jellegű tevékenységben.
  A lapnak közben egy katonai forrás cáfolta, hogy az új-zélandi katonák a magyarok helyett harcoltak volna, és elmondta: a baghlani munka összhangban van az új-zélandi PRT irányvonalával. ,,Néhány esetben az új-zélandi PRT kisebb számú csapata átment Baghlanba, hogy végrehajtsák a főbb vezetőkkel kötött megállapodásokat, és helyiekkel beszéljenek" - tette hozzá a meg nem nevezett forrás.
  (FH)”
 • 4. SC 2010. december 07. 17:33
  „meir,szocdem!
  Vona és az Irániak...Ekkora egy baromságot...Titeket úgy vezetnek az orrotoknál fogva,ahogy csak akarnak...<moderálva>”
 • 3. háté 2010. december 07. 14:41
  „moderálva”
 • 2. szocdem 2010. december 07. 14:28
  „1. meir 2010.12.07. 13:14
  No es Vona arrol mikor ohajtana beszamolni hogy az Iran-i latogatasa alkalmaval milyen fontos hireket,allamtitoknak minosulo ugyeket adott at Ahmadinedjad-nak!!?,
  a Wikileaks ugyanis egyreszet eppen hogy onnet Iranbol tudja a Magyar vonatkozasu dokumentumoknak!!"

  Soha az életben nem fog ilyen "kiderülni":)))))) Jobbikosok nem lehetnek hazaárulók...”
 • 1. meir 2010. december 07. 13:14
  „No es Vona arrol mikor ohajtana beszamolni hogy az Iran-i latogatasa alkalmaval milyen fontos hireket,allamtitoknak minosulo ugyeket adott at Ahmadinedjad-nak!!?,
  a Wikileaks ugyanis egyreszet eppen hogy onnet Iranbol tudja a Magyar vonatkozasu dokumentumoknak!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A zebrán gázoltak el egy nőt Szegeden

A nő szabályosan akart átkelni az úttesten, amikor egy autó fékezés nélkül elgázolta. Súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba. Tovább olvasom