Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Sanyargatással vádolja Magyarországot az NBH volt főosztályvezetője

Az előzetes letartóztatásban lévő Gyarmati György, az NBH volt főosztályvezetője sanyargatással vádolja Magyarországot az Emberi Jogok Európai Bíróságán.
Az előzetes letartóztatásban lévő Gyarmati György, az NBH volt főosztályvezetője sanyargatással vádolja Magyarországot az Emberi Jogok Európai Bíróságán - írta a Népszabadság.

A lap keddi számában azt írta: Radács Gyula ügyvéd, aki Gyarmati György nevében a keresetet benyújtotta a strasbourgi bíróságon, egyebek között azt kifogásolja, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség budapesti regionális osztálya folyamatosan figyelmen kívül hagyta a védelem indítványait, bizonyítékait, és nem tett eleget indoklási kötelezettségeinek.

A legutóbbi másodfokú bírósági döntés szerint védencével szemben a kényszerintézkedés csak akkor szüntethető meg, ha a hatóságok kihallgatják az osztrák kiadatás alatt álló J. R-t, akinek a vád szerint Gyarmati pénzért segítséget nyújtott, hogy bizonyos büntetőügyei kedvező irányt vegyenek.

Az ügyvéd szerint azonban ez a hivatkozás csak időhúzás, hiszen J. R-t Ausztriában is kihallgathatnák a hatóságok, vagyis a kiadatásra várás csak ürügy arra, hogy Gyarmati Györgyöt továbbra is előzetes letartóztatásban tartsák.

A lap szerint a 2011. augusztus 17-én letartóztatott Gyarmati ügye feltehetőleg az Együtt-Egymásért, Egy-Másért Alapítvány milliárdos csempészeti és adócsalási ügyéhez kapcsolódik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szili Katalin pártja: utolsó eszköz legyen az ingatlan árverés, kilakoltatás

A Szociális Unió azt javasolja, hogy csak utolsó eszközként, félmillió forintos tartozás felett… Tovább olvasom