Kisalföld logö

2017. 10. 22. vasárnap - Előd 9°C | 14°C Még több cikk.

Szájer jobbnak tartaná a gyermekek utáni szavazati jogot

A fideszes Szájer József inkább támogatná, hogy családonként plusz egy szavazat járjon a gyermekek után, mint hogy 18-ról 16 évre csökkenjen a választójog korhatára, bár úgy véli, a kettő együtt is működhet.

Az alkotmányjavaslatok csütörtöki parlamenti vitájában a kereszténydemokrata Stágel Bence vetette fel a választójog korhatárának 18-ról 16 évre csökkentését. A korhatár leszállítása melletti legfőbb érv a KDNP-s politikus szerint az, hogy a közéletet, a politikát így közelebb lehetne vinni a fiatalokhoz.

Ezzel kapcsolatban Szájer József európai parlamenti képviselő, a Fidesz-KDNP alkotmányszövegező bizottságának vezetője az MTI-nek úgy nyilatkozott: személy szerint megfontolásra érdemesnek tartja a kezdeményezést, amely korábban az alkotmányozásról zajló előzetes vitákban fel is merült, ám a kérdés végül azért nem került bele a kormánypártok alaptörvény-javaslatába még érintőlegesen sem, mert szerették volna elkerülni a kiskorúak körében, így elsősorban iskolákban zajló politikai kampányokat.

A politikus hangsúlyozta: továbbra is azt tartaná helyesnek, ha a magyar állampolgárok mindegyike megkapná a szavazati jogot abban a formában, hogy a kiskorúak után - számuktól függetlenül - családonként plusz egy szavazat járna. Ezt a javaslatot a teljes körű képviselet és a jövő nemzedékek iránt való felelősség szempontjából jobbnak tartja, mint a korhatárleszállítást, bár - mint mondta - "a kettő együtt is működhet".

Olvasóink írták

 • 13. looser2 2011. március 26. 08:36
  „Nm lehetne Szájer Úrhoz beköltöztetni egy becsületes közepes méretű min 30 fős. "narancstermelő" családot, csak egy hétre.
  Biztos vagyok benne, hogy megváltozna a véleménye.....................”
 • 12. Pofátlan 2011. március 25. 17:40
  „Bizony, a 8 általános elvégzéséhez kötni a szavazási jogot. A gyerekek utáni szavazási jog ökörség.”
 • 11. öszödiböszme 2011. március 25. 12:27
  „Plusz szavazat a narancstermelőknek, és a narancsbőrűeknek /bocs/.”
 • 10. dorombolok 2011. március 25. 11:53
  „Nem akarok az uraknak tippet adni de a gyerekek utáni szavazati jogok,és a külföldöni állampolgárok szavazati jogai mellé még rögzítsük alkotmányba , hogy aki a Fidesz-re szavaz az duplán , triplán stb. számítson.”
 • 9. fióka 2011. március 25. 10:51
  „már látom előre a 10 gyerekes cigánypurgyék,hogy fognak szavazni a mi életünkről mert ők ugye ebbe a társadalmi rendszerbe nem igazán akarnak beilleszkedni.”
 • 8. janika 2011. március 25. 05:48
  „Ez az alkotmányosai ép olyan mint a foci meccs! A részvétel a fontos nem az eredmény! Sőt ide még rendőröket sem kell, kivezényelni lehet hajrázni Fidesz módra!”
 • 7. AntiFricc 2011. március 24. 23:06
  „Aki nem végzi el az általános iskolát (esetleg nem érettségizik), az ne szavazhasson. Hiszen halvány lila f***ja sincs a világ dolgairól.”
 • 6. janus 2011. március 24. 22:50
  „Inkabb emelni kene a korhatart 21evre nem csokkenteni kene emelni”
 • 5. rommel 2011. március 24. 22:35
  „AMI NEM MEGY NEM KELL ERŐLTETNI !”
 • 4. Lone_wolf.. 2011. március 24. 22:23
  „Mkor felejtik már el ezt az agybeteg hülyeséget?”
 • 3. miracle 2011. március 24. 21:56
  „Szájer is eldugulhatna most már. Megmondta a nép - a csodálatos kérdőívekben 85%-os többséggel, - hogy nem kér ebből az ostobaságból.”
 • 2. Jerry 2011. március 24. 21:07
  „A fidesz szavazóbázist erősít? Tessék elgondolni, hogy sok országban a szavazati jogot 21 éves korhoz kötik.Addigra alakul ki az egyén világnézete, egyéni véleménye.A kiskorú személy befolyásolható, eltartott. Azért is célszerű ebben a korban iskolába járatni,mert jelleme alakítható, befolyásolható.Nem véletlen, hogy a 21-év felett már felnőttképzés van, más módszerekkel.A javaslat a kor leszállításra zt jelzi, hogy a fidesznek csökkent a szavazó bázisa a rossz politikája miatt, s hatalma megtartása érdekében, mivel mást változtatni nem tud, szavazó bázist szélesít.Ezt jelenti a családi plusz szavazat is,ami meg azt a törvényt sérti, hogy egy embernek csak egy szavazati joga lehet. Bizony a kettő együtt és külön sem működhet egy demokráciában, jogállamban, de hát ma már kis hazánkra egyik sem jellemző, hála a fülkeforradalmároknak.Köszönet érte.”
 • 1. janika 2011. március 24. 19:57
  „Csak nem még a vajda posztra is pályázik ez a nagy bajuszú?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két év fogházbüntetésre ítélték első fokon Geréb Ágnest

Továbbá öt évre eltiltotta a szülész-nőgyógyászi és a szülésznői tevékenység gyakorlásától Geréb Ágnest csütörtökön első fokon a Fővárosi Bíróság. Tovább olvasom