Kisalföld logö

2016. 10. 28. péntek - Simon, Szimonetta 2°C | 14°C

Szili Katalin: nem lehet megismételni a szavazást

A házszabály szerint nem lehet megismételni a Legfelsőbb Bíróság elnökének megválasztását célzó szavazást. Erre csak akkor van lehetőség, ha az államfő újra jelöl - derült ki a Házbizottság hétfői rendkívüli ülése után.

Szili Katalin, a Országgyűlés elnöke elmondta: ha az államfő újra jelöl, akkor lehet arról egyeztetni, hogy a szavazás titkos vagy nyilvános legyen.Az Országgyűlés hétfőn titkos szavazással nem választotta meg a Legfelsőbb Bíróság elnökévé Baka Andrást, annak ellenére, hogy Sólyom László jelöltjét a két nagy párt előzetes nyilatkozataiban támogatásáról biztosította. A voksolás után a Fidesz kivonult az ülésteremből, és azzal vádolták a szocialistákat, hogy ők voksoltak nemmel. Az MSZP a szavazás nyilvános megismétlését kérte.

A Házbizottság rendkívüli ülésén kellett dönteni arról, hogy a szavazás megismétlésére van-e lehetőség. A titkos szavazáson egyébként 359 képviselő vette fel a szavazólapot, közülük 346-an szavaztak. Baka András személyére 54-en érvénytelen voksot adtak le, 184-en szavaztak mellette, 108-an ellene.

Olvasóink írták

 • 7. vitriol2 2009. június 16. 17:54
  „6. jockey 2009.06.16. 12:32 :
  tudod volt egy párt - a parlamentben- akik a mellébeszélés, mutogatás helyett azt javasolták, hogy legyen NÉVSZERINTI szavazás. Valoszinü, hogy Te a párt nevét nem tudod, de egyet elárulok -csak Neked- nem a fidesz volt az. Ja tudod nem az a fidesz volt akik a névszerinti szavazás "javasolták" akik féltek mert volt már egy "esetük" tudod mikor -, a közt.elnököt cenzurázott modon választották meg az "anyapártjuk-Az SZDSZ. segitségével. tudod haver ha érveket nem tudsz felhozni az általam leirtakra inkább ne is válaszolj, tudod a komcsizo szocizo stb. minösitgertéseitekkel már tele van a "padlás, tudod nem véletlen, hogy az ország választó polgárainak több mint 65%-a nem ment el szavazni. Tudod tele van a t.kük.”
 • 6. jockey 2009. június 16. 12:32
  „Az MSZP megint hozza a formáját. Eddig háromszor szavazták le a főbíró jelöltet, most meg negyedszer. Ezt követően próbálják úgy beállítani, mintha nem ők lettek volna. Van még olyan oktondi ember, aki hisz ezeknek?”
 • 5. bugriskin 2009. június 16. 05:44
  „Lehet, hogy megolvadt a"vaj"? Ma már divat, hogy fejetlenség van és nemcsak a Legfelesőbb Bíróságon, hanem az egész ország úgy néz ki !”
 • 4. jirzi1 2009. június 15. 22:06
  „Üsse kő én elválalom ! Kinek kell jattolni ,biztos bejön az ára....”
 • 3. Imcsi 2009. június 15. 20:41
  „Nemrégiben jó páran ki voltak akadva itt, hogy valamilyen szervezet érvénytelenül történő szavazásra buzdította az embereket az EP szavazással kapcsolatban! És lám-lám a parlamentben 15% szavazott érvénytelenül! Szili Katalin kiselőadást tarthatna a képviselőknek a szavazás módjáról!”
 • 2. kolombela 2009. június 15. 20:10
  „Úgy látszi, hogy honanyániknak- és atyáinknam nem érdeke, hogy a biróság rendbe legyen téve. Valyon miért?”
 • 1. Reális 2009. június 15. 20:03
  „Fel kéne robbantani ezt a jelenlegi parlamentet orbánostól,szocistól,szdseszestől,semjénestől,mindenestől!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

9,7 milliárd forintból épül meg az M0-ás új szakasza

Az EMWL Autópálya Konzorcium építheti meg az M0-ás új 6,3 kilométeres szakaszát. A körgyűrű ezen… Tovább olvasom