Kisalföld logö

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 19°C | 30°C Még több cikk.

Vagyonnyilatkozatok - Átlagosan 10 millió a bankban

A megyei politikusok bevallásai nem árulkodnak látványos gyarapodásról. Nézze meg az összes képviselő vagyonát!

Közülük csak hárman (az MSZP-s Balogh József és Tóth Tiborné, illetve a KDNP-s Firtl Mátyás) vásároltak autót, míg új ingatlanra egyedül Szijjártó Péter (Fidesz) tett szert.

A képviselők bár jelentős eltérésekkel, de átlagosan 10,1 millió forint megtakarítással rendelkeznek. Szijjártó Péternek csaknem 30 millió, Balogh Józsefnek pedig mintegy 15 millió forintja van, a csornai Gyopáros Alpár (Fidesz) és a győri Medgyasszay László (KDNP) viszont nem írt ilyen tételről.

A megyei honatyák átlagos tartozása 4,1 millió forint. A legjobban, több mint 24 millió forinttal a fideszes Ivanics Ferenc adósodott el, de legalább 10 millió forintos kölcsönt törleszt két szocialista politikus, Kránitz László és Molnár Csaba is. A 14 képviselő felének nincs semmilyen hitele.


Balogh József (MSZP): A volt győri polgármester Volkswagen Polót vett tavaly novemberben. Lakás-, garázs- és kerttulajdona megmaradt. Két, együttesen 10,5 millió forint értékű biztosítása megszűnt, de maradt egy 651 ezer forint biztosítási összegű biztosítása. Nyugdíj-előtakarékossági számlájának névértéke 1,5 millió forint. Egy éve összesen 8,3 millió forintja volt, most 13,3 milliója van takarékbetétben és bankszámlán, amiből 14 ezret euróban tart.

Firtl Mátyás (KDNP): A soproni képviselő tavaly vett egy Mercedes 200-as autót Volkswagen Borája mellé. Megtakarításai 15 millió forintról 8,5 millióra apadtak. Továbbra is egy kópházi családi ház haszonélvezője. Fizetése maradt: a megyei közgyűlés alelnökeként havi bruttó 502.450 forintot keres.

Gyopáros Alpár (Fidesz): A novemberben megválasztott képviselőnek sem ingatlana, sem megtakarítása nincs. Volvo S40-es autóját 2007-ben vette. Banktartozása csaknem 3 millió forint. Csornai alpolgármesterként havi 374.700, megyei önkormányzati képviselőként havi 145.711 forinthoz, Áder János EP-képviselő helyi asszisztenseként tavaly októbertől decemberig havi 3045 euróhoz (mintegy 820 ezer forinthoz), míg a regionális munkaügyi központtól eseti jelleggel 326 ezer forinthoz jutott. (Valamennyi összeg bruttó.)

Hoffmann Rózsa (KDNP): A Bakonyszentlászlón élő politikusnak ingatlana nincs. Megtakarítása 3 millió forint és 10 ezer euró (mintegy 2,7 millió forint), baráti kölcsönből pedig 3,3 millió forintot vár vissza. A Pázmány-egyetem docenseként havi bruttó 360 ezer forintot keres.

Ivanics Ferenc (Fidesz): A honatya továbbra is egy soproni lakóház fele részét birtokolja, emellett van egy Ford Mondeo Turnier autója. Egy éve még meglévő 1,7 millió forint névértékű OTP-részvényein túladott, viszont lett 1,2 millió forint megtakarítása. Hitelei 2,2 millió forinttal nőttek egy év alatt: banknak 21,3 millió, magánszemélynek 2,8 millió forinttal tartozik.

Kránitz László (MSZP): Takarékbetétjében az egy évvel ezelőtti 5 millióval szemben 8,6 millió forint van. Vagyoni helyzete amúgy nem változott: övé egy soproni családi ház fele, 480 ezer forint értékű részjegye van a Kis-Rábamenti Takarékszövetkezetben, lakáshitele 10 millió forint, magánszemélynek 3 millióval tartozik, és az Eventus Sopron Kft. felét birtokolja.

Lanczendorfer Erzsébet (KDNP): Győri önkormányzati bérlakása és veszprémvarsányi termőföldje megmaradt. 800 ezer forintos megtakarítása 5,2 milliósra nőtt. OTP Demat értékpapírjainak névértéke 700 ezer forint. A Lancz-Med Bt.-ben 280 ezer forint törzstőkéje van.

Medgyasszay László (KDNP): Győri ház- és lakásrésze, valamint mosonmagyaróvári háztulajdona, Ford C-Max autója megmaradt. Kétmillió forintos megtakarítása már nincs meg. Banknak az egy évvel korábbi 2 millió helyett 1 millió 50 ezer forinttal plusz a kamatokkal tartozik. A megyei önkormányzat képviselőjeként, idősügyi tanácsnokaként továbbra is havi bruttó 181.792 forintot kap.

Molnár Ágnes (Fidesz): A soproni képviselő vagyonnyilatkozatában kevés a változás. Szegedi lakása, két autója (Audi A4, Volkswagen Caravelle) most is megvan. 14 millió forintos készpénzállománya 12 milliósra apadt, a bankszámláján tavaly meglévő 3 millió forint már nincs meg.

Devizaszámlája továbbra is 380 ezer forint értékű egyenleget mutat. Az Arcus Kereskedelmi Kft. ügyvezetője minimálbérért. A Dr. Molnár Ágnes és Társa Tanácsadó Bt.-től osztalék címén 3 millió 350 ezer forinthoz jutott 2009-ben. Most is övé a  Regioturizmus Kft. fele.

Molnár Csaba (MSZP): A Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszternek győri lakása, Volkswagen Polója megmaradt. Megtakarításai 4,5 millió forinttal nőttek: betétben 11 millió forintot tart. Banktartozása továbbra is 10 millió forint. Egy éve közlekedési miniszterként még havi bruttó 1 millió 296 ezer 300 forintot keresett, kancelláriaminiszterként már csak 1 millió 101 ezer 900 forint jár neki. Megyei önkormányzati képviselőként havi bruttó 145.711 forintot kap.

Papp József (MSZP): Továbbra is egy-egy csornai ház és lakás fele része az övé, ugyancsak megvan Lada Nivája. Két életbiztosítása együttesen 5,5 millió forint összegű. Készpénze 3 millióról 4 millióra nőtt.  Tavaly még beírta, hogy más szerződés alapján 4,5 millió forint jár neki, most már nem szerepeltette ezt a tételt. Banknak az egy évvel ezelőtti 760 ezer helyett 280 ezer forinttal tartozik. Az egyéb közlendők között arról számolt be, hogy a TM Graffiti Kft.-be 1,5 millió, a Vadászbolt Kft.-be 2 millió, a B2p Pannontermál Kft.-be 600 ezer forintot fektetett be, és hogy használja a TM Graffiti Kft. Toyota Avensis személygépkocsiját. Utóbbi cégtől osztalék címén bruttó 4 millió 802 ezer forinthoz jutott.

Szakács Imre (Fidesz): Győri lakása és garázsa megmaradt. 10 millió forint biztosítási összegű életbiztosítással rendelkezik. Megtakarítása továbbra sincs. 1,1 millió forinttal csökkentek tartozásai: 6,3 millió forintot kell visszafizetnie. A megyei közgyűlés elnökeként havi bruttó 558.133 forintot kap.

Szijjártó Péter (Fidesz): Meglévő ingatlanjai (egy győri ház háromötöde, egy Budapest, VIII. kerületi lakás és egy dunakeszi ház, mindhárom haszonélvezettel terhelt) mellé tavaly augusztusban vett Balatonedericsen egy 5436 négyzetméteres zártkertet, rajta egy 91 négyzetméteres üdülővel. Értékpapírjainak névértéke az egy évvel korábbi 30,8 millióval szemben 28,5 millió forint, bankszámláján 10 millió 850 ezer forint és 8 millió 5 ezer forint értékű deviza helyett már csak 1 millió 80 ezer forintot tart. Győri önkormányzati képviselőként havi bruttó 100.490 forintot kap.

Tóth Tiborné (MSZP): Mosonmagyaróvári háza megvan, Toyota Corolláját Volvo C30-asra cserélte tavaly. Legutóbbi bevallásához képest új elem a 3 millió forintos diszkontkincstárjegy. 5 millió forintos takarékbetétje 5,5 milliósra nőtt. Oktatási, nevelési, módszertani feladatokkal foglalkozó egyéni vállalkozóként eseti jelleggel bruttó 120 ezer forintot kapott tavaly.

Korábban

Leginkább ingatlaneladásban és -vásárlásban nyilvánult meg a kormánytagok vagyonának a változása tavaly a Miniszterelnöki Hivatal honlapján található adatok szerint.

Molnár Csaba kancelláriaminiszter vagyoni helyzete nem sokat változott: Győrben van egy 65 négyzetméteres lakása, valamint egy kétéves Volkswagen Polója. Megtakarítása 3-ról 11 millió forintra nőtt, továbbra is törleszti 10 millió forintos lakáshitelét.

Az országgyűlési képviselők vagyonnyilatkozata itt >>
Varga István, a gazdasági tárca vezetője fele részben tulajdonosa egy II. kerületi 124 négyzetméteres társasháznak és egy 183 négyzetméteres háznak. Évekkel ezelőtt örökölt egy negyedrész fonyódligeti üdülőt.

A képviselői alapdíj hathavi összegét meghaladó érékek között egy 2006-ban vásárolt Glashütte karórát tüntetett fel. A miniszternek nincs tartozása, befektetései egy év alatt összességében növekedtek; több mint 70 millió forint megtakarítása, önkéntes magánnyugdíjpénztárban 11 millió forintja, a bankszámláin 47 millió forintja van.

Hónig Péter közlekedési miniszternek van egy II. kerületi 98 négyzetméteres és egy XI. kerületi 43 négyzetméteres lakása. Balatonalmádiban telek és háztulajdonos. Van két autója és egy Dragon vitorlás hajója is. Megtakarításai egy év alatt jócskán csökkentek, a korábbi 154 millióhoz képest a mostani bevallása szerint 39 millió forintja van kötvényben, 4 millió forintja részvényben, 22 millió forintja biztosításban, 3,5 millió forintja pedig lakáskasszában. Készpénzt 4 millió forintban vallott be, a pénzintézeti számlakövetelése összesen 164 millió forint értékű.

Szekeres Imre fele részben birtokol egy pesthidegkúti 185 négyzetméteres családi házat és egy 93 négyzetméteres tihanyi nyaralót. A honvédelmi tárca vezetője növelte a befektetéseit: a bankban a korábbi évhez képest 6 millió forinttal többet, 9 millió forintot tart és nagyjából 15 millió forint a megtakarítása.

Székely Tamás 2009-ben eladott egy 85 négyzetméteres XI. kerületi társasházi lakást, de vett egy horvátországi nyaralót. A 76 négyzetméteres tisnói üdülőnek fele részben a tulajdonosa. A korábbi nyilatkozathoz képest egyéb ingatlanjaiban nem történt változás. Megvan még a Sholltz 22 típusú vitorlás hajója is, amely egyötöd részben az övé. Festményei is vannak és egy Audi A4-ese.

Szabó Imre eladta szentendrei telkét, de továbbra is van egy lakóháza a településen, és Leányfalun is tulajdonosa egy ingatlan felének. A lakáshitele egy év alatt egymillió forinttal csökkent, kifizetette tíz millió forintos tartozását, és lízingel egy autót.
Szabó Imre friss bevallásában új elemként szerepel egy 20 millió forintos megtakarítás is.

Oszkó Péter is eladott egy lakást: megvált egy 97 négyzetméteres budakeszi ingatlantól. A pénzügyminiszter továbbra is tulajdonosa egy II. kerületi 400 négyzetméteres háznak. Nem változott, ötmillió forint az ingatlanbefektetési jegyben tartott megtakarítása. Bankszámláján nagyjából 110 millió forinttal van kevesebb, és törleszti mintegy 124 millió forintnyi devizahitelét.

Balázs Péter külügyminiszternek valamelyest csökkent a megtakarított pénze, tavaly még 40, idén már csak 20 millió forintja van bankban, igaz, 47 millió forintnak megfelelő devizával is rendelkezik. A tárcavezető egy II. kerületi 240 négyzetméteres családi ház, egy monoszlói szőlő és présház, illetve egy Nissan X-Trail tulajdonosa. Egyetemi tanárként nyugdíjban, az MTA doktori címért havi jövedelemben részesül.

Forgács Imre igazságügyi és rendészeti miniszter öt ingatlannal rendelkezik, főként a II. kerületben. Van két lakáshitele is: egy 6 és egy 7 millió forintos. Ingatlan-bérbeadásából évi 1,94 millió forintot könyvel el. Banki megtakarítása jelenleg 6 millió forint, tavaly ez az összeg 4 millió forint volt.

Gráf József agrárminiszter vagyonbevallása szerint megvált egy pécsi telektől és ingatlantól. Egy szigetvári 136 négyzetméteres lakóház résztulajdonosa, van egy szabadszentkirályi szántó a nevén, és egy BMW 5-ös autó. Készpénze a tavalyi 8 millió forintról 6 millió forintra apadt, de törlesztett két millió forintot lakásfelújítási hiteléből.

Herczog László munkaügyi miniszter "szerény körülmények" között él, a nevén két XI. kerületi lakótelepi lakás van és egy Suzuki Swift. Növelte megtakarításait, befektetései hozzávetőleg 30 millió forintot tesznek ki, biztosítása 5500 eurós. Devizában 2,54 millió forintnyi megtakarítása van.

Hiller István oktatási miniszternek továbbra is egy VI. kerületi 113 négyzetméteres ingatlanban, egy XX. kerületi 146 négyzetméteres lakóházban és egy kővágóőrsi ingatlanban van tulajdona.

Takarékbetétben 2,6 millió forintja, készpénzben 21.400 eurója van, utóbbit növelte, és még megvan a 15 millió forintos devizahitele is.
Juhász Gábor titokminiszter nevén egy mátraszőlősi ház, ezentúl erdőrész, fenyves, szántó, kertek és üdülő van a tulajdonában. 2005-ben vett egy Volvót, van motorja és egy Herman Motorlet fémhajója.

Megtakarításai nem nagyon változtak: életbiztosításban több mint 5 millió, takarékbetétben 16 millió, készpénzben pedig 1,7 millió forintja van. Pénzintézetben több mint 10 ezer eurót kötött le és 4,8 millió forintos hitele van.

Kiss Péter társadalompolitikai miniszter nyilatkozatában már nem szerepel egy 75 négyzetméteres ingatlan. A politikus felerészben tulajdonosa egy budafoki 168 négyzetméteres háznak, és van egy szombathelyi 50 négyzetméteres lakása. Résztulajdona egy fonyódi üdülőnek is. Az életbiztosítása 3,5 millióról 500 ezer forintra csökkent; hétmillió forinttal több, 52,5 millió forintja van bankban.

Varga Zoltán önkormányzati miniszter fele részben birtokol egy orosházi családi házat, egy zártkertet és egy szegedi lakást, illetve van egy hároméves Honda Accordja. A miniszternek - ahogyan egy évvel korábban - most is közel 3 millió forint megtakarítása van, tartozása nincs.

Vagyonnyilatkozatok - A pártelnök jól él

Nem változott jelentős mértékben a pártelnökök vagyoni helyzete az elmúlt évben az Országgyűlés honlapjára keddre virradó éjszaka felkerült képviselői vagyonnyilatkozatok szerint.

Az országgyűlési képviselők vagyonnyilatkozata itt >>
Lendvai Ildikó MSZP-elnök vagyonnyilatkozatában egy 1988-ban vásárolt, 104 négyzetméteres budapesti, V. kerületi társasházi lakást szerepeltet, autója a bevallás szerint nincsen. Az ingóságok között lakásberendezést és könyveket szerepeltet. Lendvai Ildikó 1600 dollár megtakarítással rendelkezik. Vagyonnyilatkozatában azt írja, hogy az országgyűlési képviselői munkáján kívül a pártelnökiért kap pénzt. Bevallása szerint foglalkozásából származó havi bruttó jövedelme 280 ezer forint. Lendvai Ildikónak semmilyen gazdasági társaságban nincs tisztsége, funkciója, vagy érdekeltsége. Lendvai Ildikó az ingyenes juttatások között feltüntet egy 436 ezer forint értékű laptopot, egy 17 ezer és egy 92 ezer forintos mobiltelefont, valamint egy 3000 forintos SIM-kártyát. Az országgyűlési képviselői megbízatásával összefüggésben körülbelül 30 ezer forint összértékben kapott karácsonyi ajándékokat, naptárakat, könyveket.

Orbán Viktor továbbra is felerészben tulajdonosa a feleségével közösen 2002-ben vásárolt budapesti, XII. kerületi háznak. Ezen túlmenően a politikus feltünteti 2006-ban vásárolt felcsúti, összesen 5.035 négyzetméter belterületi földjeit, amelyeket 50 évre ingyenesen átengedett a Felcsúti Utánpótlásért Alapítványnak. Ez nem változott a korábbi évekhez képest. Védett műalkotása továbbra sincs Orbán Viktornak, s nincs a mindenkori képviselői alapdíj hat havi összegét meghaladó érétkű ingósága; értékpapírban, takarékban elhelyezett megtakarítása sincs. Bevallása szerint nincsen autója, vagyonnyilatkozatában utoljára 2007-ben szerepeltetett gépjárművet. A Fidesz elnöke 2008-as nyilatkozatában még feltüntette, hogy 1 millió 685 ezer forint készpénze van, és hogy feleségével közösen 587 ezer forint van a számlájukon. Az előbbi adat a 2009-es nyilatkozatban már nem szerepel, a házastársával közös számlán viszont 869 ezer forint van. Banki tartozása továbbra is a 2002-ben felvett 20 millió forintos hitel időarányos része.

A Fidesz elnökének közlése szerint képviselői munkájáért a törvényben előírt díjat kapja, ám összeget nem tüntet fel. Emellett pártelnöki munkájáért a Fidesztől 2009-ben is havi 402 ezer forint bruttó összeget kap. Az ingyenes juttatások között mindössze egy 2006-ban kapott, 436 ezer forint értékű laptopot szerepeltet Orbán Viktor.

Dávid Ibolya, az MDF elnöke nagy értékű ingósággal - hasonlóan mint a korábbi években - nem rendelkezik, így autója, műtárgyai sincsenek. Ugyanakkor két biztosítótársaságnál van egy-egymillió forintos biztosítása, valamint egymillió forint összegű részvénye. Hiteltartozása csökkent, míg 2008-ban 5,5 millió forint volt, most 5,2 milliós tartozás szerepel a vagyonnyilatkozatában. A pártelnök vagyonbevallásából - hasonlóan mint tavaly - nem derül ki, hogy 2009-ban az MDF irányításáért kapott volna tiszteletdíjat.

Semjén Zsolt KDNP-elnök vagyoni helyzete az elmúlt két év bevallásai alapján gyakorlatilag nem változott, hiszen továbbra is egy II. kerületi 123 négyzetméteres és egy 42 négyzetméteres lakás tulajdonosa felerészben. A KDNP elnökének emellett továbbra is haszonélvezeti joga van egy balatonfenyvesi üdülőben. A nagy értékű ingóságok terén sem volt változás, hiszen a politikusnak vannak antik bútorai, de autója nincs. A 2008-as bevallása szerint készpénze 1,9 millió forint, tartozása 4,6 millió forint és 43,5 ezer svájci frank volt, a 2009-es adatok szerint viszont csak arról nyilatkozott, hogy egy 7,3 millió forintos hiteltartozás fele része az övé. A KDNP elnökének jövedelemnyilatkozatában idén már nem szerepel a Pázmány Péter Katolikus Egyetemtől vizsgáztatásért esetenként kapott 30 ezer forintos összeg, és nyilatkozata szerint pártelnöki munkájáért nem kap tiszteletdíjat. Semjén Zsoltnak gazdasági társaságban továbbra sincs tulajdonrésze. Juttatásai között mindössze egy képviselői laptopot tüntetett fel.

Géczi József Alajos (MSZP), a parlament mentelmi bizottságának elnöke hétfő este közölte az MTI-vel, hogy minden országgyűlési képviselő határidőre leadta 2009-es vagyonnyilatkozatát. Tájékoztatása szerint ez azt jelenti, hogy 381 parlamenti képviselő adta le saját és hozzátartozói vagyonnyilatkozatát. Emlékeztetett arra: Kuzma László (KDNP) és Paizs József (MSZP) elhunytak, Lengyel Zoltán lemondott mandátumáról, Horn Gyula (MSZP) nem ad le vagyonnyilatkozatot, Baranya 3. számú választókerületében pedig nincs megválasztott országgyűlési képviselő.

Olvasóink írták

84 hozzászólás
 • 84. nemes65 2010. június 16. 03:24
  „Ja! Csak a listán szereplőkre vonatkozik!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 83. nemes65 2010. június 16. 03:21
  „Mindenkit meg hívok egy vacsorára, akinél én vagyonosabb vagyok! (nem az utolsóra, én nem vagyok rosszindulatú) Csak hiszékeny.”
 • 82. gyagyástóni 2010. február 05. 22:54
  „81. hozzászólás komcs1 2010.02.05. 10:37
  "2002-ben OV is kisöpörte a kasszát."
  Akkor mit osztott el, Meggyesi elvtársad????
  Nem a jobbikos emlékezet szelektív, hanem a balos!!!”
 • 81. komcs1 2010. február 05. 10:37
  „80.
  2002-ben OV is kisöpörte a kasszát.
  Jobbos emlékezet=szelektív??????
  Mi lesz a nyugdíjasokkal???”
 • 80. éaa 2010. február 04. 17:40
  „79. komcs1 !
  Detto, mint 78. gyagyástóni kérdése.”
 • 79. komcs1 2010. február 04. 10:53
  „78.
  Ne aggódj, minden ménes megtalálja a maga legelőjét.
  az hogy "fönt" lopnak, nem jelenti azt ,h az összes "vörös" lop
  magam is csóró rokkantnyugdíjas vagyok, kiváncsi vagyok a Ti "Istenetek" OV. mit kezd majd velünk”
 • 78. gyagyástóni 2010. február 03. 19:55
  „75. hozzászólás komcs1 2010.02.03. 13:14

  "A jobbosok is lóval viszik majd haza a pénzt , de ők szekérszám!"
  Elvtársaid, még hagytak valamit????”
 • 77. Jerry 2010. február 03. 17:52
  „Na ezek után mondja valaki, hogy munkanélküliség van nálunk.Ezek a supermanek mind több állásban dolgoztak egyszerre,és sehol sem minimálbérért,de mindenhol adómentesen.Aztán ha a polgár el akar menni a minimál nyugdíj mellett kenyérre valót megkeresni/mert nyugdíj már elment a lakásra, vízre, villanyara stb, azt gyorsan megadóztatják. Itt meg a 25-30 éves "honatyák" több milliós kocsikkal járnak, luxusvillában laknak, és még azt mondják, hogy válság van.Nem válság ez kérem, hanem kiváltság, és annak nincs sok helye egy igazi demokráciában. Na de a demokráciát kis hazánk már csak a pártok neveiben lehet megtalálni, igaz ott is csak a kezdő betűjét.”
 • 76. lófarok 2010. február 03. 13:21
  „komcsi
  Te ezt már előre tudod mi???
  ez a ti szokásotok ..<moderálva>”
 • 75. komcs1 2010. február 03. 13:14
  „48.éaa
  A jobbosok is lóval viszik majd haza a pénzt , de ők szekérszám!”
 • 74. mindigatutit 2010. február 03. 11:12
  „ügyes,igen,nálunk így hívják az adócsalókat”
 • 73. piteam 2010. február 03. 06:11
  „Ügyes ! Ezt látta,ezt tanulta, és megszavazta ! ? Jókor,jó helyen...
  Akinek tetszik csinálja utána !”
 • 72. babem 2010. február 03. 00:16
  „Én csak azt csipem, hogy ezek a politikusok a tűz közelében néhány év alatt összetapsolnak maguknak itt egy száznegyvenakárhány négyzetméteres ott egy kétszázakárhány négyzetméteres, amott egy 30millás bankbetét vagyonokat.
  Közben egy kapavágást nem ejtettek, csak a szájukat kellett tépni érte.
  És ezt mind a mi a mi érdekünkben.”
 • 71. Jandex 2010. február 02. 22:14
  „66. hozzászólás Patriot
  Ilyen bevallás mellett tulajdonosként?!?!?!HÁ-HÁ-HÁ-HÁ-HÁ!!!!!!!!!!!!!! .<moderálva>
  Jandex feterng a röhögéstől!!! HÁ-HÁ-HÁ-HÁ”
 • 70. Jandex 2010. február 02. 21:51
  „66. hozzászólás Patriot 2010.02.02. 21:18

  "Kezdheted a források megnevezésével ahol mint tulajdonos szerepel Orbán."
  Azért ennyire ő sem h...!!!
  http://www.pfla.hu/?q=static/founderswelcome
  Nézegetheted hátha rájössz valamire,te is!!!/csak azt merte odaíratni hogy alapító,a tulajt nem!Bár kölcsön adni csak a sajátját tudja!!!/Jó Tv-zést az ovi Tv-hez stb,azért csalódás,hogy CITROM sárgák!!!”
 • 69. mauz 2010. február 02. 21:39
  „Húha, ezek némelyike olyan szegény, mint a templom egere. Még a végén megsajnálom őket, vicc ez a vagyonbevallás.”
 • 68. Moo 2010. február 02. 21:38
  „Boldog volnék, ha az én vagyoni helyzetem is CSAK annyit változott volna, mint M.Csabáé... Fantasztikus megfogalmazás 8 millió megtakarítás = nem sok változás. Mi a párommal ketten, bruttóban nem keresünk ennyit egy év alatt, mint amit M.Cs. megspórolt. Persze ez az én magánügyem, de ez majd csak akkor érdekelne bárkit is ha ennek a diszes társaságnak is annyiból kéne megélnie, mint az átlagembernek.”
 • 67. info2009* 2010. február 02. 21:20
  „A helyes az lenne, ha 20 evre visszamenoleg az APEH kivizsgalna az osszes volt es jelenlegi parlamenti tagnak a vagyongyarapodasat es a hianyzo teteleket. Persze ehhez ugy kellene eljarni mint a nemetek, utanajarni, hogy ki vitt ki penzt Lichtensteinbe, Svajcba stb - Ciprus? Es bortonbe veluk, ha kiderul a dolog.
  Persze kehet, hogy igy egy parlamenti tag se maradna.

  Erdekes, hogy a magyar mediaban nem talahato semmi hir arrol, hogy egy osztrak arisztokrata 11millio fontnyi kenopenzt adott magyar, cseh es osztrak vezetoknek, hogy megvettek a BAE angol cegtol a grippen gepeket. Vajon hova kerult az az osszeg???”
 • 66. Patriot 2010. február 02. 21:18
  „Kezdheted a források megnevezésével ahol mint tulajdonos szerepel Orbán. Egyenlőre ennyi elég.
  <moderálva>”
 • 65. Jandex 2010. február 02. 21:04
  „63. hozzászólás Patriot
  Melyik rész haladja túl a képességeidet? Megpróbálom elmagyarázni ha akarod! :))))))))”
84 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Minden képviselő leadta a vagyonnyilatkozatát

Minden országgyűlési képviselő határidőre leadta 2009-es vagyonnyilatkozatát - közölte a parlament mentelmi bizottságának az elnöke hétfő este. Tovább olvasom