Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Szilvásy: titokminiszterből humánpolitikai főigazgató

Magyarország - Úgy tűnik, Szilvásy György igazi polihisztor: a korábbi titokminiszterből a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) humánpolitikai és koordinációs főigazgatója lett a napokban.

Száraz Gábor, az MNV szóvivője a lapnak azt mondta, hogy a korábbi titokminiszter hétfőn már munkába is állt.

A korábbi főigazgató személyes okok miatt távozott, és az indoklás szerint gyorsan kellett a poszt betöltésére alkalmas embert találni, ezért nem írtak ki ehhez nyilvános pályázatot. A szóvivő azt nem mondta el, hogy mennyit keres majd Szilvásy György.

A humánpolitikai igazgatóság egyik feladata egyébként az, hogy az állami cégek vezetőinek járó jövedelmet kiszámítsák. Szilvásy György feleségét, Csáky Bernadettet közben a Miniszterelnöki Hivatal szakállamtitkárává nevezték ki.

Csáky Bernadett korábban a Pénzügyminisztériumban tevékenykedett, szintén szakállamtitkárként.

Olvasóink írták

 • 18. Goldmund 2009. április 22. 13:05
  „13.hsz-ra:
  Ez csak egy elnevezés. Régen a szakállamtitkárt helyettes államtitkárnak hívták.
  A miniszter általános helyettese az államtitkár (az a bizonyos mezei). A minisztérium különböző feladatköreit pedig egy-egy szakállamtitkár felügyeli. Ők az államtitkár helyettesei, de nem teljes körűen, hanem csak a saját területük kérdéseiben.”
 • 17. jockey 2009. április 22. 12:44
  „Szilvásy egy univerzális szakember, minden poszon ugyanarra a teljesítményre képes. A népet megszorítják, egymásnak meg osztogatják a munkával és felelősséggel nem járó, munkát nem igénylő, kiemelten jól fizető beosztásokat. A birkák meg tapsolnak és orbánoznak hozzá. Jelenleg itt tartunk, de lesz ez még rosszabb is.”
 • 16. AHA. 2009. április 22. 11:37
  „Azt tudja valaki, hogy a szintén Szilvásy-féle kormányzati jósdával mi lett? Mert az sem volt kisebb szélhámosság mint a Malvina jósdája!”
 • 15. Orfeusz 2009. április 22. 10:56
  „Nyomatékosan és egyre több állampolgár által tisztelettel kéretik: a FIDESZ hozza nyilvánosságra az elmúlt 7 évben elkövetettt politikai és a gazdasági bűnöket és teljes vezetősége vállalja, garantálja, hogy végigviszi a felelősségre vonást. A bűnösök megnevezéséről és büntetéséről gondoskodik, a jogtalanul elcsalt vagyont és közpénzt visszaveszi vagy visszafizetteti! A Demokrácia Központot lendületbe kell hozni, legyen egy központi hivatal, ahol be lehet jelenteni a tapasztalt vagy vélt visszaéléseket, bűncselekményeket!!!”
 • 14. Orfeusz 2009. április 22. 10:49
  „Egy probléma van és ez egy igen nagy probléma. Egy hatalmas és ócska hazugság szenvedői vagyunk!
  Valójában nem történt semmi, a szoci káderek egyik fáról a másikra repültek át. Ha az MSZP komolyan gondolta volna a szakértői kormányt, szakértői kormány jött volna létre. Nem gondolták komolyan, ezért az elkopott, öreg elvtársak ott maradtak, Szekeres, Hiller, Draskovics stb. Talán Balázs Péter kivételével jól irányítható, de gyenge gazdaságiak kerültek be. A FIDESZ nem ezeket a fajta megszorításokat preferálja, tehát 2010-re fölöslegesen tervez ez az adminisztráció. NEM TISZTA JÁTÉK FOLYIK, HAMISKÁRTYÁSOK JÁTSZANAK! Szó sincsen itt Magyarországról, annak állampolgárairól! Egyrészt a nyomokat akarják eltakarítani, másrészt a még meglévő pénzt kivenni, kiosztani. Micsoda ország! Egy Kuncze nevű képviselő, aki egykor még köztársasági elnöknek is felmerült, ma egy ócska bulvárrádió riportere, egy Dávid nevű pártelnök konzervatívnak hazudja magát, tisztességről beszél, amikor .... A politikai elit jelentős része leszerepelt, cserére szorul, felelősségre vonásra van szükség. Megbukot az un. rendszerváltás, vagy nevezzük rendszer lenyúlásnak. SZÉGYEN!”
 • 13. Szilágyi_Zsolt 2009. április 22. 10:34
  „Imádom ezt a "szakállamtitkár" kifejezést. Nem tudom, ki találta ki, de szívesen s...be rúgnám. Egyszerű, mezei államtitkár ma már talán nem is létezik, mindenki "szakállam". Csáky Bernadett pedig ezek szerint magasan képzett, sokoldalú személyiség lehet, ha mind a pénzügyekhez, mind az államigazgatás tudományaihoz legfelső szinten ért (vagy egyszerűen csak jó helyre ment férjhez).”
 • 12. Szilágyi_Zsolt 2009. április 22. 10:30
  „Ezek mindig felfelé buknak...”
 • 11. PaPa 2009. április 22. 09:57
  „10.DrAtilla Ezt se te se én nem fogjuk meglátni mert nem lesz olyan bíróság akik elitéljék őket. A borjunak meg mindegy, hogy ki a gazdája mert ahogy meg lesz a váltás már nem is emlékszik a régi rossz gazdára.”
 • 10. DrAtilla 2009. április 22. 09:42
  „Kiváncsi vagyok, majd ha eljön az igazság órája, akkor egy cellában lesznek-e, vagy Szilvássy inkább Gyurcsánnyal lesz összezárva? Ezt akár körkérdésnek is fel lehetne tenni ezen libsi újság hasábjain.”
 • 9. s.margit 2009. április 22. 09:24
  „papa igazad van”
 • 8. Truder 2009. április 22. 09:22
  „A polihisztorok ideje lejárt...aki azt hiszi mindenhez ért,leginkább semmihez se,maximum felületesen,felszínesen érinti a dolgokat..”
 • 7. s.margit 2009. április 22. 09:20
  „Érdekes ez Ebben a nagy munkanélküliségben ezeknek a jól fizető állásúaknak mindég jól fizető állás sikerül.Ezek az emberek csak a bársonyszéket cserélgetik DE VAJON MENNYI PÉNZÉRT???? remélem 1 forintér igaz már nem lehet fizetni vele.”
 • 6. PaPa 2009. április 22. 07:38
  „Nem értem miért kell ezeknek kinevezés, adnák oda a megmaradt pénzt egymásnak és nem kellene ilyen posztokat adni úgyis arra megy ki a játék, csak arra kiváncsiak, hogy mikor szakad a cérna.
  A cérna szakadása meg nagyon sokára fog bekövetkezni mert a borjuknak ki kell még fejleszteni a tudatukat ahhoz, hogy megértsék mire megy ki a játék. A borju se tör ki a karámból ha már nem kap se enni se inni valót, még a gazdát se kérik számon, hogy az előttük leölt borjukért kapot pénzt hova teték.”
 • 5. pampus 2009. április 22. 07:38
  „Jó elvtársaknak még mindig van hely a "húsosfazék" körül!”
 • 4. sára 2009. április 22. 07:23
  „Szerintem a temetkezés lesz a legjövedelmezőbb vállalat, vállalkozás! Optimális termelésről, és nyereségről nem is beszélek, mintha ez lenne az egyik kitűzött cél!
  A kormány intézkedéseivel számolt azzal is, hogy sokan pontosan miattuk nélkülözésre, gyogyszerek megvásárlására, élelemre sem jut pénzük? Ezekből a ki nem fizetett nyugdijakból mennyi megtakarítás várható? Ez alkotmányos jogok megsértése, életek tudatos elvétele, ezzel is számolniuk kell tetteikért!

  Aki milliókból gazdálkodik, annak semmi nem drága!”
 • 3. Becsület 2009. április 22. 07:19
  „Sok humán ö.ör van, de pontosan mit koordinál? Az eddigi precíz munkája után a fő,fő,fő igazgatói állás adtam volna jutalmul! Aztán csend van a volt atya isten további tevékenységéről! Ő most milyen posztot kapott? Remélem, hogy tovább segíti az ország előmenetelét a ,,szakadék" felé!”
 • 2. SchmeidlPéter 2009. április 22. 07:09
  „Ahogy Draskovics is volt már minden, csak sajnos akasztott ember nem, úgy cserélgetik a posztokat az elvtársak maguk között.”
 • 1. tettes 2009. április 22. 06:59
  „Ezek pénzért az anyjukat is....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orbán: 200 ezer munkahely veszélyben a Bajnai-program miatt

Az új kormány programja valójában munkahelyellenes, amelynek elhibázott az iránya - mondta az RTL… Tovább olvasom