Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 12°C Még több cikk.

Választás: 37 perc 30 másodperc jut a pártoknak a tévés politikai reklámra

A nyolc jelölőszervezetnek a Magyar Televízió Zrt., a Duna Televízió Zrt. és a Magyar Rádió Zrt. médiaszolgáltatásában kell egyenlő arányban felosztani az idejét.
A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) pénteken döntött az önkormányzati választáson legtöbb képviselő- és polgármesterjelöltet állító jelölőszervezetek politikai reklámjainak közzétételére rendelkezésre álló közszolgálati műsoridő felosztásáról.

A választási eljárásról szóló törvény szerint az önkormányzati választást megelőző kampányidőszakban a nyolc legtöbb képviselő- és polgármesterjelöltet állító jelölőszervezet politikai reklámjainak közzétételére rendelkezésre álló időtartam 300 perc.

Az NVB megállapította, hogy a nyolc legtöbb jelöltet a következő jelölőszervezetek állították: Jobbik Magyarországért Mozgalom, Fidesz - Magyar Polgári Szövetség, Kereszténydemokrata Néppárt, Magyar Szocialista Párt, Demokratikus Koalíció, Lehet Más a Politika, Együtt - a Korszakváltók Pártja, Magyar Munkáspárt.

A nyolc jelölőszervezet egyenként 37 perc 30 másodperc időtartamban teheti közzé politikai reklámját a Magyar Televízió Zrt., a Duna Televízió Zrt. és a Magyar Rádió Zrt. médiaszolgáltatásában.

A jelölőszervezetek rendelkezésére álló időtartamot közszolgálati médiaszolgáltatóként egyenlő arányban kell felosztani.

Ez alapján a három lineáris médiaszolgáltatást nyújtó közszolgálati médiaszolgáltató jelölőszervezetenként 12 perc 30 másodperc időtartamban köteles közzétenni a jelölőszervezetek politikai reklámjait.

A határozat ellen három napon belül lehet felülvizsgálati kérelmet benyújtani a Kúriához.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az önkormányzat kérhetne végrehajtást a devizahiteles lakás ellen

Egy nyáron hozott törvény ugyan szünetelteti a végrehajtást, az új javaslat azonban megengedné, ha… Tovább olvasom