Kisalföld logö

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 9°C | 24°C Még több cikk.

Vádindítvány Nóra gyilkossága ügyében

A rendőrség bizonyos abban, hogy az előzetes letartóztatásban lévő P. József erőszakolta és ölte meg 2008. november 23-án a kiskunlacházi kiserdőben az akkor 14 éves H. Nórát - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója az MTI-vel annak kapcsán, hogy kedden vádindítványt tettek az illetékes főügyészségen.
Papp Péter elmondta, hogy a szoros ügyészi felügyelet mellett lefolytatott nyomozás végére érve a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága 16 kötetes, 5466 oldalas beadványt készített. A kedden átadott dossziék a nyomozás során keletkezett iratokat: egyebek mellett jegyzőkönyveket, szakértői jelentéseket, illetve fotókat tartalmaznak. Az igazgató hozzátette: bár a gyanúsított visszavonta korábban kétszer is megtett részleges beismerő vallomását, a rendőrség bizonyítékai nagy valószínűséggel elégségesek a mielőbbi vádemeléshez. A Pest Megyei Főügyészséghez benyújtott vádindítványban - összefoglaló jelentés formájában - a több mint egy évig tartó nyomozás, illetve rendőrségi vizsgálat során keletkezett dokumentumok kaptak helyet.

Csatolták egyebek mellett a 193 tanú kihallgatásáról készült jegyzőkönyveket, s azt az 58 oldalas jegyzőkönyvet is, amelyet P. József gyanúsított 8 alkalommal történt meghallgatása közben rögzítettek. A dokumentumok között szerepelnek a Bűnügyi Szakértői és Kutató Intézetnek átadott 146 DNS minta elemzéséről készített szakvélemények is - tette hozzá Papp Péter, aki elmondta, hogy csak ezek a vizsgálatok mintegy 53 millió forintba kerültek. A nyomozati irat részét képezi még a gyilkosság helyszínén lefoglalt 44 anyagmaradványról, illetve a kiserdőben, valamint a gyanúsított lakásán talált 101 tárgyról készült jegyzék. A tárgyak között a késtől a papírzsebkendőn át a cigarettacsikkig számtalan dolog megtalálható - fűzte hozzá Papp Péter kiemelve, hogy az e tárgyakat felsoroló bűnjel-jegyzékben részletesen felsorolják az áldozatnak azokat a személyes holmijait, melyekre P. József lakásában, egy porszívó porzsákjában bukkantak rá a nyomozók. Akkor és ott került elő például a megölt lány nyaklánca, mobiltelefonja, illetve táskája az irataival.

A bűnügyi igazgató közölte, hogy számos fotót is átadtak a főügyészségnek. Tulajdonképpen a nyomozás minden fontos momentumát megörökítették, így többek között a helyszíni, illetve a halottszemlén készült képeket és a DNS vizsgálat döntő momentumait megörökítő fotókat is becsatolta a rendőrség. Papp Péter kifejtette: a hosszas nyomozás és vizsgálat alapján a rendőrségnek meggyőződése, hogy a tények, bizonyítékok és különböző adatok alapján a jelenleg előzetes letartóztatásban lévő P. József megalapozottan gyanúsítható aljas indokból elkövetett emberöléssel és erőszakos közösüléssel. A bűnügyi főigazgató elmondta, hogy noha P. József első kihallgatásakor, illetve a bíró előtt is részleges beismerő vallomást tett, később ezt a vallomást visszavonta.

Az újabb "verzió" szerint H. Nórával a lány beleegyezését követően közösült, majd élve hagyta ott a lányt a kiserdőben. A kedden benyújtott vádindítvány elbírálására 30 nap áll a főügyészség rendelkezésére, mely további 30 nappal meghosszabbítható - húzta alá Papp Péter, aki szerint a bizonyítékok elégségesek a mielőbbi vádemeléshez, amire március közepén kerülhet sor. Számításai alapján májusban kitűzhetik a tárgyalást, az elsőfokú ítélet kihirdetésére pedig akár már ősszel sor kerülhet.

Az ügy gyorsított eljárásban történő tárgyalása sem kizárt - közölte Papp Péter. H. Nórát 2008. november 23-án hajnali 2 és 3 óra között a kiskunlacházi művelődési ház közelében, a Kinizsi út 27. számú házzal szembeni kiserdőben támadta meg az akkor még ismeretlen elkövető. A szórakozásból rokonaihoz tartó lányt a férfi megerőszakolta, majd sikoltozó áldozatát megfojtotta.

A rendőrség hatalmas apparátust vetett be a nagy visszhangot kiváltó ügy felderítésére. Tavaly nyáron sikerült "képbe" hozni a kiserdőtől nem messze lakó P. Józsefet, aki azon az éjjelen egy másik településen ismerősei körében szórakozott. Hazafelé tartva eldöntötte, hogy az első vele szembe jövő nővel közösülni fog. Ez a nő az épp arrafelé tartó H. Nóra volt. P. Józsefet a gyilkosság helyszínén talált DNS nyomok azonossága és tárgyi bizonyítékok alapján helyezték előzetes letartóztatásba.

Olvasóink írták

 • 3. meir 2010. február 03. 17:56
  „2-es!!
  a kislany holmiait a fickonal talaltak meg?? igen!!
  az ADN-nel nehez lesz melle loni nagyon!!! az egyedi minden esetben!!!”
 • 2. hehe08 2010. február 03. 08:16
  „lassan!!!
  mór-ról is kiderült, hogy mekkora mellét lőtt a rendőrség...........”
 • 1. meir 2010. február 03. 01:28
  „"ha" gerinces a polgarmester,akkor most a nyilvanossag elott ker bocsanatot a megvadolt ciganyoktol!!!
  ja!! meg az itt acsarkodo hulyek is igy tesznek,-"ha" valoban ember-nek erzik magukat!!
  ha nem??..............akkor kerem tudjuk jol kikkel-mikkel allunk szemben!!!!Ragalmazokkal!!Hazugokkal!!Alszentekkel!! Kepmutatokkal!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Toroczkai nem felelős az ostromért

Ismét elutasította a bíróság a BRFK Toroczkai László ellen indított kártérítési keresetét. Tovább olvasom