Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Rezsicsökkentés: közzétették a PB-gáz átlagárakat

Idén július 1-jén bővült a MEKH tevékenységi köre a PB-gázzal kapcsolatos árakat érintő hatósági feladatokkal.
Közzétette a tavaly december 1-jén alkalmazott lakossági vezetékes PB-gáz szolgáltatás díjainak súlyozott átlagát, a 11,5 kilogrammos palackos PB-gáz nagykereskedelmi és kiskereskedelmi átlagárait, valamint a lakossági fogyasztók számára értékesített tartályos PB-gáz átlagárát a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH), a piacra újonnan belépő társaságoknak ezek az árak szolgálnak a 10 százalékos díjcsökkentés alapjául.

A földgázellátásról szóló törvény módosítása alapján az idén július 1-jén bővült a MEKH tevékenységi köre a PB-gázzal kapcsolatos árakat érintő hatósági feladatokkal - emlékeztet az MTI-hez eljuttatott pénteki közleményében a hivatal.

Mivel a PB-gáz szolgáltatás és értékesítés korábban nem tartozott a hatósági árszabályozás körébe, így az árak szolgáltatónként, kereskedőnként eltérnek. Ennek figyelembevételével, illetve annak érdekében, hogy a 10 százalékos rezsicsökkentés minden fogyasztót érintsen, a törvény sem országosan egységes hatósági árat határoz meg, hanem az egyes szolgáltatók, forgalmazók, kiskereskedők december 1-jén alkalmazott áraihoz képest írja elő a 10 százalékos árcsökkentést.

A tevékenységüket tavaly december 1-je után megkezdő vezetékes PB-gáz szolgáltatók, PB-gáz forgalmazók és PB-gáz kiskereskedők számára a hivatal által idén augusztus 1-jén közzétett átlagárak szolgálnak a 10 százalékos csökkentés alapjául - közölte a MEKH.

Az átlagárak megtalálhatóak a hivatal honlapján. A törvény által meghatározott hatósági áraktól eltérni csak lefelé lehet - hívja fel a figyelmet a MEKH.

Olvasóink írták

  • 1. ISU 2013. augusztus 16. 17:21
    „Terelés ezerrel........
    http://karpathaza.network.hu/club/karpathaza/video/01_fontos_informaciok_mindenkinek/4_helyen7_neven_irtuk_ala_a_rezsicsokkentest”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

ÁNTSZ: kezdődik a parlagfűszezon

Indul a parlagfűpollen-szezon, két héten belül az ország egész területén megkezdődik a virágzás. Tovább olvasom