Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 6°C Még több cikk.

Újabb feljelentést tesz Szegedi Csanád ellen Lenhardt Balázs

Újabb feljelentést tesz Szegedi Csanád Jobbikból kizárt EP-képviselő ellen az ellenzéki párt parlamenti frakciójából kilépett Lenhardt Balázs.
A politikus erről csütörtökön, az Európai Bizottság budapesti központja előtt számolt be újságíróknak. Itt egy az Európai Csalás Elleni Hivatalnak (OLAF) címzett feljelentést kívánt átadni a központ magyar képviselőinek, akik azonban azt nem vették át. Lenhardt Balázs közölte: a feljelentést a későbbiekben postán juttatja el az érintetteknek.

Lenhardt Balázs kifejtette, a Jobbik színeiben 2009-ben európai parlamenti mandátumot szerző Szegedi Csanádról valószínűsíthető, hogy a rendelkezésére álló uniós források egy részét szabálytalanul használta fel. Példaként említette, hogy tudomása szerint az elmúlt két évben többször is előfordult olyan eset, hogy Szegedi Csanád, bár olcsó légitársasággal ingázott Budapest és Brüsszel között, az utakat mégis üzemanyagárban számolta el, mintha személygépkocsival tette volna meg ezen távolságot. Lenhardt Balázs hozzátette, úgy tudja, Szegedi Csanád 2010 novemberében és decemberében asszisztenseinek utasításba adta, hogy szerezzenek be számlákat az üzemanyag-vásárlásról.

Az ellenzéki politikus feljelentésében emellett arról is ír, hogy Szegedi Csanád asszisztenseit "állandó jelleggel zsarolta és kényszerítette" fizetésük bizonyos százalékának visszaadására. "Volt olyan munkatársa, akitől a fizetésének 90 százalékát követelte vissza magának zsarolás útján" - fűzi hozzá.

Lenhardt Balázs feljelentéséhez mellékelte azt a hangfelvételt is, amelyen - mint írja - Szegedi Csanád egy Ambrus Zoltán nevű személynek ajánl fel uniós forrásokat azért, hogy elhallgassa a zsidó felmenőiről szóló információkat. Lenhardt Balázs ebben az ügyben a magyar hatóságoknál is feljelentést tett befolyással való üzérkedés miatt. A politikus szerint ezen lépése vezetett oda, hogy a Jobbik-frakció felajánlotta neki a lemondás lehetőségét, amit elfogadott. Akkori nyilatkozatában erről azt mondta, a Jobbik szavazóinak tett ígéretével ellentétben nem hozott radikális változást a parlamentbe, hanem "csak egy lett a többi párt közül". Novák Előd ugyanakkor azt hangsúlyozta, a Lenhardt Balázs feljelentés körüli eljárási vita csak "az utolsó csepp volt" a politikus kizárásához vezető folyamatban.

Lenhardt Balázs csütörtökön kérdésre válaszolva azt mondta, arra számít a Jobbik a közeljövőben őt is kizárja majd, amit sajnálattal vesz majd tudomásul. Abban bízik, hogy az unió illetékes szerve is igaznak tartja a feljelentésében megfogalmazottakat, aminek következtében Szegedi Csanád kénytelen lesz lemondani brüsszeli mandátumáról.

Szegedi Csanád július 30-án lépett ki a Jobbikból, de EP-képviselőként tovább folytatja a munkáját.

Olvasóink írták

  • 1. vonLichthofen 2012. november 22. 17:36
    „Ezt a feljelentést a Jobbik kellett volna, hogy megtegye.

    Csak nem fog a Jobbik lesüllyedni a Parlament posványába a kommunisták, a levitézlett SZDSZ maradványok és a többi viccpárt mellé?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fónagy: egységes tarifarendszer kell a közösségi közlekedésben

A kormány célja az egységes tarifarendszer kialakítása a közösségi közlekedésben - mondta Fónagy… Tovább olvasom