Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Schmitt-ügy: tizenkilenc embert állított elő szombaton a BRFK a hidakról

Tizenkilenc embert állított elő pénteken a rendőrség közlekedési szabálysértés és jogszerű intézkedéssel szembeni engedetlenség miatt
Tizenkilenc embert állított elő pénteken a rendőrség közlekedési szabálysértés és jogszerű intézkedéssel szembeni engedetlenség miatt - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyelete az MTI megkeresésére.

A szombati tájékoztatás szerint a Lánchídról 13, míg a Szabadság hídról hat embert állítottak elő az V., illetve a IX. kerületi rendőrkapitányságra.
A BRFK közölte azt is, hogy a rendőri intézkedéseket a parancsnoki kivizsgálás törvényesnek, szakszerűnek és jogszerűnek ítélte meg.
A Lánchídon a Jobbik, míg a Szabadság hídon az LMP aktivistái próbálták akadályozni a forgalmat, hogy így követeljék Schmitt Pál köztársasági elnök lemondását.

A Jobbik valamivel 21 óra után tájékoztatta az MTI-t arról, hogy főként egyetemistákból és főiskolásokból álló ifjúsági tagozata "Schmitt Pál botrányos magyarázkodása" ellen tiltakozva és lemondását követelve ülősztrájkot tartott a Lánchídon.

Az LMP sajtóosztálya az MTI megkeresésére azt közölte: tizenegy ember, köztük LMP-aktivisták próbálták akadályozni a forgalmat a Szabadság hídon.

Korábban:

Hajnali kettő körül engedték ki az első, még pénteken este a Szabadság hídról előállított tüntetőt a IX. kerületi kapitányságról. Tálos Lőrinc az MTI-nek megerősítette: az illetőt négy társával együtt közlekedési szabálysértéssel gyanúsították meg.

Az öt előállított, közöttük 3 LMP-aktivista jogi képviseletét Schiffer András látja el. Az LMP képviselője az MTI-nek azt mondta, hogy megérkezésekor ugyan nem akarták beengedni a kapitányságra, de ő arra hivatkozott, hogy ügyvédként szeretné védeni az előállítottakat, és országgyűlési képviselőként is joga van belépni az épületbe. Ezt követően engedték be az előállítottakhoz.

A kapitányságon lévő demonstrálókat az épület előtt mintegy másfél tucat társuk várta, akik hajnali 1 óra körül érkeztek a Haller utcába. Közülük ketten megpróbáltak bejutni a kapitányságra és beszélni a bennlévőkkel, de erre nem kaptak engedélyt.

Sass Oszkár, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyeletese péntek éjjel azt közölte az MTI-vel, hogy közlekedési szabálysértés miatt a rendőrség munkatársai este a Lánchídról és a Szabadság hídról több mint egy tucatnyi állampolgárt állítottak elő az V. és IX. kerületi rendőrkapitányságra.

A két hídon a Jobbik és az LMP aktivistái megpróbálták akadályozni a forgalmat, hogy így követeljék Schmitt Pál lemondását. A Jobbik valamivel 21 óra után tájékoztatta az MTI-t arról, hogy főképp egyetemistákból és főiskolásokból álló ifjúsági tagozata "Schmitt Pál botrányos magyarázkodása" ellen tiltakozva és lemondását követelve ülősztrájkot tartott a budapesti Lánchídon. Az LMP sajtóosztálya pedig az MTI megkeresésére azt közölte: 11 ember, köztük LMP-aktivisták próbálták akadályozni a forgalmat a Szabadság hídon. Harmadik rendőri felszólításra ugyan távoztak, de a rendőrség ezután igazoltatta őket, és öt embert, köztük három LMP-aktivistát előállított a IX. kerületi rendőrkapitányságra.

Olvasóink írták

 • 13. Losba 2012. március 31. 21:27
  „12

  ..és lehet baleseti adót fizetni is ..”
 • 12. Jerry 2012. március 31. 16:34
  „Orbániában tilos a hídon ülni,padon feküdni, hajléktalan életmódot folytatni. Viszont szabad náci egyenruhában flangálni, járókelőket verni, autókat felgyújtani, tv székházat ostromolni,mások szellemi művét ellopni,és sajátként leadni,visszamenőleges törvényekkel szerzett jogokat elvenni, nyugdíjat újra adóztatni, gazdagnak adó kedvezményt, szegényre dupla adót kivetni, politikusnak számla nélküli költségelszámolást adni,polgárra meg adóhivatalt küldeni, rajta bekérni 5 évre visszamenően a számlákat, pártembert kinevezni 9 évre, felvenni fizetést 5 helyről, mig a lakosság nagy része munkanélküli.vagy minimálbéren él, havi 1,600.000 Ft mellett arról beszélni, hogy havi 47.000 Ft.ból is jól meg lehet élni,...hát Magyarország én így szeresselek?Köztársaság voltunk, most már csak elnökünk van, szeretnénk ha inkább köztársaságunk lenne és elnökünk nem.”
 • 11. SPS 2012. március 31. 15:48
  „Amennyiben meglehetne oldani, hogy ezeket a zembereket nyilvános fellehetne a.. keretében, és a tévé is közvetítené, mert a benzin és a vonatjegy drága én vevő lennék rá...
  szóval nem ámmá ... ezeka zemberek maj megmegmonnyák kia doktor, meg ki nem...”
 • 10. meritum 2012. március 31. 15:18
  „Uraim! Alapítottam 1 céget. Gerinc R.T. Lehet jelentkezni! :-)”
 • 9. goldboy 2012. március 31. 15:07
  „2002-ben és 2006-ban békés tüntetők, az ország érdekét szem előtt tartva tették ov dolgát.
  Most a csőcselék ténykedik!
  A haza megmutatja igazi arcát!”
 • 8. Mankapunka 2012. március 31. 14:55
  „viki

  Ott ültek a hídon,és nem tudtak a kocsik haladni tőlük. De bezzeg,mikor a szlovák rendszámos terepjáró miatt bedugul valamelyik villamosvonal,akkor meg nincs szabad kocsi és ember a politikai rendőrség részéről.”
 • 7. .viki27. 2012. március 31. 13:19
  „Milyen érdekes az öszödi beszéd után békésen randalíroztak az emberek kocka kövekkel molotov koktéllal felfegyverkezve elfoglalták a tv székházat.Ők voltak a békés tüntetők akik most demonstráltak SP elmozdításáért Őket elő kellett állítani.Ez a fideszes demokrácia.Igaz náluk nem voltak fegyvernek látszó tárgyak,és nem volt kendővel eltakarva az arcuk.Tehát akkor nem voltak békések.Hazug országban élünk hazug államfővel.”
 • 6. egon1 2012. március 31. 13:10
  „A főcímhez visszatérve:
  A probléma megoldásához csak egy embert kellene előállítani !.Plági Palit !”
 • 5. meritum 2012. március 31. 12:40
  „Weöres Sándor: Majomország! :-)))))”
 • 4. onem 2012. március 31. 09:48
  „"Az MTV-nek adott nyilatkozatában Schmitt nem lát semmi összefüggést az általa betöltött közjogi méltóság erkölcsi követelményei és tettenért lopása között. Az ő morális érzékével akár bankokat rabolhatna hétvégenként, azt sem érezné kizáró oknak jelenlegi funkciója betöltéséhez."”
 • 3. tovari 2012. március 31. 09:25
  „Hazudtunk, reggel délben, este
  nincs új a nap alatt
  fülkeforradalmárok kackackac”
 • 2. háté 2012. március 31. 09:03
  „Vannak a csalok, tolvajok, kufárok, farizeusok, - és velük szemben az emberek!”
 • 1. LAZA 2012. március 31. 08:48
  „"A sport világában a csalók ellen zéró-toleranciát hirdettek. Az aranyérmet természetesen elveszik azoktól, akik esküjüket megszegve akarnak jogtalan előnyhöz jutni. Nem ártana ezt a kifejezést megtanulni. Semmi engedmény a hazugság és a csalás számára. Azonnali, szigorú büntetést kell kilátásba helyezni, és azt maradéktalanul megvalósítani, hogy az kellőképpen elrettentsen." (Schmitt Pál, 2006. október 15., Kossuth tér)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A terrorelhárítás sosem fog fellépni törvénytisztelő polgárokkal szemben

A Terrorelhárítási Központ (TEK) sosem fog fellépni törvénytisztelő polgárokkal szemben, amúgy pedig… Tovább olvasom