Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Sajtos csirke - amit nem lehet megunni

Egy kg csirkecombot vagy csirkemellet kicsontozunk, és alábbi fűszerekkel ízesített lisztbe mártjuk: 2 púpos evőkanál liszt, 1 púpos teáskanál pirospaprika, 1–1 mokkáskanál majoraána és törött bors, 1 teáskanál só, két gerezd fokhagyma, késhegynyi őrölt köménymag. Kivajazott tűzálló tálban egymás mellé helyezzük a lisztes húsokat, a maradék fűszeres lisztet egyenletesen rászórjuk. Egy nagy fej vöröshagymát rákarikázunk, szórunk még rá 10 dkg reszelt füstölt sajtot és 3 evőkanál olajjal kevert 2 dl tejföllel lelocsoljuk. Alufóliával borítjuk, előmelegített sütőben kb. 50 percig sütjük, majd fólia nélkül átpirítjuk.
Sült burgonyával, párolt rizzsel vagy vajas zöldséggel tálaljuk.

Tamás Lászlóné (Győr)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szabályozná az unió a fogyasztói tájékoztatást

Nem tudjuk, hogy mit eszünk, mit iszunk. Pontosabban fogalmazva, nem mindig tudjuk, hogy milyen… Tovább olvasom