Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Szükség lesz Győrben iskolabezárásra 2010-ig?

Megkérdeztük a győri polgármester-jelölteket arról, hogy szerintük szükség lesz-e iskolabezárásokra?

Szeptember 18-ai (hétfői) kérdésünk

Szükség lesz Győrben iskolabezárásra 2010-ig?

Borkai Zsolt (Fidesz – MPSZ–KDNP): – Ha a győriek bizalmat szavaznak nekem és a Fidesz– KDNP önkormányzati képviselőjelöltjeinek, garanciát vállalok, hogy egy iskolát sem zárunk be. Ugyan nem tudhatjuk, hogy a kormány milyen döntésekkel sújtja még az oktatási rendszert, az óvodai gyereklétszám emelkedést mutat, ennek köszönhetően iskoláinkban is zavartalan lehet a nevelői munka.


Kovacsics Imre (független):
– Egyszerűen és nyíltan: nem. Hozzáteszem: óvodát és bölcsődét sem szeretnék bezárni. Minden pedagógusra szükségünk van, és e helyről szeretném megköszönni valamennyiük munkáját, amit gyermekeink nevelésére fordítanak. Megválasztásom után szeretnék a győri pedagógusokkal széles körű eszmecserét folytatni, mit és hogyan kell változtatni azért, hogy tanár és diák egyaránt otthon érezze magát az iskolákban.


Kun András (MSZP–SZDSZ):
– A korábbi döntésünket az idő igazolta, hisz Győr belvárosában, a volt Rejtő épületében dinamikusan fejlődik a katolikus gimnázium, a volt PÁGISZ-ban a Nyugat- Magyarországi Egyetem. Átcsoportosítás volt – iskolabezárás nem! A képzésben továbbra is a piacképes tudás megszerzésének biztosítása a lényeg. 2006-ban eddig 850 milliót költöttünk intézmény felújítására, mi nem bezárunk, hanem értelmesen fejlesztünk!


Schmidt Péter (független):
– Gyermekorvosként is tapasztalom: egyre kevesebb gyermek születik. Megítélésem szerint ez nem ok az iskolabezárásokra. Racionális átcsoportosításokkal a minőségi oktatás színvonalát lehet és kell is emelni. Kisebb tanulói létszám, a jobban képzett pedagógusok kiemelt bérezése, továbbképzésük finanszírozása, szakkönyvbeszerzésük biztosítása – ez mind az új polgármester feladata.


Szabó József (MDF):
– Győrben egyetlen iskola sem szűnhet meg pénzhiány miatt, az önkormányzatnak kötelessége biztosítani az iskolák zavartalan működését. Ha tanulói létszámhiány van valamely körzetben, meg kell találni a helyes megoldást és az intézmény további felhasználását közösségi célokra. Az MDF programja a lakosság növekedését célozza, ezért az új városrészben új iskola építését is tervezzük. Holnap: Melyik öt utat újítaná fel biztosan 2010-ig Győrött?

Szeptember 19-ei (keddi) kérdésünk:

Melyik öt utat újítaná fel biztosan 2010-ig Győrött?

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egymilliárdos állami támogatás Pécsnek

Egymilliárd forint vissza nem térítendő állami támogatást kap Pécs az Európa Kulturális Fővárosa… Tovább olvasom