Kisalföld logö

2017. 10. 22. vasárnap - Előd 9°C | 14°C Még több cikk.

Tankötelezettség, szabadság, próbaidő: elkezdi a népszavazási aláírásgyűjtést az LMP

Az LMP hétfőn elkezdi az aláírásgyűjtést a párt népszavazási kampányához - döntött szombaton a párt kétnapos zárt tisztújító kongresszusa.
Az LMP hétfőn elkezdi az aláírásgyűjtést a párt népszavazási kampányához - döntött szombaton a párt kétnapos zárt tisztújító kongresszusa.

Vágó Gábor szóvivő szombat délelőtt az MTI-nek azt mondta, hogy a kampány három lábon áll majd, amelynek részeként nyolcvan településen jelennek meg, de lesznek további egyéni gyűjtőpontjaik is. Emellett indítanak egy Facebook-applikációt is, és számítanak a szakszervezetek, illetve egyéb társadalmi szervezetek segítségére is.

A hitelesítéshez 200 ezer aláírás szükséges, de az LMP 330 ezret akar összegyűjteni április 2-ig. A párt négy kérdésben kezdeményez népszavazást: a tankötelezettség korhatára továbbra is 18 év maradjon; az álláskeresési járadék folyósításának időtartamát a jelenlegi kilencven napról emeljék vissza a korábbi 260 napra, ne lehessen 100 napnál hosszabb próbaidőt kikötni és végül azt, hogy a szabadság kétharmadát a munkavállaló kérésének megfelelően kelljen kiadni.

Olvasóink írták

 • 11. BJ.MÓVÁR 2012. március 04. 21:18
  „Miért baj,ha valaki már fellép a gőgös kis kakas és csapata ellen!!?? Nagyon sok kérdésben meg kellett/vagy illett /volna kérdezni az embereket!!! Ha már nincs szakszervezet,valaki álljon ki a szerencsétlen éhbérért dolgoztatott munkavállalókért! Engem most nem érdekel ki az,hanem mit akar. A kormány meg nem érdekel mit akar,mert ahogy teszi,az undorító,megalázó legalábbis a 200000 Ft alatt keresőknek! Mindent csak szigorítanak,szankcionálnak,tiltanak,büntetnek,elvonnak,csökkentenek,elértéktelenítenek!!Persze maguknak semmit se szigorítottak,ők szentek! Felforgatták az országot,saját szájuk íze szerint, így még akkor se tetszik a dolog,ha jót akarnának!!!!!! A 2/3-ad aki megszavazta őket,az még a fele sincs a szavazóknak,nem hogy az összlakosságnak! Most megmutatták milyen demokraták!!! 30 évet leéltem a szocializmusban,amit utáltam,azt hittem jobb lesz. Egyáltalán nem voltam megelégedve a dolgok eddigi alakulásával,alig vártam a szocik takarodását.Most kezdem úgy érezni magam,mint 30 évvel ezelőtt . Most csinálnak tényleg igazi rabszolgát az emberekből anyagilag is,nemcsak ideológiailag!!! Ezeknek semmi nem számít,csak mennek a saját elképzelésük szerint,mindenkin átgázolva!!! Előjöttek a különböző hangzatos "tervekkel" "utalványokkal",ugyanúgy mint a szocializmus idején!! Meglátszik,hogy egy tőről fakadnak,nőtték ki magukat! Ha nem lett volna gengszterváltás akkor is ott lennének a parlamentbe Gyurcsány,meg Orbán is!”
 • 10. machers 2012. március 04. 16:13
  „5. .Atis 2012.03.04. 12:00
  Ja, igazad van. Pl. 300 forintos vizitdíj.
  "az álláskeresési járadék folyósításának időtartamát a jelenlegi kilencven napról emeljék vissza a korábbi 260 napra, ne lehessen 100 napnál hosszabb próbaidőt kikötni és végül azt, hogy a szabadság kétharmadát a munkavállaló kérésének megfelelően kelljen kiadni"
  Ezeket a kérdéseket nem feltétlenül említeném "magyarellenesnek". Nem kevesen örülnének neki, ha ezekben a kérdésekben pozitív megoldás születne. Az 1/3 biztosan.”
 • 9. Túrabakancs 2012. március 04. 15:52
  „Akkor amikor az Eu beleszól mindenbe ami mostanság történik Magyarországon, akkor az
  LMP ne akciózgasson, inkább forduljon a haverjaihoz, hiszen a megszorításokat főleg kintről
  intézik számunkra. Lehet ennél még rosszabb is gazdaságilag, tehát az LMP húzza meg magát,
  és ne szítsa a feszültséget!”
 • 8. Valaki 2012. március 04. 13:50
  „Mekkéne tódani az mszp-lmp betiltásával . :))))”
 • 7. HoHo 2012. március 04. 13:49
  „Az ötlet jó, de miből fogják megvalósítani? Talán emelnek az adóterheken? Szájkarate megint.”
 • 6. Csetneky 2012. március 04. 12:51
  „Semmit nem fognak elérni, legfeljebb egy kis pénzkidobást. Egyébként aki annak örül, hogy a 3-as gyerekének 17 éves osztálytársa van, az nem normális!”
 • 5. .Atis 2012. március 04. 12:00
  „Lehetett volna ennél komolyabb témákban is kérdéseket összeállítani mert így csak kidobatják azt a pár milliárdot amibe kerülni fog az egész népszavazás...”
 • 4. Tibitibor 2012. március 04. 09:16
  „Ebből egyedül a próbaidő ér valamit!Az iskola kötelezettség hülyeség!A kissebség tagjai ne üldögéljenek már 18 éves korukig az iskolában!Visszahúzva a normálisat aki tanulni akar!Mocskosul vissza élnek vele,hogy nem lehet őket kirúgni!A munkanélküli keressen hamarább állást!A szabadság nagy részét meg már régóta a cégek kedve szerint kell kivenni!Nyári és téli leállás és már nem is maradt valami sok szabi!
  Az LMP ezzel csak feltűnni akar!”
 • 3. hablaty 2012. március 04. 09:14
  „Na az SZDSZ II. akciózik egyet?”
 • 2. Kukac40 2012. március 04. 07:29
  „Jó őtlet csak nem lesz érdemi eredménye. :( A fejlett Eu suha nem fog belemenni a "kínai" keletiblokk törkvéseibe. Mi csak a rabszolgák szerepét végezhettyük, tanulni, szabi menni nem. Egy marék risz egy hónapban és kész.”
 • 1. Dwatson 2012. március 03. 21:51
  „Végre egy szándék két év után,amelyik a szegény melós ember javát akarja
  ,de szégyen hogy a kétharmad ellenében!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mesterházy Attila újra jelöltetheti magát az MSZP elnökének

Összegyűlt a párt szabályai szerint szükséges háromezer aláírás, így újra jelöltetheti magát… Tovább olvasom