Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Százmilliós sikkasztás, hűtlen kezelés: külügyi vezetőket is érinthet az ügy

A külügyi vezetőket érintő ügyben Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos fordult a hatóságokhoz
Százmilliós sikkasztás, illetve hűtlen kezelés miatt indított nyomozást a rendőrség a brüsszeli külképviselet részére bérelt, de 2009-ben hónapokig igénybe nem vett épület ügyében, valamint azért, mert a bécsi nagykövetséghez tartozó lakások felújításánál a gyanú szerint túlszámlázás történt - tudta meg az MTI Hírcentrum szombaton.

A külügyi vezetőket érintő ügyben Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos fordult a hatóságokhoz - hangzott el az MTV Híradójában.

A brüsszeli magyar állandó képviselet felújított épületét 2010 januárjában avatták. Az irodaházat - Faller Jenő a Gyurcsány-, majd a Bajnai-kormány külügyi szakállamtitkára, volt szófiai nagykövet közvetítésével - Bulgáriától bérelte akkor már egy éve a Külügyminisztérium - hangzott el. A feljelentés szerint a bérelt irodaház 2009 januárja és októbere között üresen, kihasználatlanul állt, ami a feleslegesen kifizetett bérleti díjak miatt legalább 65 millió forint többletkiadást jelentett a minisztériumnak.

Bartha László, a Nemzeti Nyomozó Iroda szóvivője azt közölte: jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés megalapozott gyanújával folytatnak eljárást az ügyben, jelenleg ismeretlen tettes ellen.

A rendőrség vizsgálja a bécsi magyar nagykövetséghez tartozó szolgálati lakások felújításának körülményeit is. A gyanú szerint a képviselet volt gazdasági igazgatója az elvégzett munka értékének többszörösét igazolta és fizette ki a vállalkozónak, amivel 40 millió forint kárt okozott. A feljelentésben az is szerepel, hogy a munkát végző cég a követségi lakások felújításával párhuzamosan a gazdasági igazgató saját családi házát is felújította - hangzott el az MTV Híradóban.

Horváth Katalin Fanni, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője azt mondta: a BRFK gazdaságvédelmi főosztálya sikkasztás megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettessel szemben. Hozzátette: jelenleg az adatok beszerzése, értékelése, elemezése folyik.

Az MTI Hírcentrum úgy tudja, hogy az ügy lehetséges érintettjei közül a volt szakállamtitkár már nem dolgozik a Külügyminisztériumban, a bécsi külképviselet korábbi gazdasági igazgatója pedig most a berlini magyar nagykövetség gazdasági vezetője.

Olvasóink írták

 • 3. machers 2011. november 15. 16:34
  „Erwin!
  Csak neked!
  http://gazdasag.ma.hu/tart/rcikk/c/0/94454/1”
 • 2. machers 2011. november 15. 16:32
  „rommel!
  Sikkasztás vagy hűtlen kezelés. Ha ez történt akkor jönni kell a büntetésnek. Bár az eddigi tökölődései csak az adófizetők pénzét vitték. 35-40 esetben történt feljelentés, per még sehol.
  Szövetkezzünk az igaz ügy érdekében! Követeljük közösen dajcs tomika beléptető rendszeres bulijának a kivizsgálását, amivel egy milliárdos kárt okozott az országnak, és amik azóta is ott rohadnak valahol a gazban, raktárakban!”
 • 1. rommel 2011. november 13. 20:05
  „NA MEGINT BALOS "ZSEBPOLITIKUSOK" !!!
  CSAK AZT NEM ÉRTEM , HOGY ENNYI SIKKASZTÁS MELLETT MIKOR DOLGOZTAK ???
  JA , NEKIK EZ VOLT A MUNKÁJUK !!!
  IGY MÁR ÉRTHETŐ !!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Őné a nyerő? - ezek az ötöslottó számai

Az ötös lottó számsorsolásán az alábbi nyerőszámokat húzták ki. Tovább olvasom