Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Több milliós megtakarítást hozhat az új fürdőbeléptető rendszer

Már működik az új fürdőbeléptető rendszer a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. fürdőiben, amelytől az önkormányzati vállalat éves szinten mintegy 400 millió forintos megtakarítást remél, a beruházás pályáztatása megfelelt a közbeszerzési szabályoknak - mondta Ferenci Tibor, a társaság vezérigazgatója az MTI-nek csütörtökön annak kapcsán, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozást rendelt el a beléptetőrendszer beruházása ügyében.

Az új beléptetőrendszer - amely egyben többek között korszerűsíti az üzemeltetést, kezeli a vendégek időbeosztását és információt szolgáltat a vezetőség felé is - összköltsége éves szinten mintegy 310 millió forint - közölte a társaság. A rendőrség közleménye szerint az eljárás hűtlen kezelés bűntett gyanújával zajlik, egyelőre ismeretlen tettes ellen. Ferenczi Tibor azt mondta: a pályázaton a győztes kiválasztása a Közbeszerzési Döntőbizottság vizsgálata mellett zajlott.

A győztes cég 250 millió forinttal olcsóbb ajánlatot adott, mint a második helyezett. A zrt. még 2007-ben kezdett piaci vizsgálatot a beléptetőrendszerekről, akkor több vállalat mutatta be termékeit, volt olyan cég, amely be is árazta azt - ismertette Ferenci Tibor. Ezt követően a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. szakértők bevonásával elkészítette a pályázati anyagot és ki is írták a tendert. Erre öt pályázat érkezett. Ezt a pályázatot azonban később a Közbeszerzési Döntőbizottság érvénytelenítette.

A második körben három pályázat érkezett. A Közbeszerzési Döntőbizottság felügyelete mellette folyó eljárásban, végül az a pályázó nyert, aki a legolcsóbb és egyben tartalmilag is a legjobb ajánlatot adta. A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. az anyagi források szűkössége miatt a rendszerért bérleti díjat fizet, havonta 27,5 millió forintot öt éven át. A kivitelező ezért telepíti, üzemelteti a rendszert, és ha szükséges a javításokat is elvégzi - mondta Ferenci Tibor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megfoszthatják Sztálint pécsi díszpolgári címétől

Határozatban erősítené meg Pécs vezetése, hogy Sztálin már nem díszpolgára a baranyai… Tovább olvasom