Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Válságos a hangulat

A Magyar Gallup Intézet közvélemény kutatása szerint a lakosság bizalmatlan a kormány tervezett intézkedésivel kapcsolatban, továbbá a többség biztos abban. hogy megélnek a jövedelmükből, de félre tenni már nem marad pénzük.


A világon végigsöprő pénzügyi és az azt követő gazdasági válság Magyarországon is komolyan érezteti a hatását: az ország gazdasági helyzetét illető „optimizmus" minden korábbi méréshez viszonyítottan is példátlan mélypontra zuhant. A többség úgy érzi, hogy a válság még nem érte el a mélypontját, és különösen Magyarországon nem.

A beosztott értelmiségiek, a szakmunkások, betanított és segédmunkásoknak is több mint a fele tart attól, hogy egy éven belül elveszítheti munkáját.

A rövid távú lakossági optimizmus összeomlásának a hátterében a kormány tervezett válságkezelő csomagjának tulajdonított hatások is állnak. Összességében a magyarok 32 százaléka szerint a csomagot alkotó intézkedések alapvetően rendítik majd meg a családjuk anyagi helyzetét, további 43 százaléka pedig arra számít, hogy bár meg fognak tudni élni a jövedelmükből, a csomag jelentősen tovább rontja majd a pozíciójukat.

A kérdezettek többsége úgy véli, hogy a program nem alkalmas arra, hogy „az ország elkerülje a államcsődöt" és nincs meggyőződve arról, hogy a kormány által tervezett intézkedések elérik majd az ígért eredményeket.

Olvasóink írták

 • 6. kismarti 2009. május 21. 10:18
  „Az elmult 1-2 hétben olvastam, olyan újságcikket amin fennakadt a szemem. Az első cikknek az volt a lényeg, hogy az USA-ban a gazdasági életben a jó isten tudja mi romlott ezért gyengült a forint. A másik cikk meg arról számolt be, hogy a lengyel zloty erősödött és ennek következtében a forint is. Olvastam arról, hogy a magyar gazdaságban az I. névben jobb volt a helyzett, mint azt várták, és nem olvastam, hogy ez befolyásolta volna a forint árfolyamát. Ezek után nem kell csodálkozni a hangulatunkon. Meg újságot sem kellene többet olvasnom! Utálom már, hogy a média mást sem ad csak azt, hogy "jaj, de sz.r is nekünk", úgy is tudjuk, akkor meg minek minden nap még közölni is velünk.”
 • 5. Reális 2009. május 20. 16:18
  „Ki kell menni az utcára!!!”
 • 4. Túrabakancs 2009. május 19. 21:34
  „pmfc!
  Addig ezek a gennyömlenyek nem mondanak le a hatalomról, amíg nem teljesítik azt amiért odatették őket! Vagyis Magyarország
  teljes kiárusítását! Hogy melyik ország megbízásából teszik ezt
  sajnos nem írhatom le, mert valószínűleg törölnék a hozzászó-
  lásomat, és rasszistázással vádolnának!”
 • 3. Reális 2009. május 19. 18:21
  „JJJJJJJJJJJJJJJOOOOOOOOOOOOOOOOOOBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 2. xo16zy 2009. május 19. 18:20
  „"Válságos a hangulat" Magyar Gallup! Micsoda hihetetlen és új felfedezés ez!
  Ez kb. olyan nagy megállapítás, mint 1944 júniusában normandiában kijelenteni, hogy "háborús a helyzet".”
 • 1. tettes 2009. május 19. 18:01
  „Tegnap arra vetemedtem,hogy néztem a parlamenti közvetítést.(vetítést).Egy nagyon okos ember azt találta mondani,hogy az az anyuka aki kiveszi a gyest ami jár neki,az már nem jó utána semmire,mert annyit felejt a szakmájából.Kettő észrevételem lenne:Ha valaha dolgozó ember beáll egy pártba,majd onnan 4-8-12-év után kiáll,akkor az miért jó bárhová ill. ennek a fordítottja,hogy ha soha nem politizállt,csak dolgozott,akkor ,hogy érthet a politikához.Van amelyik gyeses kismama aktívabb bár kinél aki ott ül a nagy házban.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagy Sándor a legnagyobb görög

Nagy Sándort tartják a legnagyobb görögnek - legalábbis a görögök. A Szkai TV nevű görög televízió… Tovább olvasom