Kisalföld logö

2017. 05. 27. szombat - Hella 13°C | 24°C Még több cikk.

Származás szerint tartaná nyilván a Jobbik a bűnelkövetőket

A Jobbik törvényjavaslatot nyújt be annak érdekében, hogy a bűnügyi nyilvántartások a jövőben a bűncselekmények elkövetőinek etnikai hovatartozását is tartalmazzák.
Mirkóczki Ádám, a párt országgyűlési képviselője és szóvivője szerdán, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján ismertette az általa jegyzett előterjesztést. Mint mondta, céljuk egy "objektív" bűnügyi nyilvántartás létrehozása, vagyis szakítani kívánnak azzal a mostani gyakorlattal, amellyel szerinte a hatóságok és a média manipulatív módon ad tájékoztatást az érintettek etnikai jellegéről. Kettős mércének nevezte például, hogy míg a a tatárszentgyörgyi gyilkosság esetében a rendőrség és a sajtó "azonnal igyekezte hangsúlyozni" az áldozatok cigány származását, addig szerinte a romák által elkövetett bűncselekmények kilencven százalékában nem derül ki az elkövetők etnikai hovatartozása.

A Jobbik ezért az "antropológia tudományát segítségül hívva", az Egyesült Államok idevágó, jelenleg is hatályban lévő jogszabályának alkalmazását javasolja a Magyarországon előforduló rasszok figyelembevételével - mondta Mirkóczki Ádám, hozzátéve: a párt a tengerentúli gyakorlatnak megfelelően hét nagyrasszba sorolná a körözött személyeket.

A párt szóvivője szerint így a jövőben megkülönböztethetnének európai ("európai-, vagy észak-amerikai, vagy ausztrál fehér"); indiai (pakisztáni, indiai és roma); mediterrán (dél-európai, észak-afrikai, és nem bennszülött dél-amerikai); ázsiai; továbbá afrikai ("fekete-afrikai néger"); ausztrál bennszülött; és indián, vagyis észak-, vagy dél-amerikai bennszülött etnikai jellegeket.

Mirkóczki Ádám szerint javaslatuk megkönnyítené a gyanúsítottakat üldöző rendőrség dolgát, de például az eltűntek utáni keresésben is segíthetne.

Olvasóink írták

 • 12. zeta62 2013. április 06. 15:43
  „Üdv Pre!

  Merre jártál mostanában? :)
  Már megint lec***oztak? :D Nem baj, nem azt kell nézni, hogy mit mondanak, tudod? :)
  De azt nem értem, hogy pl. a nagy szabadosság szélső-liberális hazájában, usraelben nyílvántartást vezetnek a származás, bőrszín alapján is a bűnözőkről, a politikusokról dettó, de ott még a családi állapot, állampolgárság (igen, a kettősről is) és a vallása is benne van, de nálunk még a bőrszínt is tiltanák. Az állampolgárságról pedig beszélni sem szabad, mert az már hú, de sokféle izmust gyanít. :) :) Míg őshazájukban (???) nem is lehet képviselő, akinek más állampolgársága is van. NEKIK lehet, nekünk, rabszolgáknak nem.”
 • 11. Pretorianus 2012. augusztus 04. 17:16
  „száncsó pancser. :)
  A neve latin eredetű.A Bonifác latin eredetű névből származik.
  http://toriblog.blog.hu/2008/03/10/eleink_neveirul_a_csaladnevek_kialakulasanak_rovid_tortenete_i_resz_altalanos_ill_nyelveszeti_megkoz
  A TÉNYEKKEL nehéz vitatkozni!
  A pancsolás és a pancser szó közt óriási a különbség.Míg pancsolni a gyermekek szoktak,addig a te nick neved jelentése továbbra is ez:."másokat kiszolgáló fogvatartott,csicska a jelentése.:)" Jó ostobának lenni? :)”
 • 10. pancser 2012. augusztus 03. 18:16
  „8."Köszörűs" Így van "Novák" bizony az ami.
  "Pre......" Latin persze hogy az Vona latin, mint te! Azok barnább bőrűek, illetve a mediterrán térségek lakói. Vona nem cigány hanem latin, de lehet szefárd zsidó is legalábbis Csurka Pista bácsi szerint.
  Ugye milyen ostobaság a Jobbik elképzelése?
  Még valami: pancsolni szeretek mások ostobaságaiban ez igaz, és lefröcskölni őket saját termékükkel. Most is ezt teszem! A nevetségesség öl mondta valaki!”
 • 9. Pretorianus 2012. augusztus 03. 12:43
  „7. pancser 2012.08.03. 09:20
  A rasszizmussal te sem maradsz le senki mögött,hiteltelen pancser! Ez a hozzászólásod is ékesen bizonyítja...
  Bujtatottan cigányozol, nyíltan zsidózol. Ráadásul ezt kinézet és név alapján duplán is megteszed.
  A Vona latin eredetű név, a tiéd pedig német...a börtönszleng szótárban utána nézve,másokat kiszolgáló fogvatartott,csicska a jelentése.:)”
 • 8. Köszörűs 2012. augusztus 03. 10:11
  „Az Előd is ősmagyar keresztnév...
  A Novák viszont szerepel a jobbik által bizonyára sűrűn lapozgatott zsidó családnevek listájában. :)))”
 • 7. pancser 2012. augusztus 03. 09:20
  „Vona a színesfémtolvajokra hasonlít, pedig zsidó származású és mégis ősmagyarnak vallja magát!
  Betiltani ezt a nyíltan rasszista bagázst. Nevek alapján is lehetne szelektálni, hiszen "Goldmund" név igencsak zsidós, de Vona sem magyar név erre mérget lehet venni. Csanád viszont magyar név és mégis.”
 • 6. kerteszb 2012. augusztus 02. 13:47
  „Felesleges, elég a neveket megnézni vagy a vádlott fényképét.”
 • 5. Köszörűs 2012. augusztus 02. 11:30
  „Aztán megalakítanák az MNPB-t, a Magyar Nemzeti Pedigréosztó Bizottságot... Jobbikos elnökkel...
  Hú...Azta...Mecsoda dagonya!
  Mekkorát lehetne kaszálni ezen!
  ...
  Erről Vona szó?”
 • 4. Goldmund 2012. augusztus 02. 10:30
  „A Wikipédia szerint:
  A rasszizmus olyan gondolkodásmódot jelent, amely az emberek külsejében megfigyelhető eltéréseket kiemeli, ezekhez morális, társadalmi vagy politikai különbségeket rendel hozzá, és az így létrehozott csoportok között - feltételezett tulajdonságaik vagy értékeik alapján - hierarchiát állít fel.

  Attól, hogy le lesz írva, hogy Kolompár Gerzson színesfémtolvaj az indiai rasszhoz tartozik, vagy egyszerűen azt írnák róla, hogy cigány; Kovács Béla autótolvaj meg európai-fehér, vagyis nemcigány magyar, ebből semmiféle morális különbség nem következik. Bűnöző egyik is, másik is. Legföljebb a bűncselekményük súlya vagy ismétlődése alapján teszünk köztük különbséget.

  Viszont így kiderülne az, amiről jelenleg szemérmesen hallgatnak, pedig mindenki tudja: hogy a cigányok között arányaiban sokkal több a bűnöző. Hogy kétszer annyi vagy tízszer, netán ezerszer annyi, nos ebben segítene ez a nyilvántartás.
  És kiderülne az is, hogy a cigány bűnelkövetők aránya kiemelkedően magas bizonyos bűncselekményfajtákban: pl. színesfémlopás; terménylopás; illegális fakivágás; utcai rablás; munkájukat végző orvosok és tanárok elleni erőszak és fenyegetés; uzsorakölcsön adása stb. (Ez most az én feltevésem, hiszen statisztika erről nincs.)
  Viszont kiderülhet, hogy mondjuk a lőfegyverrel való visszaélés, a fegyveres bankrablás (gyilkolással vagy anélkül), a sikkasztás, adócsalás, befolyással üzérkedés (ld. politikusainkat) sokkal ritkább, mint a nemcigányok körében. (Ez szintén csak az én feltevésem.)

  Ez segíthetne, hogy mit kéne tenni az egyes bűncselekményfajták visszaszorítása érdekében. De ez természetesen nem érdeke a nagy pártoknak, hisz amíg társadalmi feszültségek vannak, addíg sem foglalkoznak az ő piszkos ügyeikkel az emberek....”
 • 3. load 2012. augusztus 01. 23:33
  „A Jobbik ezzel bevállalta a rasszizmust.
  Megszabadultak egy kellemetlen feladattól.
  Attól, hogy naponta kell bizonygatniuk, hogy mindez nem igaz.
  Ennek ellenére nem volt helyes a döntés.”
 • 2. gjozsi88 2012. augusztus 01. 17:41
  „....miközben a Vona cáfolta, hogy vizsgálták volna Szegedi Csanád származását!
  Hát nehéz elhinni!”
 • 1. Köszörűs 2012. augusztus 01. 15:53
  „Már csak hetek kérdése lehet és elmúlik ez is...
  Mármint a kánikula.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Budapesti gyógyfürdőkkel kötött megállapodást a Magyar Turizmus Zrt

A stratégiai együttműködés célja a magyarországi egészségturizmus és a budapesti vendégforgalom bővítése. Tovább olvasom