Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Rendőrségi ügy lett a március 15-i diáktoborzásból

Hivatali visszaélés miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tettek az elhíresült diáktoborzás miatt. Miután a polgármester számonkérte az igazgatót, az ellenzéki pártok is megszólaltak.
A váci intézmény vezetése levélben utasította el a Klik kérését, hogy legyenek szívesek tíz diákot és egy tanárt felvezényelni a március 15-i állami ünnepségekre.

Fördős Attila, Vác kormánypárti polgármestere csütörtökön bekérette magához az iskola igazgatóját és helyettesét, akiken számon kérte a hazafias nevelést - írta a Kettős Mérce blog. A történteket az iskolából az Indexnek is megerősítették.

A portál úgy tudja, a beszélgetés nagyon kellemetlen hangnemben zajlott, a polgármester lényegében egyértelművé tette, hogy kirúgná az iskola vezetőit, ha módjában állna. De nem áll módjában, a váci önkormányzat szakmai, pedagógiai értelemben nincs kapcsolatban az iskolával.

Azóta kiderült, 263 iskola nem kér az állami ünnepségből. 307 iskola kapott meghívót, melyből csupán 44 jelezte részvételi szándékát.

Már a rendőrségen az ügy


Hivatali visszaélés miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tettek a váci rendőrkapitányságon az elhíresült diáktoborzás miatt.

A feljelentő Tényi istván azt kéri a hatóságtól, hogy vizsgálja ki a Nemzeti Rendezvényszervező Hivatal és a Klik botrányt kavart intézkedését - tudta meg az Origo.

Vizsgálatot kezdeményeznek az ellenzéki pártok

A PM közleményében tudatta szombaton az MTI-vel, hogy az ügyészséghez fordulnak, kérve, hogy vizsgálják ki, történt-e az ügyben hivatali visszaélés vagy más bűncselekmény.

"Március 15. a szabadság ünnepe. Ezt a szabadságot akarja elvenni a magyaroktól a Fidesz. Diákokat rendelnek ki a központi ünnepségre, és a bátrakat, akik ellenszegülnek, megfenyegetik" - fogalmazott Erőss Gábor, a párt elnökségi tagja.

A párt úgy tudja, hogy a tantestület döntött az iskola elzárkózásáról a március 15-i budapesti ünnepségen való részvételtől, mégpedig 85 százalékos többséggel. A polgármester értésükre adta, hogy legszívesebben kirúgatná őket. De nem hatott a fenyegetés - áll a PM közleményében.

A DK az MTI-hez ugyancsak szombaton eljuttatott közleményében jelezte, hogy vizsgálatot kezdeményez Fördős Attila váci polgármester ellen, amiért "hatáskörét túllépve azzal fenyegetőzött, hogy hatalmával visszaélve kirúgatja a Madách gimnázium vezetését".

Harrach Péter, a KDNP országgyűlési képviselője szombati közleményében a város képviselőjeként arra kért mindenkit, hogy őrizzék meg a nemzeti ünnep emelkedett hangulatát. "Ne engedjünk azoknak a törekvéseknek, amelyek a megosztottság állapotába kívánják juttatni az ünneplő polgárokat" - fogalmazott.

Közölte: a nemzeti ünnep olyan kitüntetett napot jelöl, amelyen egy ország vagy egy nép nemzeti összetartozását ünnepli.

Hozzátette: természetesen neki is van véleménye a váci jelenségről, amelyet az országos médiumok felerősítettek, és ezzel kapcsolatos gondolatait az ünnep után – tárgyilagos dialógus formájában – szívesen megosztja bárkivel.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elő a szelvényekkel! Ezek az ötös lottó nyerőszámai

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 11. héten megtartott ötös lottó és joker… Tovább olvasom