Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 12°C Még több cikk.

Soha nem látott pesszimizmus

Sem az üzleti szféra, sem a lakosság nem volt olyan pesszimista, mint idén márciusban.

A vállalkozások minden ágazatban sötétebben látják a jövőt, a lakosság körében pedig a saját pénzügyi helyzetével kapcsolatos várakozásban következett be a legnagyobb visszaesés -  vonta le a következtetést a GKI Gazdaságkutató Zrt. az Európai Unió támogatásával készített legfrissebb konjunktúraindexből.

Az iparban főleg a rendelésállomány megítélése romlott, s az adatok a beruházások visszaesését valószínűsítik 2009-ben. Az építőiparban is a megrendelések miatt aggódnak leginkább és kedvezőtlenebb lett a foglalkoztatási szándék.

A kereskedelemben mért bizalmi index ismét "zuhanópályán" van, a szolgáltató vállalkozások körében is a várható forgalom megítélése romlott jelentősen. Az árak várható alakulásában vegyes a kép: az iparban, az építőiparban és a szolgáltató szektorban az árak csökkenését várók vannak többségben, a kereskedelmi vállalatok viszont márciusban már enyhe drágulásra számítanak.

A fogyasztók inflációs várakozása is erősödik. A gazdaság kilátásainak megítélése összességében rosszabb a korábbi hónapokéhoz képest. A fogyasztói bizalmi indexet hónapok óta folyamatos visszaesés jellemzi. A saját pénzügyi helyzetének megítélése mellett romlott a munkanélküliséggel kapcsolatos várakozás is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

63 napot ingyen dolgoznak a nők?

Egy uniós tagállamban élő nő 17,4 százalékkal többet dolgozik ugyanannyi fizetésért, mint egy férfi.… Tovább olvasom