Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

Szerdától 11800 a belföldi egyetemes tudakozó hívószáma

A tudakozón keresztül a továbbiakban is a lakossági és az üzleti előfizetők vezetékes, illetve mobiltelefonszámairól lehet információkat kérni.
Október elsejétől az országos belföldi egyetemes tudakozót a 11800-as számon lehet elérni, az eddig tudakozódásra használt 198-as számot tárcsázók figyelmét hangbemondással hívják fel a változásra - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) pénteken az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a hatóság 2013 végén írt ki pályázatot az egyetemes tudakozó működtetésére, amelyen a legkedvezőbb ajánlatot benyújtó Invitel Távközlési Zrt. nyert.

A hatályos európai uniós rendelkezések előírják a tudakozószolgáltatás rendszeres felülvizsgálatát, így az NMHH rendelete szerint a két intézmény által júliusban aláírt szerződés korlátozott időre szól. A megállapodás értelmében az Invitel az egész országra kiterjedően, egységes keretek között biztosítja a szolgáltatást.

Az országos belföldi egyetemes tudakozón keresztül a továbbiakban is a lakossági és az üzleti előfizetők vezetékes, illetve mobiltelefonszámairól lehet információkat kérni, ha az érintettek előzetesen hozzájárultak azok közléséhez. Címadatok alapján lehet érdeklődni a telefonszámokról és fordítva, illetve a hívók előfizetői jogosultság alapján kérhetik a normál díjazású hívószámok automatikus kapcsolását vagy továbbítását SMS-ben - közölték.

A 198-as telefonszámon október elsejétől hangbemondás jelzi majd a fogyasztók számára a változást.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orbán Viktor: a kormány számára a kárpátaljai magyarok biztonsága a legfontosabb

"Mi, magyarok hisszük, hogy a nemzet különböző országokba szakított és vándorolt tagjai egyetlen… Tovább olvasom